Nový týden: Call of Cthulhu přichází

Dlouho očekávaná hororová akce Call of Cthulhu se má již brzy objevit * Deadlands - nová střílečka z divokého západu * Detaily o GTA3 * Desítky nových screenshotů z Unreal Tournament 2003 a dalších pecek * Hardwarové zprávičky ze světa - nové grafické karty, procesory * Nový Counter-Strike je na cestě * A další zajímavosti s celého herního světa, právě a jen tady u nás!

Deadlands - divoký západ trochu jinak

"Když byl mladý šaman jménem Havran svědkem vyvraždění svého kmenu vojáky americké armády, zařekl se zlu, tedy lépe řečeno Manituům ze světa duchů, aby mu mohli vykonat pomstu. Založil tak nový kmen nazvaný Poslední synové, a jeho členy pak zavedl na místo zvané Krajina hledání - duchovní svět, kde Starší hlídají Manituy, aby nezačali bezhlavě řádit dole na zemi. Udělal to, co považoval za správné - porazil Starší a uvolnil Manituům cestu na svobodu.

Země se o tom poprvé dozvěděla v roce 1863., když Velké zemětřesení uvrhlo Kalifornii - zemi snů - do moře a tak odhalilo bohaté zdroje kamene duchů, superpaliva, které hoří desetkrát déle a tepleji nežli uhlí, byla to nejmocnější substance, kterou měl kdy člověk k dispozici. Tento objev odstartoval průmyslovou revoluci, šílení vědci se hrnuli na západ, aby mohli stavět nejrůznější druhy svých podivných, parou poháněných zbraní a strojů. Ale to nebylo všechno - v zemi se začaly objevovat podivné bytosti a mrtví vstávali ze svých hrobů, zatímco Manituové je kontrolovali jako loutky. Zabít chlapa jedinkrát najednou nestačilo. Manituové začali svou vládu destrukce a divoký západ se tak mění v jednu velkou krajinu smrti…"

Tak to byl předlouhý příběh, který uvádí chystanou 3D akci od Headfirst Games jménem Deadlands. Ta nabídne nejen originální prostředí, ale také částečně náhodně generované mise (s využitím systému zvaného Genesis), základní RPG elementy a možnost vymodelovat si vlastní postavu, rozsáhlý arzenál zbraní, čáry a kouzla a detailní postavy.

Homepage: http://www.headfirst.co.uk/files/content_files/games/deadlands.htm

Další "revoluční" online hra?

Nezávislá vývojářská společnost Shadowpool Studios nedávno oznámila zahájení prací na novém MMORPG jménem Trials of Ascension. Bude se odehrávat ve fantasy světě jménem TerVarus a má být podle prvních zpráv koncepčně velmi inovativní. Objeví se zde minimálně sedmnáct různých ras (většinou jsou to klasické fantasy potvory jako trpaslíci, elfové, lidé, draci, hobiti, a další), svět staví na podrobné historii a velmi důležitým aspektem bude v téhle hře víra. Země nebude rozdělena na žádné zóny, bude povoleno PvP (souboje hráč versus hráč), postavy se budou vyvíjet na základě stromu skillů. Zajímavostí je, že skilly bude možné měnit takříkajíc "za běhu" - a tím nemyslím jen zvyšovat, ale také snižovat a přeorientovávat se na jiné. Tvůrci hry plánují také zcela nový systém questů, který bude naprosto odlišný od toho, co známe dnes. Nebude se totiž jednat o žádné relativně prostoduché úkoly typu "dones zprávu" nebo "zabij zvíře". Questy v Trials of Ascension se mohou stát celoživotním putováním či soubojem. Mezi příklady takových questů patří kupříkladu založení nové církve či objevení dávno zapomenuté civilizace. Ale vraťme se ještě na chvíli k dovednostem postav - narozdíl od většiny ostatních MMORPG nebude v ToA jízda na nějakém zvířeti tak docela jednoduchá, bude se jí dokonce zabývat právě celý jeden skill. Čím lepší tento skill budete mít, tím menší bude pravděpodobnost, že ze zvířete spadnete. Jako dopravní prostředky budou dále složit kupříkladu i lodě, se kterými bude navíc možné bojovat.

Zatím není jasné, kdy přesně by se hra Trials of Ascension měla objevit (pokud vůbec někdy). Tvůrci však rozhodně počítají s tím, že by hra byla placená - měsíční poplatek by se měl pohybovat kolem 10 dolarů.

Homepage: http://www.shadowpool.com/

Hrozba z moře se vynořuje

Call of Cthulhu - Dark Corners of the Earth vás posadí do role soukromého detektiva Jacka Walterse, bývalého policisty, který se snaží nalézt zmizelou osobu v tajemné rybářské vesničce jménem Innsmouth. Vyšetřování brzy odhalí strašlivé pravdy - pakt vesničanů se silami zla, strašlivými bytostmi ze dna moře, zvrácený náboženský kult a nakonec také plán na znovuoživení nejsilnější bytosti, kterou kdy matička Země měla tu čest poznat.

