Nové hry na obzoru: RollerCoaster Tycoon 3: Wild!

Atari chystá už druhý datadisk pro svůj RollerCoaster Tycoon 3 s podtitulem Wild! * Stejná vydavatelská společnost připravuje Marc Ecko`s Getting Up: Contents Under Pressure i pro PC * Příznivci ponorkových simulátorů jistě nepohrdnou datadikem Silent Hunter III: SeeWolves

RollerCoaster Tycoon 3: Wild!

Homepage: www.atari.com/rollercoastertycoon/
Výrobce: Frontier Development
Vydavatel: Atari
Platforma: PC
Datum vydání: 4. čtvrtletí 2005

Třetí díl legendárního RollerCoaster Tycoonu se zapsal do povědomí mnoha nadšených hráčů, nejen díky svému převratnému technickému zpracování, ale také pro vynikající ovládání a především chytlavou hratelnost. Není divu, že se chystá už druhý datadisk, tentokrát s příhodným ovykřičníkovaným podtitulem Wild!

Každý kdo dával ve třetí třídě pozor na hodinách angličtiny si asi dokáže částečně domyslet, o co tady půjde. "Bude to divočina!" chtělo by se říct. Jinými slovy, ve Wild! dostanete možnost zakomponovat do svého zábavního parku divoká zvířata. Budete jim moct uplést vystoupení na míru, postavit jim výběhy, navrhnout dokonce celou obrovskou safari. Může se stát, že vám některé zvíře uteče - není pak větší zábava, než ho po parku chytat. Mimo toho všeho se v datadisku objeví také nové obchůdky se suvenýry, billboardy a další maličkosti.

V zásadě tedy nepůjde o nic revolučního, ale každý přídavek u takto kvalitní hry je vítán. Je to podobná situace jako v případě The Sims - dokud dojná kráva nese, není důvod proč ji nevyužít.

Marc Ecko`s Getting Up: Contents Under Pressure

Homepage: -
Výrobce: The Collective
Vydavatel: Atari
Platforma: PC, PS2, Xbox,
Datum vydání: podzim 2005

Hra s tajemným a navíc předlouhým názvem Marc Ecko`s Getting Up: Contents Under Pressure byla dříve ohlášena pouze pro konzole. Postupem času z ní ale vydavatelská společnost Atari učinila multiplatformní záležitost, která zasáhne také PC.

V zásadě půjde o akční adventuru inspirovanou životem a představami postavy jménem Marc Ecko, který je považován za vizionáře moderního stylu dnešních mladých lidí (zejména co se týká grafitti kultury). Odehrává se ve světě New Radius, kde je potlačována svoboda projevu a grafitti je zakázáno tyranskou vládou. Hráč se vžije do role postavy jménem Trane, který se postupem času naučí zvládat nejrůznější kreslířské dovednosti, aby se mohl stát opravdovým mistrem grafitti.

Koncept akční adventury, ve které jde především o kreslení grafitti zní hodně zajímavě, originálně a kupodivu i víceméně nenásilně (ačkoliv tady se mohu zásadně mýlit). Mohl by naopak zviditelnit kreativní stránku hraní, o což se v poslední době mnoho her nepokouší. Držíme palce!

Silent Hunter III: SeeWolves

Homepage: www.silent-hunteriii.com
Výrobce: X1SOFTWARE
Vydavatel: X1SOFTWARE
Platforma: PC
Datum vydání: srpen 2005

Ne každý považuje řízení bitevní ponorky za zábavu, ale těch několik málo jedinců, které to baví, se jistě bude zajímat o nový datadisk pro Silent Hunter III s podtitulem SeeWolves. Momentálně asi nejlepší ponorkový simulátor díky němu dostane spoustu nového obsahu.

Základem celého datadisku je nová kampaň, která zahrnuje šedesát nových měst v USA i v Evropě, přístavy a armádní základny v Británii i Pacifiku. Nesmějí chybět ani desítky nových objektů, tj. ponorek, lodí a dalších bojových jednotek. Kromě kampaně je k dispozici také dvaadvacet nových singleplayerových misí a čtyři multiplayerové. Pro ty, kteří se chtějí ponorku teprve učit řídit jsou připraveny tutoriály.

Hlavní novinkou datadisku má být možnost doplnit vaší ponorce zásoby. Což využijí asi jen ti největší a nejdrsnější mořští vlci. Nicméně právě pro ně je celá hra určena, takže nezbývá než nový datadisk doporučit.

Váš názor Další článek: První oficiální informace o Resident Evil 5

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,