Nový hardware může hráče Flight Simulatoru vyjít až na 2 miliardy dolarů

Analytici očekávají velký prodejní skok mimo jiné i v sekci hardwaru a příslušenství.

Microsoft Flight Simulator dorazil na trh před nedávnem a už nyní se jedná o jednu z nejlépe hodnocených her letošního roku, která zvedá laťku technologií a technických možností videoher. Jak jste se mohli přesvědčit z našeho speciálu, jde opravdu o nevšední a realistický zážitek. A podle analytické firmy Jon Peddie Research se to odrazí také na prodejích hardwaru a herního příslušenství. 

"JPR, přední firma ve finančním vyhodnocování hardwarových prodejů a útrat hráčů, zanalyzovala vliv, který na herní průmysl má vydání hry Microsoft Flight Simulator 2020," píše se v oficiálním prohlášení. "To zahrnuje PC sestavy, upgrady procesorů, displejů, prodej joysticků a dalších herních periferií a VR."

"Podle předpokladu, že se v následujících letech prodá přes 2 miliony kusů hry lze také předpokládat, že bude během stejného časového úseku utraceno až 2,6 miliardy dolarů za herní periferie, které by měly zlepšit herní zážitek. Mnohem více pak bude utraceno hráči za celý životní cyklus hry," dodává prohlášení.

Vzhledem k tomu, že se kvalita zážitku leteckého simulátoru přímou úměrou opírá právě o kvalitní hardware, jeho prodeje postupně vzrostou. Otázkou je, zda o tolik.

Diskuze (12) Další článek: Alespoň některá DLC ve hře Cyberpunk 2077 budou k mání zcela zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,