Nové hry na obzoru: přijíždí nové Need for Speed

Electronic Arts jsou tu s dalším dílem Need for Speed, tentokrát s podtitulem Most Wanted * Polský Techland chystá následovníka povedené 3D akce Chrome jménem SpecForce * Hráli jste Soldner: Secret Wars? A bavilo vás to? Nenechejte si ujít datadisk Marine Corps!

SpecForce

Homepage: -
Výrobce: Techland
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 2005

Polský Chrome zůstal podle mého názoru hluboce nedoceněnou 3D akcí, která se před dvěma lety snadno mohla měřit s největšími velikány té doby. Bohužel byla vynikající technologie i herní koncept zastíněna v téže době vycházející PC verzí HALO, které bylo ovšem silně zabugované a de-facto i dost jednotvárné co se týká levelů. Polský Techland se naštěstí nevzdává a ohlašuje Specforce.

     

Příběhově to není žádná sláva, klasické sci-fi, ve kterém je lidstvo sjednocené ve Velké Dobré Federaci, která kolonizuje vzdálené planety a přitom rozsévá dobro a lásku. Jenže Federace s rozrůstajícím se podnikáním nedokáže udržet na uzdě jednotlivé korporace, které se rozlézají po mnoha desítkách planet, které se stávají rejdištěm mocných syndikátů. Nové s věty se stávají rájem pro zločince a všelijaká prapodivná individua. Hráč se ponoří do role příslušníka vesmírné policie budoucnosti nazývané SpecForce, která má zabránit vznikající anarchii. Má k dispozici nejnovější zbraně a vybavení, se kterými si musí proklestit cestu skrze protivníkova území.

Po technické stránce staví Techland na původním enginu Chrome, který ovšem v průběhu let značně vylepšili. Na první pohled je patrné, že nesnese srovnání se Source nebo Unreal enginem, nicméně to by nemuselo být překážkou ve vytvoření chytlavého a především dobře hratelného sci-fi dobrodružství.

Soldner: Marine Corps

Homepage: soldner.jowood.com
Výrobce: Wings Simulations
Vydavatel: JoWood
Platforma: PC
Datum vydání: únor 2005

Soldner: Secret Wars se ukázala býti ne právě povedenou 3D akcí. Ačkoliv německé studio Wings Simulations slibovalo mnohé, nakonec se ukázalo to, co je pro německá studia typické - totální překombinovanost, kupodivu však také nedodělanost a nedomyšlenost hry. Nespravily to ani tuny následujících patchů. Spraví to tedy datadisk Marine Corps?

  

Těžko. Chystají se pouze dílčí updaty, tj. nové zbraně, nová bojiště (poušť), nové dopravní a bojové prostředky (bitevní čluny a lodičky), ale o nějakých zásadnějších změnách nemůže být řeč. Proč vlastně JoWood stále cpe prostředky do takto neperspektivního projektu? Ostatní hráči už dávno hrají Joint Operations, zatímco Wings si zřejmě stále myslí, že ještě dokáží přilákat nové hráče. Jenomže jakmile je špatný herní systém, nepomůže ani deset nových datadisků.

Ale proč být skeptický - třeba nakonec lidé z Wings Simulations skutečně prozřou a svou superkomplikovanou simulaci války přetaví do hratelnější a na pohled příjemnější podoby. Snad.

Need for Speed: Most Wanted

Homepage: -
Výrobce: Electronic Arts
Vydavatel: Electronic Arts
Platforma: PC, Xbox, PlayStation 2, GameCube, PSP, GBA, Nintedo DS
Datum vydání: listopad 2005

Jisté drby se o chystaném novém pokračování série NFS objevily už před mnoha měsíci. Teprve nyní, po vydání a obrovském úspěchu Need for Speed Underground 2, se ale EA rozhoupali k vypuštění nějakých konkrétnějších informací.

Need for Speed: Most Wanted bude návratem ke zlatým kořenům této série, především k vynikajícímu druhému dílu. Tentokrát není hlavním zaměřením hry tuning, alébrž staré dobré honičky s policajty, které tolik bavily v prvním a druhém díle. Samozřejmě, že EA přizpůsobili koncept hry "moderním" podmínkám, a tak se všechno bude dít v poněkud rychlejším, filmovém tempu. Celkem mají být k dispozici čtyři různá prostředí (už žádná potemnělá betonová velkoměsta), celkem osm herních módů a kolem stovky vozů!

Zatím nejsou k dispozici žádné screenshoty, ale o ty ani tak nejde. Důležité je, že se konečně vrací atmosféra starých (dobrých) dílů Need for Speed! Mimochodem, spekuluje se také o vydání pro Xbox 2.

Diskuze (2) Další článek: S.W.A.T. 4 má otevřenou betu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,