Nový Deus Ex bude běhat na Tomb Raider enginu

Montrealská pobočka společnosti Eidos včera k večeru prozradila, že třetí Deus Ex bude poháněn enginem, kterým disponoval Tomb Raider: Legend. Základ však bude upraven pro potřeby nového Deus Exu, díky čemuž bychom se mohli dočkat spousty unikátních featurek. Dodejme ještě, že zmíněný engine vyvinulo studio Crystal Dynamics (sesterská firma Eidosu), jež stojí v pozadí drtivé většiny Tomb Rider titulů.

„Vybrali jsme si Crystal engine, neboť usilujeme o jeho rozvinutí a upravení pro potřeby moderních her, aby mohl být následně znovu poskytnut celé společnosti,“ prozradil Stephane D´Astous, manažer Eidos Montreal, a dodal. „Fakt, že máme jmenovanou technologii k dispozici od samotného počátku nám dává obrovskou výhodu.“

Spolu s tímto prohlášením pronikly na veřejnost i první střípky týkající se nového dobrodružství Lary Croft. Vězte tedy, že Tomb Raider: Underworld by vás měl drobet seznámit s mayskou historií, neboť by se měla celá hra odehrávat v průběhu Wayebu – pěti posvátných dnech z mayského kalendáře, během nichž se smrt dostává mezi živé.

Související informace (Deus Ex 3):
Platforma: bude upřesněno
Žánr: akce
Výrobce: Eidos Montreal (
http://www.eidosmontreal.com/)
Vydavatel: Eidos (
http://www.eidos.com/)
Předpokládané datum vydání: Q4 2008

Zdroj: Shacknews

Diskuze (3) Další článek: AbecedaHer ve zkratce

Témata článku: , , , , , , , , , , ,