Nové hry na obzoru: luxusní next-gen závody

Zkušené studio Asobo připravuje na příští rok pořádný nářez v podobě závodů Grand Raid Offroad * Neznámí Mythopoea Games chystají RPGčko Storms over Anthon * Nadšené ruské studio Step CG chystá, mimo tuny dalších projektů, také adventuru Star Heritage 1: The Black Cobra

Grand Raid Offroad

Homepage: www.asobostudio.com/GRO.html
Výrobce: Asobo Studio
Vydavatel: -
Platforma: PC, next-gen konzole
Datum vydání: 2006

Přestože takřka neznámé, má za sebou Asobo Studio už pěknou řádku relativně úspěšných titulů. Momentálně pilně připravuje svou první závodní hru, která podle prvních obrázků a trailer vůbec nevypadá špatně, ba naopak. Divoká závodní offroad akce nese příhodný název Grand Raid Offroad.

  

Trailer i první screenshoty ve mně zanechaly dojem graficky dotáhnutější Richard Burns Rally v offroad prostředí, nicméně do uvedení na trh ještě podle všeho zbývá dost času, který vývojáři hodlají strávit tvrdou prací. Rozhodně musejí ještě zamakat na kolizích a prostředí, to je poznat i z traileru. Do finální verze slibují prašné se pouště, vysoké hory a hluboké lesy, přibližně 30 závodní strojů - především trucky a SUV. Hodně jsem zvědav zejména na realtime změny počasí a slibovanou online hru.

Hodně, hodně slibná záležitost, na kterou se jistě nejen já začínám pořádně těšit!

Storms over Anthon

Homepage: www.mythopoeagames.com/storms.html
Výrobce: Mythopoea Games
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: ?

Firmička s prapodivným názvem Mythopoea Games vznikla jako odnož původně webdesignérského studia. Kluci a holky mají asi hodně rádi RPGčka, protože právě tento žánr si vybrali pro svůj první herní projekt nazvaný Storms over Anthon.

Půjde o epické fantasy RPG zasazené do světa Anthon. Ten se Bohové snažili uchránit před mnoha zvláštními tajemstvími, které by mohly mít dalekosáhlý vliv na jeho obyvatele. Co se týká příběhu, je to zatím všechno, co známe. Snad jen ještě účast dvou postav - Gavina Decola, syna slavného učitele šermu, který je aktuálně sluhou, a otce Josepha McCullina, což je klerik. Jinak ve své partě budete moct mít až osm postav, mezi kterými budete moct přepínat.

Storms over Anthon je dosud velmi tajemná, spíše poloametérská hra, ze které by se nicméně mohl časem vyklubat zajímavý projekt.

Star Heritage 1: The Black Cobra

Homepage: www.stepgames.com/projects.php?id=1
Výrobce: Step Creative Group
Vydavatel: 1C
Platforma: PC
Datum vydání: 3. čtvrtletí 2005

Vězte nebo ne, ale Star Heritage 1: The Black Cobra má být remake adventury pro ZX Spectrum původně vydané v roce 1995. Pro ruské hráče není tedy spečnost STC nijak neznámou, navíc chystá ještě adventurní titul The Island: The Earthling podle jedné z novel bratří Strugackých.

    

V příběhu Star Heritage zavítáme do daleké budoucnosti, ve které si supermocné bytosti z vesmíru podrobily lidstvo.  Lidé se však své naděje nikdy nevzdali a tajně připravovali válku. Zbraně se ze země pašovaly na další planety. Hlavním hrdinou je odvážný pilot a zároveň tajný agent, který se probere na cizí planetě bez lodě a jakýchkoliv jiných prostředků. Vaším hlavním úkolem je dostat se z planety a pokračovat v boji za svobodu. Vývojáři slibují nelineární scénář, fotorealistickou grafiku, pohled první osoby, více než 200 lokací a další zajímavé vychytávky.

Věříme, že se tento projekt povede ruském studiu dotáhnout do konce! Vždyť už má vydavatele i spoustu oddaných fanoušků.

Váš názor Další článek: Konzole nové generace na Tokio Game Show

Témata článku: , , , , , , ,