Novinky z kobek Dungeon Keepera

Něco o třetím dílu, plánovaném editoru, nové postavě do hry a nakonec ještě informace o podpoře bump-mappingu pro G400 v chystaném patchi verze 1.6

Podle posledních zpráv z Bullfrogu se z autorského týmu pracujícího na DK2 vyčlenila skupina lidí, kteří už připravují třetí díl úspěšné strategie. Existuje dokonce už i oficiální stránka DK3, kde se však zatím dočtete jen to, že obsah se teprve rodí a podrobnější informace se začnou objevovat až později. Nicméně pro nadšené stavitele podzemních komplexů je vynikající zprávou už to, že se s pokračováním nijak neotálí.

Na četné žádosti hráčů se Bullfrog také pustil do vytváření oficiálního editoru pro Dungeon Keepera 2. V současné době se pracuje hlavně na dokumentaci a na zpříjemnění práce s editorem. Dokumentace nebude pouze v angličtině, ale počítá se s překladem do 12 dalších jazyků. Také musí dojít k některým funkčním omezením, protože tím, že se dají v editoru vyvádět psí kusy, může docházet k fatálním chybám ve hře i v editoru. Zatím nebylo stanoveno žádné závazné datum vydání, ale Bullfrog slibuje, že v listopadu bychom se mohli dočkat.

Další zpráva se týká nové příšerky, která jistě obohatí naše zážitky z podzemních labyrintů. Jmenuje se Maiden a vypadá jako kříženec ženy a pavouka. Možnost stažení z domovské stránky DK2 by se měla naskytnout v nejbližší době (možná začátkem října), ale protože se na nové postavičce ještě pracuje, mějte chvíli trpělivost a říkejte si, že čím déle to bude trvat, tím bude dokonalejší a tím bude její přínos k vaší zabavě větší. Pro nedočkavce jsou tu dvě videa s očekávanou hrdinkou. Obě jsou ve formátu AVI a zatímco první je větší (8,5 MB), tak druhé je naopak menší (6,6 MB). Postava Maiden bude první ze série downloadů, které chce Bullfrog postupně umísťovat k volnému stažení a přispívat tak k dlouhověkosti svých her.

Taktéž se těšte na chystaný patch verze 1.6, který se bude obzvlášť hodit majitelům matroxích karet G400, jejichž podpora je jednou ze součástí patche. Bump-mappingové efekty si můžete prohlédnout níže na obrázkách. Nahoře žádný bump-mapping aplikován není, dole je a uznejte, že to vypadá mnohem líp.

Váš názor Další článek: NHL 2000

Témata článku: , , , , , , , , ,