Nové hry na obzoru: přilétají Psychonauts!

Chcete se usadit do kokpitu závoďáků GTR? Dostanete možnost v nejnovější švédské simulaci * Anebo byste si raději prožili pěkných pár chvilek strachu s novou hororovou akcí od Ubisoftu? Pak volte Cold Fear * Třetí volbou je pak kopec zábavy s nejnovějším projektem legendárního Tima Schafera - Psychonauts

Psychonauts

Oficiální stránky: http://www.psychonauts.com/
Výrobce: Double Fine Productions
Vydavatel: Majesco
Platforma: PC, Xbox, PlayStation 2
Datum vydání: 2005

Víte kdo jsou psychonauté? Zrodili se v mysli Tima Schafer, legendárního herního designéra, který je známý svými inovativními, originálními kousky typu Grim Fandago, Full Throttle nebo Day of the Tentacle. Ten si v roce 2000 založil vlastní tým Double Fine Productions složený převážně z původních tvůrci adventury Grim Fandago a postupně přibral další zkušené vývojáře, kteří dříve dělali třebas na titulech Diablo 2, Jedi Knight nebo Starfighter. Jací tedy budou Psychonauts?

  

Znovu půjde o vysoce imaginativní projekt, plný nejrůznějších překvapení a originálních nápadů. V celkem třinácti levelech prožijete "psychoodyseu" po reálných i zcela smyšlených světech z pohledu třetí osoby. Hlavním hrdinou bude nový kadet z psychonautské akademie jménem Raz, kterému unáší spolužáky šílený vědátor hodlající je zneužít pro své vlastní účely. To Raz nemůže nechat jenom tak a rozhodne se svého úhlavního protivníka zastavit. Postupně musí získat sadu speciálních doveností, jako například schopnost vstupovat do cizích myslí a nakonec se takto přímo postavit i šílenému doktorovi. Samozřejmě, že celá hra je opět humorně laděná, jak už jsme u výtvorů Tima Schafera ostatně zvyklí, graficky je hra posazena spíše do dětsky infantilní roviny, což jí dodává zvláštní atmosféru.

Jen málokdo se dnes odváží pustit se do nových, originálních projektů. Výsledek je totiž příliě nejistý. Držíme Timovi palce, aby mu to s Psychonauts klaplo a on se mohl pustit do dalších skvělých her.

GTR

Oficiální stránky: http://www.gtr-game.com/
Výrobce: SimBin Development
Vydavatel: 10tacle studios AG
Platforma: PC
Datum vydání: listopad 2004

Závodní hry jakoby v posledních měsících získávaly stále více a více popularity na všech frontách. Dnes si představíme titul GTR - FIA GT Racing Simulation, který se má stát jednou z nejrealističtějších závodních simulací posledních let.

  

Do projektu se společně pustili švédští vývojáři Simbin a německá vydavatelská společnost 10tacle studios AG. V novém GTR slibují přinést ten nejrealističtější herní zážitek ze závodů, jaký jste dosud měli možnost prožít. Hodlají k tomu využít nejen naprosto přesných kopií modelů skutečných závoďáků, ale také přesných telemetrických údajů převzatých přímo ze závodních speciálů, podle kterých se pak chovají také auta v GTR. Samozřejmě máte na výběr z několika možných pohledů na celé závody, pokročila umělá inteligence vám nedá náskok ani v řádu milisekund. Těšit se můžete také na realistický fyzikální model a model poškození, stejně jako na proměnlivé počasí na trati. Hra obsahuje všechny oficiálně licencované závoďáky (68) a tratě (10) závodů GTR a k dispozici bude také multiplayerová hra přes internet nebo LAN. Vyjma simulačního módu bude k dispozici také arkádový a

Konečně tu máme také trochu jiné závody než všudypřítomnou rally. Snad se vývojářům podaří splnit všechny sliby a my skutečně dostaneme možnost zažít to, co piloti těchto superrychlých speciálů.

Cold Fear

Oficiální stránky: http://www.coldfeargame.com/
Výrobce: Darkworks
Vydavatel: Ubisoft
Platforma: PC, PlayStation 2, Xbox
Datum vydání: březen 2005

S velkou slávou ohlásil Ubisoft svůj vstup do světa akčních hororů, jichž je Cold Fear prvním reprezentantem. Měl by vyjít zároveň pro tři různé platformy už v březnu příštího roku.

  

Hráči se vžijí do role Toma Hansena, příslušníka americké pobřežní stráže, který je vyslán na záchrannou misi ruské rybářské lodě. Smůla je, že ta rybářská loď se potápí v děsivé bouři kdesi uprostřed beringova moře.  Z toho nemůže vzejít nic dobrého, a taky že ne. Na lodi i nedaleké ropné plošině totiž budete muset čelit takovým nebezpečím, ze kterých se vám bude tajit dech a přivírat oči hrůzou. Postavíte se jak lidským, tak i doslova a dopísmene nelidským protivníkům, kteří s vámi rozhodně nebudou zacházet v rukavičkách. A vy s nimi samozřejmě také ne - dostanete do vínku spoustu zbraní a dalších zařízení, s jejichž pomocí se pak musíte z těch prokletých míst dostat a zachránit si tak život. Anebo se o to alespoň pokusit.

Tenhle titul vůbec nevypadá špatně, a stylově tak uzavírá dnešní trojici velice nadějných her, které by mohly u hráčského publika vysoce zabodovat. Pokud se tvůrcům podaří vytvořit dostatečně hustou atmosféru (jako že na obrázních jim to jde docela dobře), pak se myslím není čeho bát. Tedy vlastně je!

Váš názor Další článek: NHL Eastside Hockey Manager CZ - stahujte patch v1.07

Témata článku: , , , , ,