Nové hry na obzoru: Ženskýýý!

Nový osobitý projekt Girlzz - Life is a Party je real-time simulace ve stylu Sims, kde ale máte jenom holky * Barbaři útočí v datadisku Rome: Total War - Barbarian Invasion * Nebeští a pekelní válečníci pochodují do bitvy v Heaven vs Hell

Girlzz - Life is a Party

Homepage: www.girlzz-the-game.com
Výrobce: Genuine Games
Vydavatel: Deep Silver
Platforma: PC
Datum vydání: 2005/2006

Jestliže série Sims je opravdu hodně oblíbená z velké části u dívek, pak nový titul od Deep Silver si oblíbí zejména mužská část hráčské populace. Nová hra Girlzz - Life is a Party je totiž dalším odvarem slavného konceptu. Podobně jako Singles se zaměřuje opět pouze na jednu část celé mozaiky, a to na (řekl bych velice vděčné téma) náctileté dívky.

Prozatím toho o hře mnoho nevíme, nicméně spoustu si lze domyslet, už jen z nastíněného konceptu, ale i ze samotného názvu. Škola, večírky a párty, kluci, případně možná i spousta serepetiček, kterými si budete moct zařizovat svoje útulné příbytky, to vše bude součástí nového "simáckého odvaru". Hlavním cílem hry bude však získávání informací, jinými slovy "drbání". Tyto informace pak budete moct využít ve svůj prospěch - což do jisté míry připomíná i žánr adventur.

Co na to říct. Další, kdo se chce přiživit na momentálně velmi oblíbeném žánru sociálních simulací. Vlastně ani nelze nic namítat, takhle to prostě chodí, a koneckonců by to třeba i mohla být kvalitní záležitost. Kdo by se na chvíli nechtěl stát náctiletou slečnou? :)

Rome: Total War - Barbarian Invasion

Homepage: www.totalwar.com
Výrobce: Total Assembly
Vydavatel: Sega
Platforma: PC
Datum vydání: srpen 2005

Série Total War dokázala přežít mnoho let a nyní se dokonce hrne i na konzole. Není divu, že Total Assembly se z aktuálního pokračování Rome: Total War snaží vytěžit maximum. Rozhodli se proto pro datadisk Barbarian Invasion.

V původním Rome: Total War jste za Řím bojovali a rozšiřovali jeho slávu dál do světa, v datadisku jej budete naopak bránit před nájezdy barbarů ze severu. Časově se posuneme do doby kolem roku 500 našeho letopočtu, můžeme tedy čekat některé "vylepšené technologie", ale především na osm desítek nových jednotek, dvacet nových budov a samozřejmě také nové hratelné strany (Vandalové, Gótové, Vikingové nebo jakýkoliv z germánských kmenů). Lehkého zlepšení jistě dozná také grafické zpracování. Zásadní změny v oblasti hratelnosti nebo herních principů očekávat nelze.

Sérii Total War není co vytknout. Své publikum, a to dokonce velmi početné publikum, si drží již řadu let, a tak právě v prvé řadě fanoušci tohoto typu her se mohou těšit na nový datadisk.

Heaven vs Hell

Homepage: -
Výrobce: TKO Software
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: Vánoce 2006

O Heaven vs Hell jsme vás už nedávno stručně informovali, nicméně aktuálně se na E3 objevily nové, zajímavé informace, které stojí za to vám zprostředkovat.

Co nás tedy v Heaven vs Hell, nové realtime strategii od neznámého týmu TKO Software, čeká? Zavítáme až do vzdálené budoucnosti roku 2752, kdy se rozhoří nová válka mezi silami Pekla a Nebes. Hra staví na proprietárním enginu nazvaném stylově Eden, který vyhovuje všem požadavkům na moderní herní "motor" (shadery v3.0, paralaxní mapy, atd.). O vizuální kvality tituly se tedy není podle všeho třeba obávat. Samotný vnitřek hry se má skládat ze tří kampaní, k dispozici však bude i multiplayer až pro 16 hráčů. Zajímavě vypadá koncept přizpůsobování terénu jednotlivým stranám, kdy podobně jako v Kohanu či Warcraftu se povrch země změní, když na něm budou stát budovy Pekla (vše kolem umře) či Nebe (okolí naopak rozkvete). Jinak se můžeme těšit na celkem klasické pojetí RTS, tedy například i těžbu zdrojů (síra, farmy a poddaní).
 
Podle prvních reakcí novinářů, kteří měli možnost Heaven vs Hell vidět na živo, se můžeme těšit na zajímavě pojatou strategii v moderním provedení. A to není málo!

Diskuze (1) Další článek: Test Drive Unlimited - redefinuje žánr závodních her?

Témata článku: , , , , ,