Nový týden: chystá se další Command and Conquer

Dnes vám mimo jiné přinášíme žhavé zprávy od Westwoodů o jejich nových C&C hrách * Dále tu máme velice zajímavou vesmírnou strategii * A pozornosti neujde ani skutečně originální francouzská akční adventura podobná Vampire: The Masquerade * Informace o datadisku ke SW: Galactic Battlegrounds nechybějí * A samozřejmě další drobnosti a drobnůstky, zajímavosti a zajímavůstky.
Dnes vám mimo jiné přinášíme žhavé zprávy od Westwoodů o jejich nových C&C hrách * Dále tu máme velice zajímavou vesmírnou strategii * A pozornosti neujde ani skutečně originální francouzská akční adventura podobná Vampire: The Masquerade * Informace o datadisku ke SW: Galactic Battlegrounds nechybějí * A samozřejmě další drobnosti a drobnůstky, zajímavosti a zajímavůstky.

Chystají se noví C&C!
Louis Castle, spoluzakladatel Westwood Studios, potvrdil magazínu Computer and Video Games, že pracují na dvou nových realtime strategiích ze světa Command & Conquer. Vedle masivně multiplayerového RPG Earth & Beyond a právě vycházejícího 3D akčního C&C: Renegade jsou to tedy dva další tituly v přípravě. Samozřejmě zatím není známo příliš mnoho detailů, jistoty jsou však následující: obě hry by měly využívat 3D zobrazení ve spolupráci s 2D ovládacím rozhraním.

Loius Castle se také zmínil, že přemýšlejí o druhém pokračování Renegade - všechno prý ale záleží na tom, jak se bude prodávat díl první. Teprve pak se rozhodne, co se se světem této 3D akce stane dále - zda se objeví datadisk či rovnou nový díl.

Redaktoři Computer and Video Games se domnívají, že alespoň jedna z připravovaných nových RTS bude online charakteru a já jim nemohu než dát za pravdu. Právě a pouze online strategie zatím v jinak bohatém portfoliu Westwood Studios z hlediska budoucího rozvoje (či snad současné módní vlny?) citelně chybí.

Nová adventura? V dáli, v mlhách
Blíží se konec druhého milénia. Starý kontinent byl zpustošen déle než 600 let trvající hrozbou - strašlivou mlhou, která ničí mysl kohokoliv, kdo se odváží do ní vstoupit. Tato mlha pokrývá téměř vše, co bylo kdysi známo jako Evropa. Vyžádala si životy milionů lidí, odstrčila naši civilizaci daleko na jih kontinentu. Svatá říše římská, jediná země, která přežila, nebyla schopna se s mlhou vypořádat, přestože praktikovala nejrůznější druhy magie, a to již po stovky let. Ve 13. století dokázala církev vymítit mor pomocí svých magických věží, které propojovaly všechny katedrály v Evropě. Od té doby však byla schopna pouze vytvořit jakousi severní hranici, která brání mlze v postupu dále na jih.

Jižní Evropa je tedy dnes zcela izolovaná - mlha na severu zabraňuje komukoliv v postupu. Nikdo, kdo se kdy vydal do Mlhy se odtamtud nevrátil. Mlha zničila jejich mysl. Města, která s Mlhou hraničí jsou chráněna speciálním kouzlem, vyvolaným magicky vyrobenými kostelními zvony. Na jih a na východ se nacházejí vzpurné národy Severní afriky a Středního východu (Osmanská říše a další), které se ale komunikaci i obchodu dost vyhýbají. Na západě se mlha rozšířila i na moře a zabraňuje jakýmkoliv plavbám. Soběstačná Svatá říše římska je pod nadvládou církve a těší se relativní prosperitě, ačkoliv významně zaostává za okolním světem. Stát žije ve feudalismu, nebojí se využívat armády ani inkvizice - pomocí těchto nástrojů ovládá své obyvatelstvo. Mezi ním se říší stará pověst, Proroctví, které vypráví o tom, že mlha jednoho dne zmizí a kontinent bude zachráněn. Pravidelně se objevují rolnická povstání, která se snaží zlomit vládu železné ruky, každé ale ztroskotá.

Tož, co vám to říká? Příliš asi ne, že. Tedy vězte, že toto je pozadí příběhu jedné chystané adventury od francouzské společnosti Arxel Tribe. Nápadně se celé tohle dobrodružství podobá výborné hře Vampire The Masquerade: Redemption, což však bylo spíše RPGčko. Naproti tomu Mistmare ("Mlžná můra") bude více do akční adventury. Hlavní hrdina, tedy vy, bude představován inkvizitorem Isadorem, jehož strastiplná cesta života zavedla až do Athén. Tam také začne jeho nová mise, jejímž úkolem je nalézt jistého muže označovaného za antikrista a zabránit mu v jeho další činnosti. V tom vám samozřejmě budou bránit jak postavy, kterých potkáte na 80, tak i různé potvory, kterých bude ještě daleko více.

