Nové hry na obzoru: Spellforce II

Fenomenální úspěch fantasy strategie Spellforce si vyžádal nejen datadisky, ale i plnohodnotný druhý díl s podtitulem Blend of Perfection * Pokud vám nestačila 2. světová v realtime strategii Blitzkrieg, máte možnost zažít ji i z vlastního pohledu v online FPS Beyond Blitzkrieg * Pac-Man se vrací, tentokrát v titulu Pac-Man World 3!

SpellForce II: Blend of Perfection

Homepage: www.spellforce.com
Výrobce: Phenomic
Vydavatel: JoWood Productions
Platforma: PC
Datum vydání: 4. čtvrtletí 2005

Dva datadisky nestačily na ukojení lačných hráčů, který učaroval magický mix realtime strategie a RPG jménem Spellforce. Vývojáři ze studia Phenomic proto nyní chystají plnohodnotné pokračování, které nabídne spoustu novinek, ale i osvědčených herních postupů.

  

Ve SpellForce II se tedy postavíte jak do role velitele celých armád, tak i samotného hlavního hrdiny, který stojí v jejich čele. Pomáhat vám bude až pět dalších hrdinů, které můžete vyvolat v blízkosti zvláštních monumentů. Jak se budete prodírat epickým příběhem a odhalovat jeho další tajemství, vaši hrdinové se budou stávat silnějšími, ovšem stejně tak i vaši protivníci. Můžete se postavit do čela jedné ze tři frakcí - Aliance světla, Horda Chaosu a Bratrstvo temnoty. Každá z nich má k dispozici dvanáct různých jednotek. Budete stavět základny, ale i bojovat v čarovném prostředí detailního světa plného fantastických bytostí. Vaši hrdinové si mohou vybrat mezi stovkou zvláštních dovedností, které se v průběhu hry naučí. Dvojka SpellForce navíc nabídne velice propracovaný multiplayer s žebříčky, PvP a dalšími zajímavostmi.

V tiskové zprávě je také zmínka o "persistentním světě", což je pojem známý spíše z online her. To jsem zvědav, s čím se na nás JoWood koncem tohoto roku vytasí.

Pac-Man World 3

Homepage: -
Výrobce: Namco
Vydavatel: Namco
Platforma: PC, PS2, GameCube, Xbox
Datum vydání: podzim 2005

Fenomén Pac-Man je s námi už 25 let a za tu dobu se stačil protlačit jak do celého světa počítačových her, tak i nejrůznějších oblastí spotřebního zboží. Proto si dnes můžete koupit pacmanovské hodinky, pacmanovský toaletní papír, trička, anebo shlédnout kreslený seriál s kulatými hrdiny v hlavní roli.

Nový pacmanovský herní produkt nese název Pac-Man World 3 a je momentálně vyvíjet na všechny hlavní platformy. Jeho příběh vypráví o šíleném doktorovi Erwinovi, který v honbě za neomezenou mocí vytvoří stroj schopný nabourat se do světa duchů, Spektrální říše. Ta se z ničeho nic začne propadávat do skutečného světa, což hrozí obrovskou katastrofou. Je na Pac_manovi aby odhalil záměry šíleného Erwina a zabránil nadcházející katastrofě. Je to na vás! V průběhu hry, která je pojatá jako klasická arkáda s přídavkem typicky pacmanovských honiček potkáme všechny staré známé "postavy" i principy, ale narazíme i na novinky typu "pactrometr". Přidány jsou také úplně nové pohyby (ostatně, by na čase).

Pac-Man je nesmrtelný!

Beyond Blitzkrieg

Homepage: www.gmxmedia.net/beyondblitzkrieg/
Výrobce: Cornered Rat Software
Vydavatel: GMX Media
Platforma: PC
Datum vydání: červen 2005

Možná znáte titul World War II Online, který svého času představoval skutečně revoluční - bohužel zároveň značně chybovou - záležitost, kterou si následně lajsnuli pouze největší hardcoráři. Společnost GMX Media nyní chystá podobný projekt nazvaný Beyond Blitzkrieg.

    

Jedná se o masivně multiplayerovou FPS z období 2. světové války. Můžete bojovat po boku nebo proti tisícům dalších válkychtivých hráčů, ovládat nejrůznější bojová vozítka, obsazovat budovy, města a jiné strategické pozice. Celková rozloha herní mapy by měla být nějakých 900 000 km čtverečních! Nachází se na ní 450 měst, 4000 různých výrobních nebo vojenských objektů a 36 000 dalších důležitých míst, které můžete využít při svém tažení. Nic vám nebrání bít se tam se svými nepřáteli 24 hodin 7 dní v týdnu - tedy až na základní fyziologické potřeby a případně i rodinné příslušníky.

Uvidíme, jak dobře se podaří společnosti GMX Media uvést takovýto megalomanský projekt do provozu. Protože jak všichni víme, i ty nejlépe připravené hry mohou při startu zažít pořádné problémy (viz. World of Warcraft).

Váš názor Další článek: Bard´s Tale aneb Z hospody do hospody v hratelném demu

Témata článku: , , , , , , ,