Nové hry na obzoru: Vietnam jako strategie

Fotbalový manažer LMA Manager 2006 pro PC i Xbox 360 vám umožní stát se koučem * Realtime strategie Dawn of Fantasy nás zavede do světa plného fantazie a kouzel * Naopak tahovka Vietnam Combat: Enemy Territory připomene válku ve Vietnamu

LMA Manager 2006

Homepage: www.codemasters.co.uk/games/index.php?name=lma%20manager%202006&territory=EnglishUK
Výrobce: Codemasters
Vydavatel: Codemasters
Platforma: PC, Xbox 360
Datum vydání: březen 2006

Zaryté fanoušky fotbalu, kteří více než samotnou akci upřednostňují spíše koučování, nakupování nových hráčů, a tak dále, bude jistě zajímat příprava nového fotbalového manažeru LMA Manager 2006, který by měl vyjít pro konzole PS2 a Xbox, ale i PC a dokonce Xbox 360.

  

Mezi hlavní přednosti tohoto manažeru má patřit realističnost, větší možnost při taktickém rozhodování, všechny důležité ligy, interaktivní televizní pořad a další vychytávky. To vše poběží na zcela novém enginu, jehož hlavní předností má být přepracované ovládací rozhraní, které bude přístupnější a přehlednější.

Codemasters trhu s fotbalovými manažery kralují už dlouho, uvidíme proto, s čím se vytasí tentokrát.

Dawn of Fantasy

Homepage: dof.reverieentertainment.net
Výrobce: Reverie Entertainment
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 4. čtvrtletí 2005

Máte rádi Pána Prstenů a fantasy žánr obecně? Pak se vám jistě bude líbit i realtime strategie Dawn of Fantasy, která LOTRovi jako by z oka vypadla!

    

Dawn of Fantasy bude spojení budovatelské a akční realtime strategie, odehrávající se ve světě Mythador. Hrát budete moct za šest ras, počínaje lidmi a elfy přes orky, minotaury až po trpaslíky a draky. Hratelnost by se měla pohybovat v klasických mezích vymezených žánrem. Po technické stránce slibuje hra podařenou, detailní grafiku a samozřejmě úžasné zážitky blízké fantasy filmům. Pro každou z ras bude k dispozici právě jedna kampaň, nemá chybět ani multiplayer.

Hodně zajímavě vypadající a hodně slibný titul, který by klidně mohl bojovat s nedávno ohlášenou The Battle for Middle-earth II.

Vietnam Combat: Enemy Territory

Homepage: www.vietnam-combat.de
Výrobce: Exozet Games, Pepper Games
Vydavatel: Provox Multimedia
Platforma: PC
Datum vydání: konec roku 2005

Vietnamská válka je oblíbeným námětem zejména v oblasti FPS a jiných akcí. Odvážní vývojáři ze studií Exozet Games a Pepper Games se však rozhodli využít jej jako hlavní dějiště své tahové strategie vzdáleně připomínající Steel Panthers.

    

Velké odhalení této hry se chystá na nadcházející herní konferenci Game Convention 2005, která se bude konat od 18.8. do 21.8. v Lipsku. Něco základních informací je však přeci jen k dispozici. Ze screenshotů si například nelze nepovšimnout, že hra běží na docela povedeném 3D enginu. Slibuje také vyvedenou umělou inteligenci, snadné ovládání a u tahových strategií nezvyklou "rychlou akci". Celkem by mělo být k dispozici přes dvacet misí, na výběr budou samozřejmě dvě strany - USA a Vietcong.

Pro fanoušky tahových strategií jistě velmi zajímavá záležitost, která se tváří tak, že by mohla být přístupná i širšímu publiku.

Váš názor Další článek: HBO se přidává na stranu PSP

Témata článku: , , , , , , , ,