Nové hry na obzoru: nastává věk pirátů!

Mánii kolem pirátů odstartoval Johnny Depp svým uhrančivým pirátem z Karibiku, ale narozdíl od Froda dokázal zapůsobi takovým dojmem, že mánie stále neopadá * Neopadá naštěstí ani zájem o příjemné, humorné adventury typu Tony Vočko * A což takhle dát si temný akční simulátor protiteroristických jednotek S.A.S. z dílny Konami?

Age of Pirates

Homepage: www.akella.com
Výrobce: Akella
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 2. čtvrtletí 2005

Hry s "pirátskými" náměty zažívají poslední léta doslova žně. Zatím nejaktuálnějším úspěšným příkladem jsou novodobí Pirates! od Sida Meiera, kteří reprezentují vpravdě jeden z nejkvalitnějších moderních herních designů. Ruské studio Akella dlouhou dobu platilo za přeborníka na téma námořní hry, jejich filmová licence na Pirates of the Caribbean ale spíše zapadla. Renomé si proto chtějí vydobýt na hře Age of Pirates, původně známé jako Sea Dogs 2.

     

Sea Dogs 2 byli původně určení pouze pro ruské publikum. Jenže krátce po spuštění oficiálních stránek pohlavárům v Akelle došlo, že zájem o "pirátské" hry je v současné době enormní po celém světě, a tak bylo letos v květnu rozhodnuto, že z Mořských psů se stane Věk pirátů, určený pro celosvětovou distribuci. Age of Pirates je akční adventura z Karibiku s otevřeným koncem, tedy něco podobného jako GTA anebo výše zmiňovaní Pirates! Jakožto hlavní hrdina dostanete možnost cestovat nejen po širých mořích, ale také šestnácti kolonizovaných ostrovech, jako je Jamajka, Tortuga, Martinique a další. Svět hry žije vlastním životem a autoři se "chlubí" tím, že hra nebude mít žádnou předepsanou zápletku ani naskriptované události, prostě nic - jen vy proti světu. Nevím, nevím, jestli je to právě dobrý nápad, to by se chlapci z Akelly museli pořádně blýsknout, aby vytvořili tak živý a inteligentní svět, který by dokázal tvořit vlastní příběhy. Jediným skutečným cílem může být získání všech kolonií pod svou vládu, a toho lze údajně dosáhnout mnoha způsoby.

Age of Pirates vypadají spíše jako mírně vylepšení původní Sea Dogs než jako nějaká revoluční záležitost, kterou se z ní Akella tak trochu snaží udělat, a to třeba už samotným názvem. Větší variabilita lodí, vylepšená umělá inteligence a multiplayer až pro šestnáct hráčů, to jsou asi hlavní přednosti, na které bychom se mohli těšit. Jinak vlastně asi nic... rum?!

Tony Tough in a Rake`s Progress

Homepage: www.tony-tough.com
Výrobce: Prograph Research
Vydavatel: dtp entertainment AG
Platforma: PC
Datum vydání: duben/červen 2006

    

Zapojte na chvíli své šedé buňky mozkové a zkuste si vzpomenout na adventuru jménem Tony Tough and the Night of the Roasted Moths (v ČR uvedena s velkým zpožděním v lokalizované verzi pod názvem Tony Vočko a případ růžového tapíra). Máte to? Skvěle! Asi si vybavíte, že šlo o příjemnou kreslenou adventuru klasického ražení, ve které malý Tony Vočko pátrá po zloduchovi, který krade dětem cukrátka o Halloweenu. Tony Tough in a Rake`s Progress alias "Tony Tough 2" je pokračování od těch samých lidí.

Druhý díl Tonyho se ponese v podobně humorném duchu, hlavní hrdina zůstává, mění se především zpracování (3D, tedy 3rd person, ostatně jak jinak v dnešní době) a herní prostředí. Příběh by měl vyprávět o událostech, které předcházely ději prvního dílu. Ocitneme se tak v prostředí Nového Mexika, konkrétně v nížinaté a vyschlé oblasti poblíž okresu San José. Děj je zasazen do roku 1953, Tonymu je v té době 13 a žije se svými rodiči a psem v zapadlém domku kdesi na periferii. A podobně jako jste byli zvyklí v jedničce, budete muset řešit spousty hádanek, povídat si s nejrůznějšími individui s tak prapodivnými jmény jako třebas Jesus "Chucho" Juarez či Seymour Biddle.

Italský design, italské dialogy, italský humor. Tuhle hru dělají taliáni - tvořiví, originální taliáni, a podle toho také bude vypadat. Už se těšíme, fanoušci adventur by se měli těšit dvojnásob!

The Regiment

Homepage: http://uk.konami-europe.com/game.do?idGame=65&idGamePlatformInfo=94
Výrobce: Konami
Vydavatel: Konami
Platforma: PC, PS2
Datum vydání: 2005

Původně konzolová Konami je v poslední době nebývale čilá také v oblasti PC her. Ať už je to skvělý fotbalový Pro Evolution Soccer 4 nebo hororová úchylnost Silent Hill 4, PC konverze statečně bojují se svými konzolovými protějšky. Mezi nejnověji ohlášené počiny pro PC patří také 3D akce The Regiment.

    

V hlavní roli tentokrát uvidíme speciální jednotky S.A.S., jednu z nejlépe vycvičených protiteroristických skupin na světě. A právě v říši celosvětového terorismu se v The Regiment ocitneme. Hra je postavena na brífincích a scénářích, které vývojářskému týmu dodali samotní bývalí příslušníci těchto speciálních jednotek, více než o 3D akci tak půjde o akční simulátor skutečných bojových situací. Vaším úkolem bude vést čtyřčlenný tým především v městských oblastech, podíváte se například na Íránskou ambasádu roku 1980, do britského parlamentu anebo londýnského metra. Tam všude "se může skrývat teroristická chátra, kterou je třeba vymítit! Jak říkám, vymítit. Smést z povrchu planety! Uaaaaa!" (převzato z aktuálního projevu amer. prezidenta)

The Regiment vyjde současně také na konzoli PlayStation 2, takže zřejmě nepůjde o nějaký zásadní skvost po technologické stránce, ovšem po stránce herníá bychom se ještě mohli dočkat velmi milého překvapení!

Váš názor Další článek: Dreamfall na nových obrázcích

Témata článku: , , , , , , ,