Nové hry na obzoru: monstrózní šílenství v Monster Madness

Artificial Studios chystají klasickou arkádovou střílečku pro PC a next-gen systémy * Ponořte se do hlubin s akčně-strategickým mixem Diver: Deep Water Adventures * Ultimátní Spider-Man se hodlá prodrat na všechny myslitelné herní platformy

Monster Madness

Homepage: www.monster-madness.com
Výrobce: Artificial Studios, Immersion Software & Graphics
Vydavatel: -
Platforma: PC, Xbox 360
Datum vydání: 2006

Odvážní a vychytralí jsou vývojáři z Artificial Studios. Hodlají v průběhu roku 2006 uvést na trh klasickou arkádovou střílečku viděnou shora, ovšem zaměřenou na multiplayer a běžící na enginu nové generace, kde bude podstatnou roli hrát fyzika a hrátky se světlem. Zní vám to docela dobře? Nám také!

  

Dříve se AS věnovali především middle-waru, jejich Reality Engine (nyní vlastněný Epicem) je ostatně jádrem celé hry. Podporuje fyzikální akcelerátory, HDR a spoustu dalších moderních technologií. Naštěstí si vývojáři uvědomili, že tento typ her, narozdíl od takových 3D akcí, na technologii nestojí, a tak se více než všelijakými zkratkami a technickými parametry prezentují spíše herními možnostmi svého dítka. Základ je geniálně jednoduchý a nedávno jej skvěle využili například 10tons ve své sharewarové superakci Crimsonland (http://crimsonland.reflexive.com/crimsonland/). Máme mapu, většinou městského prostředí, po které se potulují hordy zombíků. Vaším úkolem je ve spolupráci s dalšími hráči mapu zombíků zbavit. K tomu dostanete na výběr z mnoha typů zbraní, jak na blízko, tak na dálku, přičemž v jednom okamžiku u sebe můžete mít maximálně tři. Co víc, levely jsou plné nejrůznějších objektů, se kterými lze v naprosté většině případů volně manipulovat. Můžete třeba nasednout do auta a kosit zombíky ve dvou stopách. Samozřejmě také sbíráte různé bonusy a upgrady, ale především spolupracujete s dalšími hráči. V tom tkví největší síla Monster Madness. Výborná je možnost kombinace online hráčů (například skrze službu Xbox Live!) a "přísedících", tedy těch, kteří s vámi dřepí u PC nebo konzole.

Idea Monster Madness je velice slibná a vypadá to na pořádnou porci kvalitní zábavy v ultramoderním kabátku. Těšíme se!

Diver: Deep Water Adventures

Homepage: www.diver3d.com
Výrobce: Biart
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 2006

Pořádné hry s podmořskou tematikou by se za poslední dekádu daly spočítat na prstech dvou rukou a jedné nohy. O to víc si zaslouží ocenění ruský začínající tým Biart, jehož šestičlenný tým minimálně z poloviny sdílí nadšení právě pro potápění a podmořský svět vůbec.

    

O co vlastně ve hře Diver: Deep Water Adventures půjde? Jednoduše řečeno, stanete se potápěčem, jehož život závisí de-facto jedině na vybavení. Moře neodpouští žádné chyby, o čemž budete mít možnost se přesvědčit doslova na vlastní kůži. V roli potápěče-výzkumníka budete sestupovat do neprobádaných hlubin, hledat skryté poklady, ale i čelit mnoha nebezpečím. Budete také nuceni projít sérií několika testů, díky kterým získáte osvědčení profesionálního potápěče - pak teprve přijdou na řadu ty opravdu velké objevy. Velkou část hry uvidíte z vlastního pohledu, ale dočkáme se také taktického 3D pohledu, kdy půjde spíše o vymýšlení strategie jak postupovat dál. Vývojáři slibují nelineární postup, spoustu zajímavostí pod vodou, několik lokalit podložených skutečnými reáliemi, možnost fotografovat pod vodou a další zajímavosti.

Přestože je toho hodně, co má hra nabídnou, její minimalistické hardwarové nároky napovídají, že půjde spíše o budgetovou záležitost - nicméně se zajímavým obsahem a podle prvních obrázků i vcelku kvalitním zpracováním.

Ultimate Spider-Man

Homepage: www.ultimatespidermangame.com
Výrobce: Vicarious Visions, Treyarch
Vydavatel: Activision
Platforma: PC, GameCube, Xbox, PlayStation 2, Playstation, GBA, Nintendo DS
Datum vydání: září 2005

Spider-man je všude! Pavoučí muž útočí ve své nové, komiksové verzi na většinu dnešních hlavních herních platforem, přičem nezapomíná ani na handheldy Nintendo DS a GameBoy Advance. Vývoje se ujal dlouholetý fanda pana Pavouka, studio Treyarch.

V základu půjde o dobrodružnou akci, ve které se však můžete volně pohybovat po zloduchy zaneřáděném velkoměstě. Co je na tomto projektu ojedinělé je způsob jeho zpracování (oblíbená cel-shaded technologie), který má dát hráčům pocit, že "jsou uvnitř komiksu". Na screenshotech to tedy nevypadá nic moc, ale v pohybu už je to lepší, jak se ostatně můžete přesvědčit sami v sekci Gameplay na oficiálních stránkách hry. Zatímco tedy budete brázdit ulice velkoměsta, můžete potkat spoustu zajímavých postav a od nich dostávat úkoly, jednak příběhové, ale i různé podružné. Za jejich plnění pak získáte peníze, moc a slávu!

Hmmm, kdo z vás má rád Spideyho?

Diskuze (1) Další článek: Bude PS3 zkázou Sony?

Témata článku: , , , , , , , ,