Nový Playstation potěšil výkonem, nový Xbox prý ale bude ještě lepší

Neutichající konzolové války opět s další generací odstartují nanovo a Xbox do nich chce vstoupit s náskokem, který mu má zajistit ještě výkonnější mašina.

Sony v průběhu minulého týdne představilo první várku informací o své nové konzoli, které odhalily především opravdu nadupané vnitřnosti a hráči se zřejmě mají opravdu na co těšit. Několik zdrojů, které mají blízko k vývoji Xboxu příští generace však tvrdí, že stroj od Microsoftu bude ještě výkonnější, než už tak skvěle vypadající PlayStation. Ve svém tweetu to tvrdí herní žurnalista Ainsley Bowden.

Pokud jste informace o úctyhodném výkonu PlayStationu 5 ještě nepostřehli, určitě si nenechte ujít náš dřívější článek, který jeho specifikace shrnuje. Mimo jiné se můžeme těšit na podporu ray-tracingu, rozlišení 8K nebo třeba SSD disk, díky němuž by načítání mělo zabírat pouhý zlomek vteřiny. Pokud další Xbox opravdu tyto parametry ještě překoná, můžeme už teď jásat. Microsoft však bude určitě ještě muset pořádně zabrat na poli exkluzivních titulů, kde ho Sony na současné generaci jasně převálcovalo.

A jednoduché to rozhodně nebude, protože nás v další generaci konzolí nejspíše čekají tituly jako pokračování God of War, The Last of Us: Part 2, Death Stranding či Ghost of Tsushima. Které konzoli se chystáte dát přednost vy?

Diskuze (42) Další článek: Dokument God of War: Raising Kratos se zaměří na přerod série

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,