Nové hry na obzoru: pokračování The Suffering

Druhá světová válka, tentokrát zase trochu jinak v Codename: Panzers Phase Two * Hrůzné noční můry a ještě krutější realita temné věznice, to je The Suffering: Ties That Bind, druhý díl nejbrutálnější hry posledních let * Oddych? Na to je tu AirStrike II: Gulf Thunder

Codename: Panzers Phase Two

Homepage: www.panzers.com
Výrobce: Stormregion
Vydavatel: CDV
Platforma: PC
Datum vydání: červen 2005

CDV Software konečně oficiálně ohlásil druhé pokračování povedené válečné realtime strategie Codename: Panzers. Pro příznivce druhé světové války a rychlé akce s minimálním počtem jednotek je to hra jako dělaná.

  

Nový díl bude obsahovat tři rozsáhlé kampaně - za Spojence, Osu a Jugoslávce (!). Objeví se však také několik nových hrdinů a nový národ - Italové. Boje se tentokrát mají odehrávat jak v Evropě, například v bývalé Jugoslávii, tak například i v Itálii. Podíváme se ale také za generálem Rommelem do severní Afriky. Jednotky dostanou nové schopnosti, například budou moct zhasnout světla v noci a prodírat si tak cestu terénem nepozorovaně. Další novinkou je kooperativní multiplayerový mód, na dvě desítky bojových jednotek (plamenometný tank Krokodýl, M3 Grant/Lee nebo, čert ví, co to vlastně je, "Semovente Basotto"). Ke hře bude přiložena spousta editačníh nástrojů, takže modaři si na Phase Two jistě dosyta smlsnou.

Produkce realtime strategií z 2. světové války poněkud ustala - zdá se, že přežily jen ty nejlepší a nejsilnější jména.

The Suffering: Ties That Bind

Homepage: www.thesuffering.midway.com
Výrobce: DivoGames
Vydavatel: Surreal
Platforma: PC
Datum vydání: květen 2005

Horor a násilí. Pekelné vězení, místo, odkud není úniku. Strach a hrůza. Brutální hra The Suffering měla zejména v Americe obrovský úspěch, což znovu potvrzuje starou známou poučku o tom, že i záporná reklama je reklama. Není divu, že vývojářům netrvalo vůbec dlouho, aby přišli s druhým pokračováním. Ještě brutálnějším.

    

Hlavním hrdinou je opět Torque, obyvatel nápravného centra státu Maryland. Je odsouzen k smrti za tři vraždy prvního stupně. Nikdo vlastně neví, zda tyto hrůzné činy spáchal nebo ne, jisté je jedno: marylandské nápravné zařízení není právě útulným místem. Kor když se tam začnou objevovat kreatůry, které jakoby vyšly z těch nejodpornějších nočních můr tamních nejzvrhlejších zločinců. Druhý díl The Suffering umožňuje přepínat pohled kamery mezi pohledem první a třetí osoby, Torque se dokáže měnit ve strašlivé monstrum a hra samotná se vám přizpůsobuje podle stylu hraní, který co chvíli analyzuje. Celkem na vás čeká devět rozsáhlých levelů a desítka smrtících zbraní. Vedle toho se potkáte s hordou tak odporných potvor, až se vám z toho budou ježit chlupy na hlavě!

The Suffering je sice hra násilná, ale také pěkně vychytralá. Dává hráčům přesně to, co chtějí, a druhý díl k tomu všemu obsahuje tři různé konce. No řekněte, kdo by odolal projít si tu hru třikrát za sebou, a pokaždé jinak?

AirStrike II: Gulf Thunder

Homepage: www.divogames.com/games/airstrike_2_gulf/
Výrobce: DivoGames
Vydavatel: DivoGames
Platforma: PC
Datum vydání: únor 2005

AirStrike sice patří do sféry sharewarovek, ale jako oddychové zábavě se téhle sérii od nezávislé vývojářské společnosti DivoGames jen těžko něco vyrovná. Stejná firma nyní uvádí "na trh" i druhý díl nazvaný AirStrike II: Gulf Thunder, který docela vtipně reaguje na současnou válku v Iráku.

    

A co vlastně hra nabízí? O příběhu nemá cenu se příliš zmiňovat, řekněme si prostě, že tam je. Důležité je, že hra celkem obsahuje 24 nových misí, tři různé bitevní stroje a desítky různorodých jednotek, kterým můžete pořádně přitopit pod kotlem. Vaším úkolem je jediné: letět stále dopředu a nemilosrdně kosit vše, co se před vámi objeví. Jak snadné, milý Watsone!

Kdo má zálusk na skutečně bezstarostnou jízdu bez zbytečně složitých herních kliček a dlouhého přemýšlení, nechť se poohlédne po této hře. Může si ji vyzkoušet např. stažením aktuálního dema (11,3 MB).

Diskuze (1) Další článek: Obrázky z datadisku Warhammer 40,000: Dawn of War - Winter Assault

Témata článku: , , , , , ,