Nové hry na obzoru: Larry se vrací!

V tomto novém pravidelném článku vám budeme každý týden přinášet podrobnější informace o aktuálně ohlášených herních novinkách. Dnes si blíže povíme o titulech Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, Project Freedom, Journey to the Center of the Earth, Supremacy a Blitzkrieg 2.

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Oficiální stránky: http://www.sierra.com/news_story.do?storyId=256
Výrobce: High Voltage Soft. (http://www.high-voltage.com/)
Vydavatel: VU Games (http://www.vugames.com/)
Datum vydání: léto 2004

Bláznivá dobrodružství neúspěšného zakrslíka Larryho v mnohadílné sérii dnes již klasických adventur si dokázala svým osobitým humorem získat kdekoho. Herní část kolosu Vivendi se rozhodla, že jejich zašlou slávu znovu obnoví a zadala hernímu studiu High Voltage, doposud známému především z konzolí (Hunter: The Reckoning a další), jednoduchý úkol: udělejte další díl Larryho. Na řadu samozřejmě přicházejí podstatné změny - vezměme to pěkně od píky.

Co by mohlo skalní příznivce této série vyloženě zklamat je fakt, že vývoje nového dílu se zatím neúčastní duchovní otec Larryho Al Lowe. Vyjednávání o jeho účasti však údajně již probíhají. Další podstatnou změnou je, že hlavní roli už nehraje starý mládenec Larry Laffer, nýbrž jeho synovec, univerzitní student Larry Lovage. Ten se jednoho krásného dne rozhodne, že se zúčastní televizní soutěže spočívající ve svádění žen a dívek, což samozřejmě obrátí jeho život naruby. Nové pokračování Larryho nebude, stejně jako předchozí díly, obsahovat žádný multiplayer - vývojáři se soustředí na hru pro jednoho hráče. Vydání hry se chystá jak pro PC, tak i pro údajně všechny konzole.

Project Freedom

Oficiální stránky: http://www.city-interactive.com/projectfreedom.html
Výrobce: City Interactive (http://www.city-interactive.com/)
Vydavatel: zatím není
Datum vydání: 1. čtvrtletí 2004

Polští City Interactive původně pracovali na pokračování své vesmírné strategie Project Earth (v Polsku "Starmageddon") s kódovým označením P2, nicméně před několika týdny oznámili, že se mění nejen název titulu, ale i samotný jeho obsah. Z P2 se stává Project Freedom, čistokrevná vesmírná akce. Příběh zavádí hráče do vzdálené budoucnosti, kdy proti sobě bojují rozdrobené lidské frakce. Jako pilot nově vyvinuté vesmírné stíhačky máte za úkol plnit mise odehrávající se v různých částech naší sluneční soustavy.

     

Podobně jako v jiných hrách stejného žánru i v Project Freedom dostanete možnost svůj stroj vylepšovat například pokročilejšími zbraněmi, rychlejšími motory nebo odolnějšími štíty. Cíle vašich misí by se nikdy neměly opakovat - jednou musíte chránit vesmírnou základnu, jindy zase při zběsilém útěku kličkovat asteroidovým pásem nebo pronásledovat krvežíznivé piráty od Jupiteru až k Zemi. Každopádně by měl příběh obsahovat nemálo překvapivých zvratů. Zajímavostí je, že souboje se nebudou odehrávat pouze ve vesmíru, nýbrž také nad povrchem planet a měsíců. Nováčkům bude k dispozici virtuální trenážér, kde se budou moct naučit základům ovládání a pilotáže svého plavidla. Po technické stránce je hra řešena velmi odvážně, využívá nejnovějších technologií pixel shaderů 2.0 a 1.4.

