Akce | Wii

Nové info o Dead Space: Extraction

Zapomeňme na chvíli na fakt, že se v EA rozhodli z Wii verze hororového Dead Space udělat on-rail střílčeku, což by řadu hráčů jistě zvedlo ze židlí, kdyby neměli nohy ochablé od ustavičného vysedávání u své milované mašinky (musí tedy postačit rozhořčené příspěvky na světových fórech), a pojďme se blíže podívat na to, jak bude vlastně vypadat. Jmenovaná společnost totiž na pár krátkých chvil nad chystaným titulem nadzvedla pomyslnou pokličku.

VIDEO: 1148 'Dead Space: Extraction - trailer'

Pro začátek tedy zmiňme, že i navzdory tomu, že si Extraction tyká spíše s House of the Dead: Overkill než se svým starším bráškou, se podle všeho pochlubí stejně potemnělou, místy až klaustrofobickou, atmosférou. Tu budou čas od času jemně rozptylovat pouze takzvaná pop-up videa, jež vám v průběhu hraní budou vysvětlovat příběhové pozadí hry. Na kolik to bude vítané, a na kolik iritující, lze jen těžko odhadovat.

Co však hráče potěší téměř určitě je výčet zbraní, jenž bude u Wii verze stejný jako u předlohy, plus k němu ještě přibude pár zbrusu nových kousků. Jedním z nich je třeba Arc Welder, jenž střílí elektrické projektily, které se, pokud protivníci stojí dostatečně blízko u sebe, rovnoměrně rozdělí mezi jejich deformací prošlá těla. Stejně tak ale můžete v této zbrani energii hromadit a následně, až přijde ta správná chvíle, již vám oznámí mnohými vyhledávané svrbění v podbřišku, ji vypustit vstříc osudu.

concept_megavent_full_031209.jpg.jpg

Mimo již zmíněné jsme se také dozvěděli, že Dead Space: Extraction bude možné hrát zaráz s kamarádem. Pokud vás po přečtení předchozí věty napadlo, že by bylo fajn moci ho předhodit protivníkům, zatímco vy byste se nepozorovaně proplížili kolem, nejste jediní (redakce Doupě.cz se však proti tomuto not-friendly stylu hraní ostře ohrazuje, zastávaje názor, že je takovéto činy možné tolerovat pouze v redakčním UT2003 rozstřelu o očekávanou hru na recenzi). Bohužel, žánr on-rail něco takového pravděpodobně nedovolí.

Zdroj: 1UP

Dostupné pro: Wii
Žánr: Akce | on-rail-shooter horor
Výrobce: EA Redwood Shores | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 2. října 2009
Váš názor Další článek: Obrázek ze speciální edice Arkham Asylum

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,