Nové RPG z Ruska

I v Rusku se rodí hry, kterých si stojí za to všimnout. Otázkou zůstává, jestli tenhle počin vůbec někdy zavítá do našich krajů.

Dosud málo známý (prakticky neznámý :-) ruský vydavatel 1 C ohlásil vývoj nového RPG jménem Kanung, které už od pohledu připomíná takové pilíře tohoto žánru jako Diablo nebo Baldur‘s Gate. Odehrává se ve Skandinávii v 7. století a klasicky vystavěný příběh vypráví o zakletém dračím amuletu, který se bůhví proč rozpadl na tři kusy. Po těch je mezi místními nadpřirozenými bytostmi velká sháňka, a tak se do boje o získání všech tří částí pouští dobré i zlé mocnosti bájného severského světa.

     

Kromě 20 různých druhů příšer, z nichž některé budete moci přibrat do své party a zaangažovat je tak na osudu dračího amuletu, se ve hře bude vyskytovat i 50 typů magických předmětů a 60 nelineárních subquestů. Mezi další lákadla by měly patřit inteligentní NPC, user-friendly ovládání, výroba magických nápojů a nakupování spousty užitečných předmětů. Zpestření určitě přinese i možnost dobývání kolonií, jejichž podrobené obyvatelstvo můžete přinutit k práci nebo je najmout jako své vojáky.

     

Přestože v Rusku je Kanung už známým projektem a na první pohled nevypadá vůbec špatně, dosud nejsou známé žádné informace o americkém nebo evropském vydavateli.

Váš názor Další článek: Delta Force 2 - demo

Témata článku: ,