Nový Mass Effect poběží na poslední verzi Frostbite enginu

Tvůrci do hry prý začlení i systémy vytvořené pro Dragon Age III: Inquisition.

Shepardovo dobrodružství sice v Mass Effectu 3 skončilo, ale Bioware pochopitelně nehodlá opustit lukrativní značku a už teď pracuje na novém dílu série. Něco o něm na blogu naznačil Yanick Roy, ředitel studia BioWare Montreal, kde se na novém dílu Mass Effectu pracuje. Moc konkrétního v textu není, spíš jde o takové seznámení s týmem, který se podílel na předchozích dílech (například blížící se DLC Omega je jejich prací) a teď převzal kompletně práce nad čtyřkou.

BWM_Team_2012-1024x682.jpg

Nový Mass Effect bude pohánět Frostbite 2 engine, tedy ten stejný, na kterém stavěl Battlefield 3. Engine od DICE se tak stává standardem ve hrách od EA. Ostatně má na něm běžet i Dragon Age III, ze kterého se prý dostanou do Mass Effectu 4 některé prvky.

Podle Yanicka chtějí v Montrealu respektovat jádro série, ale protože se jedná o nový začátek, prozkoumávají možnosti jak v příběhové, tak herní složce. Hlavní pilíře: rozdílné mimozemské rasy, prozkoumávání galaxie a bohatý příběh prý zůstanou netknuty. I když se na hře pracuje a aktuálně se do týmu nabírají další posily, bude prý asi pěkně dlouho trvat, než se dozvíme nějaké další informace.

Zdroj: Bioware blog (via Eurogamer)

 

Váš názor Další článek: Angry Birds Star Wars – Ať vás provází Ptáci! (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,