Nové obrázky z Heavy Rain

V roce 2006 způsobil titul Heavy Rain na tenkrát konané E3 (to byla tahle výstava ještě ve své starší masivnější podobě) solidní rozruch. Z naprosto neznámého titulu se prakticky přes noc stalo obletované dílo. Informací bylo sice hodně málo, ale grafická stránka tenhle handicap plně vynahradila. Po tomto boomu bylo dlouhou dobu relativně ticho po pěšině, až do dnešních dnů, kdy tvůrci z týmu Quantic Dream vydali zbrusu nové obrázky.

Titul má zjevnou inspiraci v adventuře Fahrenheit, což je dřívější počin právě Quantic Dream. I po dvou letech vývojáři ohledně celé hry stále mlží, a tak přichází na řadu spekulace. Jediným vodítkem je první trailer představený před dvěmi lety. V něm se mladá čtyřiadvacetiletá žena jménem Mary Smith účastní castingu, v němž předvede obstojný výkon. Scéna se točí okolo nevěrného manžela, kterého hlavní hrdinka tajně sleduje. Jakmile jeho zradu zjistí propadne zoufalství, což nakonec vyvrcholí revolverem přiloženým ke spánku. Nicméně nakonec se po vnitřním monologu rozhodne, že trpět by měl její manžel, ne ona. A tak si na něj počká. Posléze mu vyčte jeho lži a následně zmáčkne spoušť. Je značně diskutabilní otázka, jestli je tento casting pouze jakási demonstrace grafického zpracování nebo se ho nakonec dočkáme i v samotné hře. Pravděpodobnější je však možnost číslo jedna.

Pakliže jste okem zabloudili na byť jen jeden screenshot ze hry, možná ani nebudete věřit svým očím. Heavy Rain má konzoli PS3 vymáčknout až na maximum, což je jasně vidět. Míra realismu je na hodně vysoké úrovni, v očích postav se bude odrážet okolní svět, mimikry obličeje se budou měnit podle emocí - například obličej zkřivený vztekem působí opravdu fantasticky. Jen by to už chtělo více informací, protože tohle čekání začíná být značně unavující.

Download: Heavy Rain - technická ukázka

51661420080807_130437_4_big.jpg51661420080807_130437_5_big.jpg
Heavy_Rain_00.jpgHeavy_Rain_02.jpg
Heavy_Rain_03.jpgHeavy_Rain_04.jpg

Zdroj: Gamekyo
Dostupné pro: PS3
Žánr: Adventury | interaktivní thriller
Výrobce: Quantic Dream | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 23. února 2010 (Severní Amerika)
  • Poutavý příběh
  • Skvělá atmosféra
  • Uvěřitelné postavy
  • Spousta možností a víc konců
  • Skvělá hudba, dabing
  • Drobné nelogičnosti
  • Interaktivních objektů mohlo být víc
Diskuze (4) Další článek: Ubisoft se soudí kvůli Altairovi

Témata článku: , , , , , , , , , ,