Novinky z Jowoodu – oznámen Gothic 3!

Restrukturalizace společnosti dokončena, hlásá rakouská vydavatelská společnost Jowood po účetní uzávěrce minulého roku. Firma, která byla dříve známá spíše béčkovou produkcí, se nyní zaměřuje na zahraniční trhy, které dobývá zajímavou skladbou titulů, s níž se chystá zaútočit i na konzolový trh. I přes pokles obratu ze 43 na 23 miliónů eur je vedení firmy spokojeno. Prodeje v cizině stoupají a vydavatelství si buduje slávu na kvalitních titulech jako Gothic, SpellForce anebo DoplňteSiCokoliv Giant.

A právě na těchto sériích hodlají Rakušané vystavět svou budoucnost. Ještě letos se tak setkáme s datadiskem skvělého RPG Gothic 2, dále přídavku kombinace strategie a RPG SpellForce a datadisků pro Söldner a Wildlife Park. Těšit se můžeme i na Transport Giant a konzolové verze AquaNoxu a Neighborough from Hell.

Ještě zajímavěji vypadá nabídka na rok 2005. Bez velkého humbuku Jowoodi potvrdili přípravu nástupce Gothica, Söldner 2, SpellForce 2, The Guild 2, Star Gate SG1 a další ekonomický tycoon.

Uvidíme, jestli se našim jižním sousedům sázka na jistotu v podpobě dalších pokračování vyplatí.

  

Gothic je asi nejznámější sérií od Jowoodu, takže není příliš překvaující, že se chystá jeho třetí díl

Zdroj: Gamer´s Hell

Váš názor Další článek: Sony PSP letos nebude!

Témata článku: , ,