Novinky pod Parou 3 - cs_assault redesigned!

Internetová stránka CS Nation, věnující se fenoménu Counter Strike a přinášející pravidelně zprávy o dění v zákulisí této hry, měla možnost vidět staronovou mapu Assault v pohybu. Z návštěvy kanceláří Valve Software v Bellevue si přinesli čerstvé dojmy a několik nových obrázků. Jen pro zopakování; Valve na příští dny plánuje uvolnění redesignované mapy cs_assault, která je v maplistu Counter-Striku již od první verze a ačkoliv nepatřila mezi nejhranější mapy, dalo se hovořit o podařené mapě. Na novém Assault pracuje Jess Cliff, spoluautor původního Counter-Strike. Jak již bylo řečeno, cs_assault nikdy příliš nepřirostla progamingové scéně k srdci (alespoň ve světě ne), a tak měli tvůrci v tvorbě relativně velkou volnost. Na rozdíl třeba od Dust2 nebo Inferno, u který musely být dodrženy určité proporce původních map.

Jedním z hlavních problémů staré verze Assault byla nevyváženost jednotlivých stran, tj. že teroristé měli příliš velké výhody oproti CTčkům. Jess a jeho tým se proto snažili lépe obě strany vybalancovat, dát každé nějaké trumfy a to především do rukou counter-teroristů, kteří teď budou mít větší šanci v mapě zvítězit.

Razantní změnou oproti dřívějšku je nové schodiště, jenž bylo přidáno k zadní části tovární haly vedoucí k druhým vstupním dveřím pro CT. Dalšími úpravami, kterými mapa prošla, jsou trochu pozměněné pozice dveří, což by podle vývojářů mělo trochu zredukovat kempovací potenciál pro teroristy. Podle dojmů redaktorů z CS Nation by mapě neuškodilo více krytů pro CT ale i tak na ně působí velmi dobře. Pokud jde o vizuální stránku věci, byli všichni opravdu potěšeni a to hlavně kvůli perfektním ambient zvukům a detailům, jež se dají v ulicích kolem tovární haly najít.

O nové mapě cs_assault vás budeme dále informovat a přineseme vám na tomto místě i naše dojmy. Již brzy!

Zdroj: CS Nation

Váš názor Další článek: Burnout: Revenge se představuje

Témata článku: , , , , ,