Nový týden: filmový Doom a ti druzí

Nejdříve navštívíme Japonsko v Genji. * Potom prozkoumáme pokračování druhé pokračování Xenoságy a přes brutální řežbu v Serious Samovi 2 se dostaneme až k filmovému Doomu. * Chybět ale nebudou ani preview, plné hry, novinky a pravidelné články.

Pondělí 31.10. ... Na návštevě v Japonsku

Recenze: Genji: Dawn of the Samurai – (před)poslední samuraj

Karel Kališ: "Vlahý podvečer, ševelící vánek strhávající okvětní lístky sakur, zurčící potůček plný stříbrných ryb. Ale taky samurajové, krev, záplavy stvůr, více krve, násilí, válka a Matrix. Vítejte v historickém Japonsku ala Genji. (celý článek)

  

Nové menu Doupěte

Martin M. Boček: "Někteří to již možná zaregistrovali, jiní si toho všimnou až teď – přes víkend jsme předělali levé, hlavní menu Doupěte. Proč? Jak? Vysvětlení najdete v tomto článku." (celý článek)

Score 141 – Osídlení Ameriky v praxi

Karel Kališ: "Dlouho slibovaná tahovka Silent Storm je konečně u nového čísla Score. Ovšem pokud si chcete raději číst než hrát, užijete si i tak dost. Čeká vás trocha filmografie, lekce dějepisu a na sport se dostane též." (celý článek)

Plná hra: Black Jack - karban na mobil
Bleskovka dne: Datadisk pro WoW opravdu bude

Úterý 1.11. ... Nové číslo Doupěte

Doupě 11 - King Kong je tady!

   

 

Jan Morkes: "Jaký je herní King Kong? Otevřete nové Doupě a dostanete odpověď. Kromě opičáka jsme se podívali na zoubek také Quakovi 4, Age of Empires 3, Nintendogs nebo Fahrenheitovi. Máte raději RPG? I pro vás máme opravdovou lahůdku." (celý článek)

Preview: World of Warcraft: The Burning Crusade - WoW expanduje

Martin M. Boček: "World of Warcraft... Jenda z nejpopulárnějších her současnosti a jedno z nejlepších MMORPG dneška se dočká datadisku. Ten byl oficiálně představen během uplynulého víkendu na Blizzconu a my vám nyní přinášíme první informace a dojmy hráčů, kteří jej již vyzkoušeli." (celý článek)

Byznys hrátky: Týden ve světle Sony

Petr Kolář: "Sony vydělává herní divizí * MMORPG od Sony bez paušálu * Novinky ze světa PS3 * Hudebník žaluje Microsoft * PSP se dobře prodává * Uwe Boll zkazí dva filmy jednou ranou * A mnohé další včetně obvyklých tabulek" (celý článek)

Plná hra: Super Soccer Manager 2005 - buďte boss ve fotbale
Bleskovka dne: Jak se blíží Revolution

Středa 2.11. ... Virtuální Bible

Recenze: Xenosága 2 – pokračování Bible

Martin Zavřel: "Epické sci-fi RPG vám vysvětlí, jak to vlastně bylo se stvořením světa, kde se rodí andělé a jakou podobu bude mít předpověděný Armageddon. Využívá k tomu desítek hodin filmů, hudbu Londýnského filharmonického orchestru a komplexní hratelnost. Japonci nám právě naservírovali nejlepší RPG od doby Final Fantasy X." (celý článek)

  

Gamestar 78 - kráska a zvíře

Petr Kolář: "O čem to tady zase melu? Vždyť na obálce není klasická pohádka, ale nějaký opičák zvaný King Kong. Kdo však děj filmu zná, tuší, čím byl inspirován. A bude tomu tak i ve hře? A co obsah Gamestaru, skončí jako kráska, nebo v roli zvířete? Čtěte a sami uvidíte." (celý článek)

Herní blesk: STALKER a konzole 16. generace!

Alan Jarrar: "STALKER odložen na jaro 2086 * Polda 6, 7 a 8 v přípravě * Peter Jackson a jeho Hong Kong" (celý článek)

Plná hra: Psycho Boy 3D - cihly a kolo
Bleskovka dne: Tvůrce Maria a budoucnost rodinných her

Čtvrtek 3.11. ... Poteče krev

Recenze: Serious Sam 2 – seriózní řežba

David Sláma: "Máte přesně pět sekund na to kliknout na tenhle článek a zjistit, jak to s novým Samem Stoneem vypadá. A dvě sekundy už uběhly." (celý článek)

  

Nové hry na obzoru: Zima se blíží

Petr Kolář: "Připravte se na sněhovou nadílku se simulátorem snowboardingu Amped 3 * Nebo se vraťte do herní minulosti s tahovým RPG The Legend of Heroes pro PSP * A nostalgii nepotlačíte ani u remake Sensibile Soccer" (celý článek)

Plná hra: Crush - buďte šílená godzila
Bleskovka dne: Šifra Mistra Leonarda jako hra a film

Pátek 4.11. ... Za Doomem do kin

Recenze: film Doom - peklo už není jen hra

Martin Zavřel, Martin Boček: "Tak nám zfilmovali další hru… tentokrát je to ale rovnou TA hra, největší legenda v akčním žánru a zakladatel moderního žánru stříleček z vlastního pohledu. Nakolik je film věrný předloze a hlavně zda jde o kvalitní zábavu, to si povíme v dnešní recenzi." (celý článek)


OPS2, listopadové číslo - hra desetiletí

Martin Zavřel: "Obálka dalšího čísla Oficiálního českého Playstation 2 magazínu nás připravuje na krvavé vánoce s Resident Evil 4. Kromě recenze jmenovaného trháku ale v časopise najdete také vyhlášení nejlepších her desetiletí pro starou i novou Playstation či exkluzivní preview Black. DVD tentokrát okupuje rovnou jedenáct hratelných ukázek." (celý článek)

Týden v rubrice Plné hry - hlavně nezaspat

Tomáš Vrána: "Legendární skladník, neboli Sokoban, se vrací na obrazovky počítačů! A hned v těsném závěsu za ním se nese prvotřídní fotbalový manažer, partička mlátičů a karbaníků, jeden rybář a taky šílený človíček. To vše a ještě mnohem víc v následujícím přehledu freewarových her." (celý článek)

Plná hra: Sin City Game - lepší než film?
Bleskovka dne: Everquest 2 slaví narozeniny

Sobota 5.11. ... Přehltímě linky

Nová mega: Jedno velké WoW

Petr Kolář: "Výběr downloadu týdne byl jasný, datadisk k World of Warcraft nevychází denně, trailer na něj patří k herním svátkům. Demoverze mají jediné, zato silné, zastoupení v X-Men, takže lákají spíše videa, která ohromí kousky Oblivionu, Everquestem 2, NFS: Most Wanted a realistyckou ukázkou NBA 2k6." (celý článek)

  

AbecedaHer ve zkratce

AbecedaHer: "V uplynulém týdnu se na stránkách Abecedy her objevily tři návody na úplné novinky a jistě nejeden hráč, který neví jak dál, je rád využije." (celý článek)

Plná hra: Super Squirrel - zabijácká veverka
Bleskovka dne: Nintendo slaví novým Game Boyem

Váš názor Další článek: GALERIE: Princové v akci

Témata článku: , , , , , , , , , , ,