Nový týden: Divoký západ i auta

Týden uběhl jako voda a my jsme tu opět se souhrnem toho, co se za posledních sedm dní událo. Nejdříve se vydáme na Divoký západ, potom navštívíme silnice v Most Wanted, vyzkoušíme, jaký je Half-Life 2 Lost Coast, pokocháme se kotletami drsňáka Torquea a poslední dva dny strávíme se Stroggy. Program je opravdu nabitý, neváhejte!

Pondělí 21.11. ... S koltem u pasu

Recenze: Gun - tenkrát na západě

Martin M. Boček: "V časech Divokého západu byl západ ještě divoký, zlato zlaté, ženy krásné a dobrodružství čekalo za každou zákrutou železnice... A pokud i vy slyšíte po večerech tlukot indiánských bubnů, dost možná je Gun tou pravou hrou právě pro vás." (celý článek)

  

Recenze: Advance Wars: Dual Strike – pestrobarevná válka

Karel Kališ: "Jediné vaše špatné rozhodnutí může znamenat záhubu pro vaše vojáky. Může prohrát bitvu, válku a klidně i přinést věčné zatracení. Myslíte, že máte na to se stát vrchním velitelem všech vojsk? Co si to takhle prvně vyzkoušet nanečisto?" (celý článek)

Wallpapery: Pro Evolution Soccer 5

Martin M. Boček: "Pokud máte rádi fotbal, je dosti dobře možné, že máte rádi i Pro Evolution Soccre 5. A pokud tomu tak skutečně je, dost možná nepohrdnete následujícími pozadími pro plochu vašeho počítače." (celý článek)

Plná hra: Bobble Puzzle - geniálně hratelné
Bleskovka dne: Hideo Kojima plánuje nový herní systém

Úterý 22.11. ... Most Wanted se blíží

První dojmy: Need for Speed: Most Wanted - závodíme celý den

Petr Kolář: "Návrat ke kořenům, kolébka závodních her, skvělé efekty ve dne. Tohle a podobná prohlášení jsme slýchali již dlouhou dobu. A pak to přišlo. NFS: Most Wanted je tady a my se s vámi chceme podělit o první dojmy a zážitky přímo ze hry." (celý článek)

  

Recenze: Starship Troopers – broučí orgie

Martin Zavřel: "Bug může být buď brouk, nebo chyba v počítačovém programu. V našem případě jde o mimozemskou bestii s jediným záměrem: zabít všechny lidi. Pomáhat jí v tom bude miliarda sourozenců za asistence podobného množství chyb v počítačovém programu. Takže nakonec je tahle hra opravdu plná brouků všeho druhu." (celý článek)

Byznys hrátky: Sony ví, jak na kopírování

Petr Kolář: "Sony má proti pirátům patent * Co nabídne Xbox 360 při vydání? * Pokus o pirátství jako trestný čin * Nový firmware PSP prolomen * Žalobce Jack Thompson bez licence * Hry na Revolution mohou být zamknuty dětem * A mnohé další, včetně aktuálních tabulek prodejnosti." (celý článek)

Plná hra: Sadorint - nebezpečný labyrint
Bleskovka dne: Spike TV vyhlašuje hry roku

Středa 23.11. ... Dáreček jménem Lost Coast

Recenze: Half-Life 2 Lost Coast - ochutnejte budoucnost

Martin Zavřel: "Nová generace herního hardware je na světě. Xbox 360 se právě začal prodávat v USA. PC trh se také připravuje na nové technologie, zrozené v rámci další vlny technické evoluce. Jednou z ranných ochutnávek budoucnosti je speciální úroveň Lost Coast pro Half-Life 2, využívající HDR. Pojďte se s námi podívat, o co vlastně jde a jak nám to chutnalo." (celý článek)

  