Journey to the Center of the Earth

Oficiální stránky: http://www.journey-earth.com/
Výrobce: Micro Application (http://www.microapp.com/)
Vydavatel: GMX Media (http://www.gmxmedia.net/)
Datum vydání: únor 2004

Asi není třeba připomínat, o čem vypráví klasické dílo spisovatele Julese Vernea Cesta do středu země. Verneovky se již staly vděčným námětem mnoha her, překvapivě převážně francouzské provenience, a hra Journey to the Center of the Earth (dále jen JCE) není výjimkou. Původní příběh však pojímá osobitým způsobem. Hlavní hrdinkou je mladá novinářka Ariane, která se v roce 2005 vydává nad Islandské vulkány, aby dokončila článek pro přední přírodovědecký magazín. Když její helikoptéra přistane na okraji jedné sopky, nestačí se ani pořádně rozkoukat a stroj se v plamenech řítí do jejího jícnu. Země se začíná otřásat a Adriane se propadá kamsi do hlubin. Když se o několik hodin později probudí, zjišťuje, že se ocitla v úplně jiném světě.

    

JCE je 3D akční adventura v základu ne nepodobná omšelému Tomb Raiderovi. Nabídne 30 až 40 hodin zábavy ve fantastickém světě zcela odlišené civilizace, kde potkáte množství postav a budete muset řešit obtížné hádanky. Celkem je rozdělena do šesti rozsáhlých oblastí s přibližně 300 různými lokacemi. A mimochodem, plný text knihy Julese Vernea naleznete na adrese http://jv.gilead.org.il/vt/c_earth/.

Demoverze: zde (99 MB)

Supremacy: Four Paths To Power

Oficiální stránky: http://www.blackhammergame.com/supremacy.html
Výrobce: Black Hammer Game (http://www.blackhammergame.com/)
Vydavatel: Strategy First (http://www.strategyfirst.com/)
Datum vydání: 2004

Supremacy má být zajímavým spojením rychlé taktické akce a rozsáhlých meziplanetárních střetnutí. Souboje budou probíhat v několika rovinách, ta základní připomene pamětníkům staré dobré časy série X-COM. V rámci rozsáhlé galaxie se budete snažit kolonizovat nové planety a rozšiřovat své impérium dál a dál. Podobně jako v dalších hrách stejného žánru, i zde si na počátku vyberete osobnost jednoho ze čtyř velitelů, kdy každý má své výhody a nevýhody, a začnete s jednou lodí na jedné planetě. Pak už je na vás, jakým způsobem se k expanzi postavíte - zda začnete nejprve rozšiřovat vlastní kolonii, nebo naopak vyrábět vojsko a dobývat nové planety. V postupu vám budou bránit nejen  špinaví vesmírní piráti, ale také velitelé ostatních planet.

     

Blitzkrieg 2

Oficiální stránky: http://www.blackhammergame.com/supremacy.html
Výrobce: Nival Interactive (http://www.nival.com/)
Vydavatel: zatím není
Datum vydání: 2004 (?)

Známé ruské herní studio Nival Interactive, které nedávno překvapilo doslova celý svět svou vynikající RPG strategií Etherlords (recenze), připravuje také druhé pokračování své úspěšné válečné RTS Blitzkrieg. Ta měla původně být slabším a akčnějším odvarem taktičtějšího Sudden Strike, nicméně  své obecenstvo si našla, a tak přichází na řadu díl druhý. Ten už obsahuje mnohem větší množství jednotek (hovoří se o stovkách) a především je postaven na zbrusu novém 3D enginu, jehož silnou stránkou je mimo jiné například deformovatelný terén a zničitelné prostředí (budovy, atd.).

    

Boje budou probíhat na všech frontách 2. světové války, podíváte se do srdce Evropy, vyprahlých pouští Afriky i nebezpečných džunglí Pacifiku. Celkem si projdete čtyři rozsáhlé kampaně. Dalším podstatným rozdílem oproti jedničce bude systém hrdinů, tedy postav podle reálných předloh, které vám v bitvě nejednou zachrání krk (nebo tlupu jednotek). Jednotky také získávají zkušenosti a poté i vyšší hodnosti, čímž se postupem času stávají nejen silnější, ale především strategicky cennější. Zajímavostí jsou inženýři, kteří dokáží budovat zákopy nebo odstřelovat mosty a budovy.

Diskuze (2) Další článek: Záběry z Morie v Middle-Earth Online

Témata článku: , , , , , ,