Nové hry na obzoru: Nejistá budoucnost

Strategie Aliance: Future Combat nás přenese do blízké budoucnosti * Růžové brýle nám o věcech budoucích sejme Crysis - střílečka od tvůrců Far Cry * A ještě dále v čase se posuneme s MMORPG Stargate Worlds

Alliance: Future Combat

Platforma: PC
Žánr: Strategie
Výrobce: G2 Games (http://www.g2games.com )
Vydavatel: : http://www.g2games.com
Homepage: http://www.g2games.com/alliance/
Předpokládané datum vydání: únor 2006

Američané si na dálném východě nedají pokoj. V roce 2008 se rozhodnou v Džombistánské demokratické republice vystavět supertajnou základnu, která se stane laboratoří genetického inženýrství a nových zbraní. Ale co se nestane, teroristické organizaci se podaří odhalit polohu této základny a dobře vedeným útokem zaskočí její osádku. Američanům nezbývá než nasadit tým AEGIS, který je sice tajný, ale také jediná možnost, jak situaci vyřešit.

Na vás bude, zda se připojíte na stranu teroristů, nebo se přidáte k AEGISu při obraně základny. Čeká vás dvacítka misí, ve kterých prověříte nejen své taktické dovednosti, ale i reflexy, protože hra bude založena na rychlých akcích. Žádné sbírání surovin, pouze souboje. K dispozici bude údajně kolem stovky druhů jednotek, navíc můžeme počítat s obvyklými superzbraněmi. Hlavním lákadlem asi bude možnost ovládat své svěřence pouhým hlasem. Uvidíme, jak se toto ovládání uchytí.

Crysis

Platforma: PC
Žánr: FPS
Výrobce: Crytek Studios (http://www.crytek.com/)
Vydavatel: Electronic Arts (http://www.ea.com)
Předpokládané datum vydání: není známo

Tvůrci střílečky Far Cry se pouštějí do dalšího titulu. Nikoho nepřekvapí, že se bude jednat opět o střílečku, tentokrát však zasazenou do jiného prostředí. Tropické ostrovy jsou již známé, tentokráte se podíváme do budoucnosti, kdy Zemi napadnou mimozemšťané a vy budete bojovat o svůj život. K úspěchu bude údajně nutné zvládnout používat širokou paletu zbraní a brnění. To vše poběží na Cry Engine 2.

Stargate Worlds

Platforma: PC
Žánr: MMORPG
Výrobce: Cheyenne Mountain Entertainment (http://www.cheyenneme.com/)
Vydavatel: neznámý
Předpokládané datum vydání: není známo

Svět filmové a seriálové Stargate je velkým lákadlem pro všechny tvůrce her. Není divu, že se MGM Interactive rozhodli pro vytvoření hry na motivy filmu a vývoj svěřili do rukou zkušeným Cheyenne Mountain Entertainment. Pokud vám jméno nic neříká, vězte, že se sice jedná o novou společnost, která však údajně shromažďuje zkušené tvůrce z herní branže. Uvidíme, jak se poperou s velmi populárním MMORPG, kterým se díky známému světu má Stargate Worlds stát.

Ve hře vás klasicky čekají dvě strany konfliktu, SGC na straně dobra a proti nim Systém Lords. Mezi oběma bude probíhat na některých planetách zuřivý boj, v němž se může prokázat schopnost hráčů. Údajně se můžeme těšit na zajímavý způsob, jakým budou řešeny střelecké souboje, který bud jednoduchý a zároveň reálný. Bojovat můžete buď po bohu živých lidí, nebo si do party naberete počítačem ovládané kolegy, takže odpadne věčná starost o vhodné složení skupiny. Tvůrci tvrdí, že se herní svět bude průběžně vyvíjet, my si však počkáme na bližší informace.

Diskuze (1) Další článek: Condemned z rukou CD Projektu

Témata článku: , , , , ,