PC | Akce

Nový Batman od Eidosu?

Včera se sice objevily útržkovité informace o adaptaci filmových dobrodružství netopýřího muže, avšak nedozvěděli jsme se nic konkrétního. Téhož dne večer se ovšem objevila nečekaná zpráva, hlásající, že novou hru zprostředkuje společnost Eidos Interactive, jež udržuje úzké styky s Warner Bros. Interactive. Tedy, vlastníky DC Comics a tudíž i práv na Batmana.

To potvrdil i zahraniční magazín Game Informer, který v tomto duchu vyzdobil obálku svého posledního čísla a přislíbil světově první informace. Ještě před tím se ovšem můžeme dozvědět, že hra nebude mít nic společného s aktuálně promítaným filmem (že by se Eidos snažil vypálit rybník konkurentům v EA, kteří s uvedením batmanovské hry váhali?) a půjde si svou vlastní cestou.

batman_arkham_asylum.jpg

Díky tomu byste se mohli podívat do nejobávanějšího místa v Gotham City - Arkhamu. Blázince, kde končí drtivá většina Batmanových soků, včetně oblíbeného Jokera. Tato skutečnost svědčí o tom, že se Eidos dost možná rozhodnul spoléhat výhradně na komiksy, neboť i u nás je možné zakoupit dílo Granta Morrisona, které si pohrává právě s myšlenkou, že se Batman musí vydat hluboko do útrob zmiňovaného sanatoria, v němž pacienti převzali kontrolu.

Hra samotná by se pak měla soustředit především na boj  a jisté stealth prvky. K hraní by vám přitom měly stačit pouhé tři tlačítka - jedno pro boj, jedno pro hození a jedno pro omráčení. Své místo v ději si přitom najdou i bossové, pro jejichž zneškodnění už ovšem bude nutné využívat Batmanových udělátek. Tedy, za předpokladu, že byste se rádi udrželi naživu.

batman_arkham_asylum2.jpg

Tvůrci ovšem slíbili, že se nebude jednat o jednoduchou bojovku, pouze zasazenou do známého prostředí. Svou premiéru by si tak měly užít i nejrůznější puzzle a detektivní práce, kterou byste se svým svěřencem měli absolvovat. Co to v praxi znamená ovšem netušíme.

Titul Batman: Arkham Asylum je vyvíjen ve studiích Rocksteady Games, přičemž jeho vydání je předběžně stanoveno na červen příštího roku. Těšit se podle dosavadních zpráv mohou pouze majitelé Xboxu 360, či třetího Playstationu, nicméně, není vyloučeno, že se platformový výčet ještě rozšíří.

Zdroj: CVG

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce
Výrobce: Rocksteady Games | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 25. srpna 2009
  • kvalitní příběh
  • temná a ponurá atmosféra
  • výborné audiovizuální zpracování
  • otevřenost světa a řešení
  • střídání tempa, spousta nápadů
  • brilantní bojový systém
  • boje s bossy nejsou nic moc
Váš názor Další článek: Download: vzhůru do města

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,