Nové video ukazuje, na co se můžeme těšit v příběhové kampani Halo Infinite

Halo Infinite už je za rohem, ale kampaň se dosud moc neukázala. Nové video nám shrnuje, na co se v kampani můžeme těšit a jak bude fungovat otevřený svět.

Příběhově navazuje Halo Infinite na Halo 5 a ocitneme se v neblahé budoucnosti, kde poslední zbytky lidstva bojují proti kruté skupině Covenantů říkající si Banished. A jediný, kdo může lidstvo zachránit, je samozřejmě Master Chef. Ten to však neudělá v heroické lineární kampani, ale postaví se nepřátelům v otevřeném světě.

Video ukazuje celkem detailně, co všechno můžeme čekat. V první řadě hratelnost. Halo Infinite vypadá jako Halo 3 s lepším UI a novými zbraněmi. Velkým rozdílem je však grappling hook, který má multifunkční využití od rychlejšího pohybu po sbírání předmětů.

Halo Infinite (9).pngHalo Infinite (15).pngHalo Infinite (18).png
Kampaň bude tentokrát prezentována v otevřeném světě

Otevřený svět znamená, že na mapě budete mít různé cíle. Můžete jít ničit základny Banished nebo zachránit lidské vězně. Zajímavé je, že přibyde i víc open-world mechanik jako přivolávání si vozítka. Z videa vypadá mapa celkem různorodě, tak snad bude herní svět dynamický.

Cortana je momentálně na opačné straně barikády, ale Master Chiefovi pomůže jiná umělá inteligence a bude ji sakra potřebovat. Vedle zmíněné skupiny Banished se Master Chief postaví i novým nepřátelům jako jsou skimmeři, sadistický lovec Spartanů zvaný Jega 'Rdomnai a ještě jedné větší a tajemnější hrozbě. Ale na její odhalení si počkáme v kampani.

Halo Infinite vyjde 8. prosince tohoto roku na Xbox One, Xbox Series X/S a PC. Multiplayer bude tentokrát zdarma, ale kampaň si musíte koupit nebo k ní dostat přístup pomocí Xbox Game Pass.

Diskuze (1) Další článek: Do Fortnite míří další známé postavy. Tentokrát Jill a Chris z Resident Evil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,