Nové hry na obzoru: Hitman 3

Stane se z oblíbeného Hitmana prachprostý zdroj příjmů pro Eidos? * Na Muldera a Scullyovou už psi neštěkají, místo toho štěkají na losangelské vyšetřovatele * "Studená válka nebyla zas až tak studená", říká Saddám * Epidemie Everquestu je horší než The Sims, brzy přijdou další! * Tak to jsou dnešní herní novinky v kostce

CSI: Dark Motives

Oficiální stránky: http://csi.ubi.com/
Výrobce: Ubisoft (http://www.ubi.com/)
Vydavatel: Ubisoft (http://www.ubi.com/)
Platforma: PC
Datum vydání: březen 2004

Po Mulderovi a Scullyové už dnes neštěkne ani pes. Pamatujete si je vůbec ještě někdo? Je pravda, že agentka Scullyová se jen tak zapomenout nedá, nicméně Muldera už dávno odvál čas, stejně jako celá "Akta KS". Provařili se, oba. Dneska letí stateční bojovníci proti terorismu, organizovaným zlodějům, masovým vrahům i každodenním nenápadným úchylům. Partičku takových představila v roce 2000 americká televizní stanice CBS v seriálu CSI (Crime Scene Investigation). Ten se odehrává v prostředí losangeleských vyšetřovatelů, kteří den co den, nehledě na počasí, hrdinsky potírají zločin ve všech jeho podobách. Ubisoft pak na tomhle seriálu vystavěl úspěch svého stejnojmenného titulu, jehož jsou CSI: Dark Motives druhým pokračováním.

     

Jelikož se de-facto jedná o detektivní akční adventuru, nemůže toho nabídnout mnoho nového, až na několik čerstvých případů (celkem pět, jsou hlubší, delší a vůbec prostě "super"), hlasů původních seriálových hvězdiček, realistické vybavení a metody (otisky prstů, UV světla, testování DNA, atd.) a bonusových materiálů o tvorbě hry. Špatná hra to určitě nebude, ale že je dělaná spíše s ohledem na Američany než Evropany, na to bych vsadil klidně vlastní spodky a nehodlám se o tom s nikým hádat.

Cold War Conflicts

Oficiální stránky: http://www.cwc-game.com/
Výrobce: Red Ice
Vydavatel: GMX Media (http://www.gmxmedia.net/)
Platforma: PC
Datum vydání: březen 2004

Studená válka byla sice jednou z nejdelších půtek našich dějin, na druhou stranu to byla většinu času taky pěkná nuda. Tedy až na pár výjimek jako Korea a Vietnam, kde se dvě na opačných stranách oceánu zakyslé velmoci setkaly zprostředkovaně, shodou náhod vždy za přímé asistence šikmookých rudých bratrů ve zbrani. Právě tyto výjimečné okamžiky se rozhodli zachytit tvůrci nové historické realtime strategie Cold War Conflicts, kdy slovo "historické" znamená v tomto případě období mezi lety 1950-1973.

    

Jinými slovy to znamená, že si ve hře zabojujete na středním východě, v už zmiňovaném Vietnamu, Koreji a na dalších místech. Celkem hra nabídne čtyři kampaně, osm válčících národů (vymydlení Američané, pomatení Izraelci, bojechtiví Egypťané, rudoocí Severokorejci, modří OSN, zapáchající Syřané, srpy a kladivy vybavení Sověti a konečně početní převahou nezdolatelní Číňané) s téměř padesátkou jednotek za každý, 37 misí, editor scénářů a trochu nečekaně, na to, jak béčkově zatím tenhle projekt vypadá, i podporu multiplayerové hry. Heslem dne je v tomto případě realističnost, tvůrci se údajně do značné míry inspirovali klasikami v podobě Sudden Strike 1 a 2, i grafika vypadá podobně. Tak uvidíme, co z nich nakonec vypadne. Dnes už klasický SS asi nepřekonají, ale nikdo neříká, že by to nemohla být docela dobrá gamesa pro pár dlouhých nudných zimních večerů.

