Nové hry na obzoru: NFS Underground, Empire Earth a Port Royale - 2!

Dnes jsme si pro vás přichystali samá zajímavá pokračování. Všem jim vévodí Need for Speed Underground 2, hned v závěsu se ale tyčí druhé díly skvostných realtime strategií Empire Earth a Port Royale. Poněkud vyčnívá titul Deadlands, na který jsme si ale řádně posvítili, a tak se můžete těšit na pořádný informační nášup!

Port Royale 2

Homepage: http://www.ascaron.com/gb/portroyale2/index.html
Výrobce: Ascaron Entertainment (http://www.ascaron.com/)
Vydavatel: různé
Platforma: PC
Datum vydání: 30. dubna 2004

Jednička byla skvělá, dvojka bude minimálně ještě o něco hezčí. Německá společnost Ascaron se v posledních letech docela činí - po strategiích Port Royale a Patrician vrhla na trh své eso v rukávu, RPGčko Sacred, a hned s ním uspěla. Nyní chystá pokračování Port Royale a nikdo jí nemůže upřít snahu se stále zlepšovat.

   

Karibik v 17. století - právě tam se celé Port Royale 2 odehrává. Vaším úkolem bude obchodovat s šesti desítkami měst, stavět vlastní továrny, rozšiřovat svoji sféru vlivu a mimo to všechno se také bránit nájezdům pirátů. Ve svých flotilám tedy jistě uvítáte také bitevní lodě a fregaty, které se stanou jednou z mála možností obrany jak proti pirátům, tak i zlatuchtivým armádám protivníků. Pokud vám ani tohle nestačí, pak vězte, že Ascaroni připravují také nejrůznější mise, za jejichž úspěšné splnění (ať už se jedná o poslání diplomatické, obchodní či jiné) můžete následně získat tučnou odměnu. Ve hře se objeví čtyři civilizace, budete moct stavět svá vlastní města a to všechno zabalené v překrásné grafice, co víc si přát?

Námořnické strategie, potažmo hry jakéhokoliv žánru získávají poslední dobou na oblibě. Ať už je to skvělým filmem Piráti z Karibiku nebo prostě náhlým módním poryvem, je to dobře. Alespoň nějaké oživení v tom zatuchlém koloběhu sci-fi a fantasy.

Empire Earth 2

Homepage: http://www.empireearth.com/
Výrobce: Mad Doc Software
Vydavatel: Vivendi Universal
Platforma: PC
Datum vydání: 2005

Jednička byla skvělá, dvojka bude... mohl bych vlastně napsat úplně to samé jako u předchozího titulu, protože žánrově jde o podobné hry. Empire Earth je také realtime strategie, i když z poněkud jiného soudku. Totiž soudku "civilizačního".

   

To znamená, že zahrnuje jak spoustu různých civilizací, ve dvojce jich má konkrétně být čtrnáct, tak i dlouhé časové údobí lidských dějin. Znovu si tedy ve zrychleném sledu prožijete jak úsvit lidské civilizace a dávnověk, tak i temné časy středověku, novověk, moderní dobu a když budou tvůrci nápadití, snad i špetku tolik přitažlivé budoucnosti. Samozřejmě, že se objeví nové jednotky, noví vůdcové, nové technologie, prostě spousta nových věcí. Co je ale asi nejdůležitější, to je prohlášení tvůrců, že chtějí dvojku více přiblížit běžným hráčům. Díky tomu můžeme čekat zjednodušené ovládání a snad i poněkud odlišným způsobem pojatou hratelnost. Zda to bude k lepšímu, nebo horšímu, to se dozvíme teprve příští rok. Chybět ale rozhodně nebude ani multiplayer.

Původní Empire Earth znamenala v mnoha ohledech malou revoluci - převedla starou dobrou Civilizaci nejen do reálného času, ale především také do 3D grafiky. Dvojka už nemá mnoho co vylepšovat. Základ je dobrý, proč měnit zbytek? Jen doufám, že to tvůrci s tím "zjednodušováním" nepřeženou a neudělají těch změn až příliš mnoho a příliš rázných.

Deadlands

Homepage: http://www.headfirst.co.uk/deadlands/
Výrobce: Headfirst Games
Vydavatel: zatím není
Platforma: PC
Datum vydání: léto 2005

Prapodivný to projekt, ty Deadlands. Nejdřív se říkalo, že půjde o 3rd person akční adventuru. Pak bylo dva roky ticho a v posledních dnech vyšlo najevo, že to vlastně bude spíše takové temné akční RPG. Takže, co vlastně?

     

Dřív než se dostaneme k Deadlands, povězme si něco o samotných tvůrcích, totiž Headfirst Games. Ti jsou známí především tím, že už léta makají na Call of Cthulhu a ne a ne tuhle temnou 3D akci dodělat. Slibují sice hory doly, ale skutek utek. Deadlands je podobný případ. Hra je založena na původně stolním deskovém RPGčku, zasazeném do temných časů poloviny 19. století. Divoký západ v Deadlands ale zdaleka nevypadá tak, jak jej ukazují romantické westerny. Je ovládán hrůznými kreatůrami a nemrtvými, které ovládají jako své slouhy a loutky. Ničí, rozsévají hrůzu a děs. A zabíjejí. Uaaaa! Vy se jim musíte postavit.

Jsem moc zvědav, jak to nakonec s Deadlands dopadne. Screenshoty vypadají zjímavě, příběh zní zajímavě, celé je to docela zajímavě zajímavé. Jen aby už bylo venku něco víc než řeči a tři screenshoty!

Need for Speed Underground 2

Homepage: zatím není
Výrobce: EA Games (http://www.eagames.com/)
Vydavatel: EA (http://www.ea.com/)
Platforma: PC, Xbox, PS2, GameCube, GameBoy Advance
Datum vydání: podzim 2004

Netrvalo dlouho a už jsou tady zprávy o druhém dílu. No jakpak by ne, milióny prodaných kusů dělají své. Takže, jaké vlastně bude Need for Speed Underground 2?

Můžete vsadit boty, že ne příliš odlišné od jedničky. Není chytré měnit něco, co šlape jako hodinky, a to u jedničky platí na sto procent. Jistě, tiskové prohlášení je plné novot a přidaných serepetiček, ale pravda zůstává taková, že půjde v zásadě o to samé v bledě modrém. Anebo taky ne a vy mě pak můžete ukamenovat. EA slibují město rozdělené na pět částí, kterým bude hráč moct volně projíždět a potkávat různé postavy, od nichž získá nové úkoly nebo informace o zajímavých závodech či obchodech. K dispozici bude třicet vyšperkovaných autíček.

Upřímně, ze série NFS se stala stejná ždímačka peněz jako ze série NHL, a tak i další a další díly stále nápadněji připomínají "nová" pokračování série. Nic proti, každému podle jeho gusta. Koho NFS: Underground bavilo, jistě se bude bavit i u dvojky.

Váš názor Další článek: Výherci triček Twin Snakes ze soutěže s Conquestem

Témata článku: , , , , , , , , , , ,