Nové hry na obzoru: pokračování Brothers in Arms

Na obzoru se nám rýsuje další díl svělé válečné série Brothers in Arms, tentokrát nesoucí podtitul Earned In Blood * Ukrajinští Deep Shadows pracují na další střílečce jménem Precursors * Titul DogTag se chystá konkurovat Full Spectrum Warrioru

Brothers In Arms: Earned In Blood

Homepage: -
Výrobce: Gearbox Software
Vydavatel: Ubisoft
Platforma: PC, next-gen
Datum vydání: přelom 2005/2006

Ačkoliv Brothers in Arms byli před pár měsíci v některých případech přijati rozporuplně, rozhodně se šlo o jednu z nejlepších válečných her posledních let. Ubisoft už dříve oznámil, že půjde o několikadílnou sérii, pravděpodobně trilogii. A už tu máme druhé pokračování!

  

Hlavním hrdinou Brothers In Arms: Earned In Blood bude tentokrát seržant Joe Hartsock, který vede svou jednotku skrze Normandii. Dvojka nabídne jak nové singleplayerové, tak i multiplayerové mise. Kromě toho se dočkáme také skirmish módu. Nebudou chybět ani nové zbraně a válečné stroje, mnohem více městských lokací a nová umělá inteligence. Zatím není jasné na jakém enginu BiA2 poběží, rozhodně však bude technické zpracování o několik příček výše než u původní hry (která byla v tomto ohledu na svou dobu tak trochu pozadu). Ostatně, jako cílové platformy jsou uvedeny i konzole příští generace (primárně zřejmě Xbox 360).

Takže Call of Duty 2 versus Brothers In Arms: Earned In Blood? Asi to tak nakonec skončí.

Precursors

Homepage: www.deep-shadows.com
Výrobce: Deep Shadows
Vydavatel: -
Platforma: PC, next-gen
Datum vydání: 2007

Když se 3D akce Boiling Point (původně Xenus) konečně právě v těchto dnech dočkala svého vydání, odvážili se ukrajinští Deep Shadows ohlásit další titul. Půjde znovu o akci, tentokrát ovšem z docela jiného prostředí. Precursors jsou sci-fi akce zasazená na cizí planety, v celém konceptu se údajně snoubí moderní předělávka starého dobrého Elite, koncept klasických FPS, skvělých sci-fi filmů a svět románů od Andreho Nortona.

Hráč převezme hlavní roli v nelítostném souboji dvou znepřátelených ras. Celkem na vás čeká více než 250 různých úkolů (neboli misí). Můžete se stát pašerákem, lovcem pokladů, dobyvatelem nebo obdivovaným vládcem. Tvůrci slibují simulaci rozsáhlého vesmíru budoucnosti, spoustu odlišných planet, organické zbraně, jejichž náboje si musíte pěstovat, velkolepé vesmírné bitvy, stovky NPCček a další vychytávky.

Zní to celé hodně zajímavě. Možná trochu zmateně a překombinovaně, ale rozhodně dost ambiciózně. Tak nějak... jakoby z Ukrajiny.

DogTag

Homepage: www.digitaljesters.com/index.php?txtShow=product&ref=22
Výrobce: Diezel Power
Vydavatel: Digital Jesters
Platforma: PC, Xbox 360
Datum vydání: 2. čtvrtletí 2006

Úspěch Full Spectrum Warrior od Pandemic Studios nenechal nikoho na pochybách o tom, že takovýto žánr si dokáže najít své publikum. A hned jsou tu Digital Jesters se svým DogTag, pouliční taktickou akcí pro PC a Xbox 360.

    

Hráč dostane pod kontrolu jednotku elitních vojáků, kteří mají za úkol potlačit povstání ve vlastních řadách. DogTagse odehrává v ultrarealistickém moderním prostředí, velice interaktivním, kde často nebude jasné, kdo je vlastně nepřítel. Těšit se můžeme na technicky vysoce propracovaný engine pracující s věrnou fyzikou, kolizemi, stíny a osvětlením (ostatně, screenshoty nevypadají vůbec špatně).

Teď jde ještě o to, jak se tvůrci poperou s hratelností. Zkazit takovýto herní koncept není vůbec obtížné.

Váš názor Další článek: E3: Obrázky k The Elder Scrolls: Oblivion (Xbox)

Témata článku: , , , , , , , ,