Nové hry na obzoru: vzhůru do Hvězdné Brány

Tentokrát tu máme samé malé, ale nadějné projekty evropských firem. První je zajímavá kreslená adventura Martin Mystére, pak je tu nová ruská válečná akce East Front a nakonec netrpělivě očekávaná hra založena na licenci seriálu Hvězdná Brána, nazvaná Stargate SG-1: The Alliance.

Martin Mystére

Homepage: http://www.gmxmedia.net/mm/
Výrobce: GMX Media
Vydavatel: GMX Media
Platforma: PC
Datum vydání: Vánoce 2004

Že jsou adventury mrtvé, to už dávno neplatí. Objevuje se čím dál tím více nových, zajímavých projektů, především od menších studií, která si mohou dovolit investovat svůj čas a um do takovýchto projektů. Třebas italské studio Artematica, které se dříve zabývalo prací především na béčkových projektech inspirovaných seriálovou tvorbou, krom jiného pracovalo i na počítačové podobě známého francouzského erotického komiksu Druuna.

   

Martin Mystére je sice také podle seriálu a komiksu, nicméně už zdaleka nevypadá tak béčkově, jako většina jejich dřívějších projektů. Stejnojmenný seriál už nějakou tu dobu protáčí většina evorpských televizí a zdá se, že je mezi lidem velice populární. Příběh je inspirován příběhem obrazu Doriana Graye, muže, který chtěl být navždy mladý a nesmrtelný. Zápletka hry začíná tím, že profesor Eulemberg, důležitý vědátor z M.I.T.u je za podivných okolností zavražděn. Ukáže se, že kdosi pracuje na stroji, který je schopen změnit osud světa. A kdesi na druhém konci světa se potulný tramp představí jako Martin Mystere. Tak tohle všechno se udá na počátku hry. Jak to bude dál, to se můžeme jenom dohadovat.

Technicky se jedná o 3D adventuru ne nepodobnou nedávno vydanému Broken Sword 3, jímž se tvůrci zajisté také inspirovali, především co se týká herních možností, náplně jednotlivých misí a dalšího. Vypadá to skutečně nadějně, tak snad se chlapcům zadaří. 

East Front

Homepage: -
Výrobce: Burut CT
Vydavatel: Russobit-M
Platforma: PC
Datum vydání: 2005

Ruští Buruti, kteří v uplynulých letech chtěli zazářit se svou science fiction 3D akcí Kreed. Momentálně připravují datadisk, ale vyjma něj pracují také na ještě jedné 3D akci. Její válečná 3D akce East Front odehrávající se v alternativní realitě.

Němci zvítězí v 2. světové válce. Díky prapodivné nehodě se Spojencům nepodaří přerušit nacistický jaderný program a Německo tak na jaře 1943 dokončí vývoj jaderné bomby. Neváhají a využijí ji v místě nejpotřebnějším, tj. na východní frontě. Ruská armáda je zahnána daleko za Ural a Spojenci jsou donuceni podepsat s Německem mírovou dohodu. O šest let později je Karl Stolz, mladý profesionální sabotér německého odbojového hnutí, za nejasných okolností hospitalizován v berlínské nemocnici. Když se po mnoha dech probudí, vybavuje si pouze to, že byl podroben jakýmsi testům. Díky pomoci jednoho doktora se mu podaří uniknout. Dostane se do velitelského stanu odboje, odkud jsou informováni Spojenci. Postupně se do vyšetřování svého případu propadá stále hlouběji a hlouběji, zjišťuje trpké pravdy o rozsáhlých experimentech pod taktovkou nacistů. Vše se komplikuje, situace je temnější a drsnější, než se zprvu zdálo.

Burut CT slibují zajímavé herní možnosti, kdy se realista bude prolínat s fantastickými prvky. Hlavní hrdina se dokáže měnit v monstrum a cestovat časem. Hra má být velice variabilní, ale zároveň snadná na ovládání. A především velice nelineární. Budete se řídit ulicemi v autech, prolézat stíny, plazit se kdesi hluboko v podzemí. Využívat množství zbraní. A co především, kochat se skvělým technickým zpracováním. Prý. Snad to tentokrát Burutu vyjde.

Stargate SG-1: The Alliance

Homepage: http://www.stargate-thealliance.com/
Výrobce: Perception
Vydavatel: JoWood Productions
Platforma: PC
Datum vydání: podzim 2005

Všichni fanoušci seriálu Hvězdná brána se konečně dočkali. Hra podle jejich oblíbeného seriálu se stává skutečností. Po dlouhých peripetiích se tak konečně dočkáme virtuálních dobrodružství týmu SG-1 a všech jeho slavných příslušníků. Prozatím byla bohužel spuštěna jenom ukázková stránka, kde však autoři budou v pravidelných periodách uvolňovat nové informace a odhalovat nové prvky. Co se týká žánru hry, tak bych si tipnul týmovou taktickou akci viděnou z vnějšího pohledu, podbarvenou nějakým tím pořádným sci-fi příběhem. Ve kterém určitě opět půjde o záchranu naší planety. Jak taky jinak.

   

Diskuze (2) Další článek: Hry pro tento týden: Co vyjde ve světě?

Témata článku: , , , ,