Nové hry na obzoru: trocha nostalgie

Pojďme si zavzpomínat na časy dávno minulé s Taito Legends 2 * Nebo se posuňme o kus blíže současnosti v RPG Ashes: Two Worlds Collide * A zažijeme i posun do budoucnosti při čekání na Torino 2006

Taito Legends 2
Platforma: PC, PS2, Xbox
Žánr: Herní kolekce
Výrobce: Taito (http://www.taito.co.jp/eng/)
Vydavatel: Empire Interactive (http://www.empireinteractive.com/)
Předpokládané datum vydání: Bude oznámeno

Počátky společnosti Taito si možná matně pamatují rodiče některých dnešních hráčů, protože slavná společnost byla na vrcholu koncem let sedmdesátých minulého století. Empire Interactive nedávno vydali kolekci hitů této legendární společnosti, která proslula hlavně klasickou střílečkou Space Invaders, a už se chystají na druhý díl herní sbírky. Měli bychom se v ní dočkat titulů , Lunar Rescue, Alpine Ski, The Fairyland Story, KiKi KaiKai, Kuri Kinton, Syvalion, Bonze Adventure, Cameltry, Don Doko Don, Super Space Invaders 91, Growl, PuLiRuLa, Metal Black, Grid Seeker: Project Storm Hammer, Space Invaders DX, Darius Gaiden, Dungeon Magic, Elevator Action Returns, Cleopatra Fortune, Puchi Carat, Crazy Balloon, Balloon Bomber, Qix, Wild Western, Chack`n` Pop, Frontline, Legend of Kage, Rastan 2, Raimais, Insector X, Violence Fight, Gun Frontier, Football Champ (Hat-Trick Hero), Liquid Kids, Arabian Magic, Space Invaders 95, Gekirindan, Puzzle Bobble 2, Ray Storm a G Darius.

Ashes: Two Worlds Collide
Platforma: PC
Žánr: RPG
Výrobce: nezávislý
Vydavatel: Není znám
Homepage: http://ashes.lalista.org/
Předpokládané datum vydání: 2006/07

Vraťme se do dob, kdy ještě u her nezáleželo tolik na grafice, ale o to více na zábavě, hratelnosti a kvalitním příběhu. V těchto dobách se odehrávala dobrodružství ve hrách jako Ultima 7, Drakkhen a Demon`s Winter, ze kterých si vzala to nejlepší trojice nezávislých vývojářů a snaží se na jejich motivy stvořit vlastní RPG. Mělo by se jednat o hru v poměrně rozsáhlém světě, kde je většina NPC náhodně generována a i obchodníci žijí své normální životy. Pro rozhovory byl vytvořen zvláštní program, který je náhodně tvoří s tím, že by měly dávat smysl. Přitom by mělo záležet na vaší pověsti a na jejím základě by se rozhovory odehrávaly.

Budete si moci stvořit družinu postav, která by však neměla být pouhým houfem čísel, ale u každé narazíte i na různé psychické vlastnosti, někdo bude třeba ostýchavý intelektuál, jiný zase cynický vůdce. Vaše parta si pak může koupit skoro cokoliv, od zbraní a zbrojí, přes koně, dům, až po vlastní hrad. Nejdříve je však třeba si na to nějak vydělat a k tou slouží zabíjení nestvůr, kdy souboje se odehrávají na kola, zatímco celý zbytek hry je realtime. Uvidíme, jak se skupince nezávislých vývojářů bude dařit hru dokončit.

Torino 2006
Platforma: PC, PS2, Xbox
Žánr: Sportovní
Výrobce: 2K Sports (http://www.2ksports.com/)
Výrobce: 2K Games (http://www.2kgames.com/)
Předpokládané datum vydání: Leden 2006

Když jsme u těch vzpomínek na doby dávno minulé, nemůžu si nevzpomenout na klasické olympiády od Accolade. A hle, i při příležitosti olympijských her v Turíně se objevuje také videohra Torino 2006 - the Official Video Game of the XX Olympic Winter Games, která přinese osmici sportů a patnáct závodů v nich. To vše bude doprovázeno autentickým komentářem a možno hrát i ve více hráčích, jak tomu bývalo u letité klasiky. Jak je vidět, návrat do minulosti stále nachází své příznivce.

Váš názor Další článek: Další smrt v Číně, Blizzard žalován

Témata článku: , , , , , , , ,