Tak, to je něco málo o příběhovém pozadí téhle hororové akční adventury odehrávající se ve 20. letech 20. století, kterou vyrábějí, dnes již podruhé zmiňovaní, Headfirst Games. Celá tahle gamesa je postavena na populární stejnojmenné stolní RPG hře, která je zas inspirovány díly mistra hororu H.P. Lovercrafta. A co dále nabídne? Široký výběr zbraní a dopravních prostředků let 20., podivuhodnou podívanou na podvodní město i "poklidnou" přímořskou vesničku, Lovercraftova slavná monstra a lokace, nějaké ty hádanky, ale co hlavně - tuny akce.

Homepage: http://www.headfirst.co.uk/files/content_files/games/cthulhu.htm

Nové detaily ohledně GTA3

  • 3D zvuk má přinést zážitek srovnatelný s filmovou podívano
  • k tomu má samozřejmě přispět i grafická stránka hra, oplývající až 32bitovými barvam
  • mise v gigantickém Liberty City budou nejrůznějších typů, od infiltrace cizích gangů po útěk před policajty (ty budou asi docela časté;), celkem jich má být nějakých 8
  • bude možné ukrást kterékoliv z více než 50 druhů automobil
  • jednotlivé mise se budou příběhově prolínat, budou velmi komplexní, dočkáme se také denního/nočního cyklu a změny počas
  • po ulicích se mají toulat stovky chodc
  • k dispozici bude přes dvacet čtyři zbraní, od pěsti, baseballové pálky, pistole či uziny přes M-16, raketomet až po granát, molotovův koktejl a plamenova
  • protivníci se budou schovávat nejen pod jmény cizích gangů, ale také pod označeními SWAT, FBI či US ARMY

Nové screenshoty

Galactic Civilizations

Industry Giant 2

Legion

O.R.B.

Star Wars Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns

ToCA Race Driver

Unreal Tournament 2003

Krátce ze světa her

  • Pokud chcete vědět, jak budou vypadat umělohmotné postavičky (čili hračky;) ze světa Warcraftu, mrkněte semhle. Jedna by měla stát nějakých deset dolarů (asi 350 Kč)
  • Podle FGNOnline nebude očekávaný titul Duke Nukem Forever dokončen do konce tohoto roku. Oznámila to prý vydavatelská společnost THQ na své finanční konferenci.
  • Anglická společnost RedBedlam oznámila, že pracuje na MMORPG zvaném Gladius Online, které se bude odehrávat v Evropě kolem roku 180 n.l. Více na oficiálních stránkách
  • Tvůrci hry Half-Life, společnost Valve Software, oznámila, že již příští týden bude k dispozici nová verze oblíbené modifikace Counter-Strike, totiž verze 1.4. Bude zahrnovat dvě nové mapy (de_chateau, cs_havana) a další vylepšení
  • Magazín Computer and Video Games oznámil, že společnost Square (tvůrci série Final Fantasy pro PlayStation a PlayStation 2) si nechala zaregistrovat následující ochranné známky (čili s největší pravděpodobností jména nových her): Final Fantasy Creatures, Chocolate and Chocobo a Anywhere Chocobo. Poslední dvě jsou navýsost nezajímavé, ale ta první vyvolává mnoho otázek. Že by něco na způsob Pokémonů? Nu, uvidíme.

Hardwarové zprávičky

  • Společnost AMD na nedávné tiskové konferenci informovala, že do konce roku končí s výrobou procesorů Duron. Je to velmi překvapivé oznámení, protože Durony se z velké části podílejí na celkových prodejích procesorů od AMD. Podle slov šéfa Jerryho Sanderse se ale firma bude orientovat zejména na výrobu 64bitových procesorů. Do konce roku by se však měl ještě objevit 0,13 mikronový Duron s kódovým označením Appaloosa, ale ten má být již skutečně poslední. Více na Živě
  • Konečně jsou i u nás dostupné nové chladiče od Titanu, konkrétně jsou to modely TITAN D5TB(TC) Super Silent (určen pro Durony, Thunderbirdy, Athlony, P3, Celerony a Athlony XP) - cena 549 Kč, TITAN TTC-W5TB (TC) (P4 s 478pinovou paticí) - 697 Kč, a nakonec tu máme TITAN TTC-CU5TB (P3, Durony, Athlony, Celerony, Thunderbirdy, Athlony XP) - 748 Kč. Více na Živě
  • Výrobce grafických akcelerátorů připravuje novou kartu ATI Radeon 10 000, kterou by měl definitivně trumfnout jedničku největšího rivala nVidie, totiž čip GeForce 4. Parametry jsou následující: výrobní technologie - 0,15 a později 0,13 mikronu, frekvence procesoru 350MHz (pro 0,15) a 400MHz (pro 0,13 verzi), 8 rendering pipelines, až 256MB DDR SDRAM 800MHz, 256bitová paměťová sběrnice a další vychytávky. Uvidíme, jak si ATI povede - nVidia zatím jasně vede, ovládá přes 70% trhu s grafickými akcelerátory pro stolní počítače
  • Již 20. května se mají objevit nové Celerony ze stáje Intelu. Ty budou postavené na jádru Pentia 4, budou se zasazovat do patice Socket478 a hlavním rozdílem oproti plnohodnotným P4 bude pouze 128KB L2 cache. Z počátku se mají objevit frekvence 1,7 GHz, později se budou dále zvyšovat.

Týden v aktualitách

Čtení odjinud

Co týden dal

Směska

Váš názor Další článek: Project Earth je GOLD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,