Nové hry na obzoru: Lawmaker zjedná pořádek

Kdo rád boxuje a chybí mu na PC pořádný zástupce tohoto sportu, může si pár měsíců počkat na Title Bout 2005 * Pro pistolníky je tu připravena střílečka z divokého západu Lawmaker * A nakonec jedno velké překvapení v podobě původně sharewarového projektu Alien Shooter 2

Title Bout 2005

Homepage: www.ootpdevelopments.com/tb/
Výrobce: Alpha Omega Games
Vydavatel: Fusion Labs
Platforma: PC
Datum vydání: 7. říjen 2005

Nandejte si rukavice, vyčkejte gongu a směle do toho! Box je na PC opomíjen ještě více než na konzolích, kde přeci jen pár zástupců (ve všech případech však simulací) lze vyslídit. O změnu se snaží developerská firmička Alpha Omega Games, která chystá boxerský manažer Title Bout 2005.

  

Můžete se zúčastnit všech důležitých historických boxerských zápasů, jet po časem určené linii, nebo vytvořit historii vlastní. Vždy ale máte možnost bojovat pod jmény a obličeji skutečných boxerů, Title Bout 2005 obsahuje na 4000 jednotlivých bojovníků ve třech kategoriích. V ringu můžete potkat všechny šampióny počínaje jmény jako John L. Sullivan, Wladimir Klitschko či Joe Gans až po Diego Corrales (kdo se v boxu vyzná, asi je bude znát). Ovládáte také roh, kde můžete vymýšlet různé strategie pro svého bojovníka, povzbuzovat ho a skutečně rozhodnou mezi prohrou a výhrou.

Každá snaha o podporu víceméně skomírajícího typu her (Kolik je na trhu boxerských manažerů? A kolik lidí si jej koupí?!) s počítá, a cena 30 liber za Title Bout 2005 navíc dává tušit, že nepůjde o žádnou "levnou" záležitost.

Lawmaker

Homepage: www.darkroomstudios.com/content/view/25/39/
Výrobce: Darkroom Studios
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 2005

Nevím proč, ale když jsem poprvé zahlédl jméno nově oznámé hry Lawmaker, připomnělo mi to starou kyberpunkovou klasiku jménem Trávníkář (The Lawnmover Man), původem vycházející z povídky Stephena Kinga. Šlo v ní o virtuální realitu, o kterou jde i hráčům. Lawmaker ale s mrtvým kyberpunkem nemá jinak vůbec nic společného. Leda tu smrt. Je to totiž klasická střílečka z divokého západu.

    

Už nějakou dobu na ní dělají lidé ze studia Darkroom, založeného roce 2002. Tým zkušených vývojářů vám hodlá předvést, že Divoký západ si své označení skutečně zasloužil. Budete cestovat nekonečnými planinami, ale navštívíte také doky nebo věznice. Chystá se na nás nálož rozlehlých singleplayerových misí, odehrávajících se v exteriéru i interiéru. Vývojáři mají přichystány i mnohé technické vychytávky, jako třeba proměnlivé počasí (to když vás v poušti zastihne tornádo nebo písečná bouře, nemusí to být nic příjemného), vychytralou umělou inteligenci a především kvalitní technické zpracování. Které na screenshotech zatím není pravda moc vidět, ale snad se jej dočkáme v dalším průběhu vývoje.

Lawmaker se snaží profilovat jako áčkový titul, ale zatím je dobře vidět, že na něco takového zdaleka nemá. Nicméně vývoj jde dál a tvůrci mají spoustu času na to, aby hru ještě vylepšili.

Alien Shooter 2

Homepage: www.sigma-team.net/alienshooter_2/index.htm
Výrobce: Sigma Team
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 2005/2006

Možná se ptáte sami sebe odkud byste mohli znát studio Sigma Team... a nic vás nenapadá? K tomu také máte pádný důvod, protože Sigma Team je firmička známá především v oblasti sharewarových her. Jejich dosud nejúspěšnější hrou je Alien Shooter, klasická arkádová hack`n`slash akce ve sci-fi prostředí. Veskrze malá hra, která však sklidila velký úspěch. Nelze se proto divit, že Sigma Team chystá pokračování.

    

Alien Shooter 2 má být plnohodnotným nástupcem, který bude kombinovat prvky RPG a akce, přiblíží se tedy klasikám ve tylu Diabla nebo Icewind Dale. Nicméně je opět zasazen kamsi do daleké budoucnosti. Narozdíl od jedničky na vás čeká silná příběhová linie, navíc dostanete na výběr několik možností postupu, bonusové questy a především různé postavy na výběr. Ty pak můžete i dále vylepšovat jako v klasických RPG. Velký skok je však na screenshotech vidět v technickém zpracování, které u jedničky stále sálalo amatérstvím, zatímco dvojka už vypadá minimálně poloprofesionálně. A to stačí.

Takže shrnuto podtrženo, tohle je hodně nadějný a překvapivý projekt, který má šanci uspět v mnohem větším měřítku než jeho předchůdce, který posbíral nesčetně ocenění sharewarových serverů.

Diskuze (1) Další článek: John Romero dostal padáka

Témata článku: , , , , ,