Herní blesk: Červený trpaslík jako FPS

Alan Jarrar: "Kultovní britský sitcom se stal námětem pro novou FPS * Série Age of Empires hodlá ve své evoluci pokračovat * Jaký je pravý důvod zpoždění SG-1: Alliance? * Protipirátská ochrana od Sony měla být původně mnohem tvrdší" (celý článek)

Recenze: Buzz – zabzučte si

Lenka Vlková: "Máte rádi soutěže? Chcete otestovat svoje hudební znalosti? Pro všechny, kdo odpověděli kladně, přináším dobré zprávy. Sony vaše přání vyslyšela a přináší další netradiční hru pro celou rodinu: velkolepou, hudební, česky lokalizovanou soutěžní show, jejíž součástí jsou čtyři netradiční ovladače. Zda jde o dobrou zábavu, to se dozvíte v této recenzi." (celý článek)

Plná hra: Notrium - umělecké RPG
Bleskovka dne: Další smrt v Číně, Blizzard žalován

Čtvrtek 24.11. ... Torque se vrátil

Recenze: The Suffering: Ties That Bind – utrpení pokračuje

Karel Kališ: "Bláhově si myslel, že to útěkem z vězení skončí. Jenže to byl velký omyl, stále je tu spousta nezodpovědných otázek a monster na odstřel. Podařilo se tvůrcům navázat na kvalitní první díl? Přečtěte si recenzi na jednu z nejkrvavějších her všech dob a najdete odpověď." (celý článek)

  

Nové hry na obzoru: trocha nostalgie

Petr Kolář: "Pojďme si zavzpomínat na časy dávno minulé s Taito Legends 2 * Nebo se posuňme o kus blíže současnosti v RPG Ashes: Two Worlds Collide * A zažijeme i posun do budoucnosti při čekání na Torino 2006" (celý článek)

Plná hra: Die Siedler 4 - Settlers zdarma?
Bleskovka dne: Kdo dřív přijde, Xbox 360 bere

Pátek 25.11. ... Radíme jak na Stroggy

Návod: Quake 4 singleplayer

AbecedaHer: "Quake 4 je, co se týče singleplayeru, na první pohled "jen" další střílečkou. Stejně se však může stát, že se někde zaseknete nebo že budete potřebovat radu či tip na určitou misi. A právě od toho je zde tento návod." (celý článek)

 


OPS2, prosincové číslo – éra kolosů

Martin Zavřel: "Nová generace konzolí dorazila a ta odcházející jako kdyby se z posledních sil snažila prokázat své schopnosti. King Kong nebo Shadow of Colossus jsou hry o gigantech, které zároveň disponují neskutečně silnou a působivou technologií. Nejen o těchto trhácích se dočtete v nabitém předvánočním čísle oficiálního Playstation 2 magazínu." (celý článek)

Recenze: American Racing 3D - rychle a zběsile

Vít Sedláček: "Projíždíte vesnicemi plnou rychlostí, aby vás neroztrhali psi, máte vytápěné zadní sklo, aby vás nezábly ruce, když tlačíte, a devadesát jedete při pádu ze skály? Pokud znáte vyšší rychlosti jenom z doslechu, zkuste je nyní zažít na vlastní kůži." (celý článek)

Plná hra: Cow jones - utíkej býku!
Bleskovka dne: Deset nejbrutálnějších her roku 2005

Sobota 26.11. ... Civilizujeme Stroggy

Nová mega: Civilizovaní Stroggové

Petr Kolář: "Nabídka pro všechny je jasná, objevily se demoverze Quake 4 a Civilizace se stejným číslem, takže berte, co hrdlo ráčí. Mezi videem zaujme nejspíše osmiminutová ukázka z World of Warcraft, Prince of Persia pro PSP, nebo Ridge Racer 6, takže každému co jeho jest." (celý článek)

  

Plná hra: Essence Child - kulatá logika
Bleskovka dne: Nokia se už nehodlá věnovat N-Gage

Váš názor Další článek: GALERIE: HoMaM V a FF XII

Témata článku: , , , , , , , , , ,