Nové hry na obzoru: Strategie podle knížky

Diabolik bude hra na na motivy stejnojmenného comcsu * MX vs. ATV Unleashed: On the Edge vás přenese do světa off-roadu * Na motivy knížky je strategie Inhabited Island * Střílečka Robobliz nám ukáže next-gen grafiku na Unreal engine 3

Diabolik
Platforma: PC, PS2, Xbox
Žánr: adventura
Výrobce: Artem
Vydavatel: Astorina
Předpokládané datum vydání: bude ohlášeno

Společnost Artem, atica se zabývá hlavně tvorbou adventur, vždyť pouhý pohled do jejího portfólia ukazuje tituly jako Druuna a Martin Mystere. Nyní vyzískali práva na tvorbu hry na motivy comicsu Diabolik. Slavná comicsová série, počínající v roce 1962, byla již ztvárněna ve filmové podobě ještě v minulém století a nyní se můžeme dočkat předělávky do podoby herní. Podle vyjádření tvůrců se má jednat o kompletně realtime inovativní adventuru, uvidíme, co z toho nakonec vypadne.

MX vs. ATV Unleashed: On the Edge
Platforma: PC, PSP
Žánr: závodní
Výrobce: Rainbow Studios (http://www.rainbowstudios.com/)
Vydavatel: THQ (http://www.thq.com/)
Předpokládané datum vydání: Q1 2006

Když loňský rok vydával distributor THQ off-roadové závody MX vs. ATV Unleashed, netušil, s jakým úspěchem hra skončí. Je tedy jasné, že je třeba udělat pokračování, které bude lepší, rychlejší a vůbec propracovanější. Teda takovéto řeči často slýcháte z úst distributora a je třeba říci, že vzhldem k nedostatku konkurence se opravdu MX vs. ATV Unleashed řadí mezi nejlepší off-roadové závody. Hlavním lákadlem by měla být možnost hrát až ve čtyřech hráčích proti sobě, stejně tak jako použití fyzikálního engine Rhythm Racing.

Inhabited Island
Platforma: PC
Žánr: Strategie
Výrobce hry: Wargaming (http://www.wargaming.net)
Vydavatel: Akella (http://www.akella.com/)
Předpokládané datum vydání: Q1 2007

Až v roce 2007 se dočkáme strategie Inhabited Island z dílen společnosti Wargamming. Jedná se již o druhou hru z prostředí románů bratrů Strugackých, která se tentokrát bude odehrávat na dalekém severu. Vaším úkolem bude sjednotit veškeré zdejší kmeny a odrazit s jejich pomocí invazi z jihu. To vše vás čeká v hávu stratégově, takže máte skoro rok na trénink vašich rozhodovacích schopností.

RoboBlitz
Platforma: Xbox 360
Žánr: akční
Výrobce hry: Naked Sky
Vydavatel: Microsoft
Předpokládané datum vydání: jaro 2006

Zvláštností akční hry RoboBliz je dozajista systém distribuce, protože padesátimegová akce zaližená na Unreal Engine 3 bude k dispozici pomocí služby Xbox Live Arcade. Díky použití Ageia PhysX se dočkáme zajímavých zbraní, které jsou založené na fyzikálních schopnostech hry. Jak je vidět, bude Xbox 360 díky sé službě Arcade zajímavou líhní pro nezávislé vývojáře, jakými jsou třeba i Naked Sky.

Váš názor Další článek: Slavíme vánoce s World of Warcraft

Témata článku: , , , , , ,