Vydání hry zatím nebylo upřesněno, avšak přibližně v polovině dubna by se měla objevit alespoň demoverze. Nu uvidíme, co se z tohoto vskutku originálně vyznívajícího kousku vyklube!

MistmareMistmare

MistmareMistmare

Vládcem vesmíru po sto páté
Původně vznikla hra Galactic Civilizations již roku 1990 - pro platformu PC, o tři roky později také pro OS/2 (kdo z vás zná ještě tento operační systém?!). Byla to hra v mnoha ohledech unikátní - dokázala už v té době (1993) běžet v rozlišení 1024x768! O více než deset let později se mičigenské studio Stardock Corporation rozhoduje vytvořit novodobý remake. Ten se však od původní hry nebude lišit v oněch čtyřech základních vlastnostech typických pro každou vesmírnou strategii - průzkum, výzkum, výroba a výboje. Příběh Galactic Civilizations je zasazen do 23. století, kdy se lidstvo rozprostírá do okolního vesmíru. Ovšem to nebude nic jednoduchého, ani pod vaším vedením - bude proti vám stát až pět dalších nepřátelských ras, které se zdaleka nebudou chovat hloupě. Ne vždy ale vede cesta k vítězství skrze armádu - Galactic Civilizations dají hráčům možnost vyhrát i jinak, například prostřednictvím diplomatických aliancí, ekonomické nadvlády, technologického pokroku a jiných metod.

Galactic CivilizationsGalactic Civilizations

Galactic CivilizationsGalactic Civilizations

Hra bude samozřejmě obsahovat jak hru pro jednoho, tak i pro více hráčů. A právě v té bude tkvět jedno z mnoha kouzel Galactic Civilizations - hráči se stanou součástí jistého "multiversa", budou soupeřit s ostatními hráči po celém světě. Očekávané datum vydání je říjen 2002, v současné době se již hra nachází ve fázi betatestování.

Homepage: http://www.galciv.com

Datadisk pro Star Wars: Galactic Battlegrounds
"Taková normální RTS" jménem Star Wars: Galactic Battlegrounds se dočká datadisku. Bude se jmenovat Star Wars Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns a jak název napoví, bude obsahovat jisté vychytávky inspirované druhou epizodou nových Star Wars. To znamená kupříkladu 14 nových singleplayerových misí, nové scénáře, civilizace, prostředí, jednotky (více než 200 celkem). Vše samozřejmě opět poběží na vylepšeném enginu AoE2: The Age of Kings od Ensemble Studios. Dočkáme se i nějakých těch nových grafických efektů.

Nejprodávanější hry
Opět tu máme žebříček společnosti JRC Interactive týkající se prodejnosti titulů za měsíc leden.
Nové screenshoty
První čtyřka pochází ze druhého pokračování výborné válečné realtime strategie Sudden Strike, druhá čtyřka pak opět z druhého pokračování, tentokrát budovatelské strategie Cultures. Poslední dvojka je z Deluxe verze Hidden & Dangerous.

Sudden Strike 2Sudden Strike 2

Sudden Strike 2Sudden Strike 2

Cultures 2Cultures 2

Cultures 2Cultures 2

Hidden and Dangerous DeluxeHidden and Dangerous Deluxe

Krátce ze světa her
  • John Carmack se v souvislosti se svým Doomem 3 nepříliš přívětivě vyjádřil o nové kartě od nVidie typu GeForce4 MX, která má být méně výkonná než GeForce 3
  • očekávaná vesmírná simulace Star Trek: Bridge Commander je GOLD a do obchodů se dostane v nejbližších týdnech
  • do prodeje se již také dostala japonsky laděná realtime strategie Hundred Swords a nový datadisk pro UO - Lord Blackthorn's Revenge
  • podle oficiálních informací by se Counter-Strike: Condition Zero měl objevit celosvětově ve 2. čtvrtletí 2002
  • velice zajímavý článek (a ještě zajímavější fotky) o id Software se objevil zde
  • název pro nejnovější hru s tématem Jamese Bonda by mělo podle ne tak úplně ověřených informací být "James Bond in... Phoenix Rising". Copak to asi znamená? ;)
Downloady
Čtení odjinud
Co týden dal…
Směska
Váš názor Další článek: Megarace 3 i pro PS2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,