Everquest: Gates of Discord

Oficiální stránky: http://everquest.station.sony.com/gatesofdiscord/
Výrobce: Sony Online Entertainment (http://sonyonline.com/)
Vydavatel: Sony Online Entertainment (http://sonyonline.com/)
Platforma: PC
Datum vydání: únor 2004

První jsou momentálně asi The Sims. Ale Everquest není z aktuálních herních titulů daleko za nimi - ano, mluvím tady o počtu vydaných datadisků. Gates of Discord je už sedmým plnohodnotným datadiskem k této stále velmi oblíbené, i když pomalu ale jistě stárnoucí onlinovce. Příběh vypráví o novém nebezpečí, které svět Norrathu zachvátilo - rozšiřuje se z nově objeveného kontinentu Taelosia.

     

Co tedy nový datadisk nabídne? V řeči PR managementu tuny nového haraburdí - nové lokace, nové zbraně, nové schopnosti, nové třídy, prostě všelijaké nové věci. V řeči lidské, potažmo hráčské, to znamená další možnosti jak rozšiřovat svou postavu, získávání vůdcovských zkušeností, možnost prozkoumávat 20 nových oblastí včetně rozsáhlé městské aglomerace s plně fungující ekonomikou. Objeví se zde také další bojové zóny pro postavy s úrovní vyšší než 50 a herní třída zvaná Berseker. Tvůrci připravili pro odvážné dobrodruhy také další škaredé potvory a NPC postavy, má jich být něco kolem dvacítky. Nevyhnutelnou samozřejmostí téměř každé online pářky jsou pak nově navržené úkoly.

Těšíte se? Pokud jste světu Everquestu propadli, pak asi ano. Nezapomeňte ale, že pod hromadami starých fuseklí, několikrát použitých trenek a zbytků jídla jsou i krabice s dalšími hrami, které můžete také hrát se svými přáteli a dobře se u nich bavit. Online svět je sice krásný, ale "tam někde venku je pravda". Venku, ne uvnitř!

PS: Nic proti Everquestu :)

Hitman Contracts

Oficiální stránky: http://www.hitmancontracts.com/
Výrobce: IO Interactive (http://www.ioi.dk/)
Vydavatel: Eidos (http://www.eidos.com/)
Platforma: PC, PS2, Xbox
Datum vydání: jaro 2004

Profesionální zabijáci nemají vůbec lehký život. Mohli jsme se o tom přesvědčit už v bezpočtu filmů, za jeden z nejpovedenějších já osobně považuji snímek Leon od Luca Bessona. Přesto, nebo možná právě proto si akční série od dánských Io Interactive získala tolik zanícených příznivců (mezi než se svého času řadil i Kamil Gric, kterého ovšem práce nájemného vraha začala po čase nudit - prý už na to nemá žaludek).

Eidos, který na Hitmanovi rejžuje penízky jak se dá, právě oznámil třetí díl. Na jednu stranu je to zpráva dobrá - Hitman i Hitman 2 jsou obě výborné hry, které si jistě přízeň publika zaslouží. Navíc se tento vydavatel nebojí odvážné reklamy pro své tituly, jak před pár měsíci dokázal krvavý spot na druhý díl. Druhá strana mince však čiší obavami, zda se z Hitmana nestane podobně zpitvořená z dojná kráva, jakou je dnes Tomb Raider. Ale zpět k Hitman Contracts čili třetímu dílu téhle série. Asi vás zajímá, o čem to vlastně bude, co? Věřte mi, že by mě to taky zajímalo. Mnohé může napovědět už fakt, že hra vyjde pro PlayStation 2, Xbox a PC - což slovy vidláka Pepy znamená jediné: "řežbááá". Skutečně, třetí díl by měl být mnohem více akční, ale na druhou stranu by měl obsahovat i propracovanější mise, které je možné dohrát několika způsoby, což zase znamená interaktivnější prostředí.

Samozřejmostí jsou nové zbraně, lokace, a tak dále. Příběh odstartujete v kůži Agenta 47 v Paříži, kde se zranění musíte probít ze zákeřné pasti. Zajímavostí je, že tvůrci slibují daleko hlubší a po psychologické stránce prokreslenější charakter Hitmana. Zabiják tedy konečně dostane i "lidský rozměr", což je dobře, protože právě tím si diváky získávají obdobní zabijáci z filmové produkce (vzpomeňme na Leona a jeho milovanou kytku za oknem).

Váš názor Další článek: Obrázky z Fallouta 3!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,