Nový týden: Half-Life 2 nejdříve v půli roku!

Recenze her Terminator 3 Rise Of The Machines, Futurama * Preview Chicago 1930 CZ * V zákulisí Doupěte: leden 2004 – nový server, úspěch DVD, druhé video * NAOSTRO: Mikoláš Tuček * Vox Populi – na co se těší herní celebrity? * Téma: Sága Elder Scrolls 3/3 - Morrowind * Doupě a GameStar: novoroční rozhovor s Petrem Vochozkou * A to zdaleka není vše!

5x tip týdne: V zákulisí Doupěte: leden 2004 – nový server, úspěch DVD, druhé video, NAOSTRO: Mikoláš Tuček, šéfredaktor Score, odpovídá, Vox Populi – na co se těší herní celebrity?, Téma: Sága Elder Scrolls 3/3, Morrowind – zmrtvýchvstání legendy, Doupě a GameStar: novoroční rozhovor s Petrem Vochozkou

Plná hra týdne: Brave Dwarves 2: Gold - trpaslíčí akce

Pondělí - 2.2.2004 ... Zákulisní informace přímo z první ruky

Nový článek "V zákulisí Doupěte" si u vás získal značnou oblibu, takže šéfredaktor Martin Zavřel připravil další jeho pokračování pod názvem "V zákulisí Doupěte: leden 2004 – nový server, úspěch DVD, druhé video".

"Řada odpovědí na osudové otázky, spojené se současnou podobou redakce Doupěte, pomůže především těm z vás, kdo pořád horečně přemýšlí, jak se stát herním novinářem. Dejte si při sledování videa pozor na to, co jednotliví zájemci na přijímacím pohovoru udělali dobře nebo naopak špatně – a vaše šance stoupnou geometrickou řadou. Někdo by se mohl divit, jak je možné, že tyto interní materiály a informace dáváme všanc veřejnosti, jenže to by nesmělo být Doupě, aby to neudělalo: my přece naše čtenáře milujeme!" (celý článek)

  

Máte problém se svým hardwarem? Neváhejte a ptejte se v diskusi pod článkem "Hardwarová poradna ZDARMA: Odborné řešení vašich problémů!". Víte co se říká - dobrá rada nad zlato!

"[?] Dobrý den. Uvažuji o koupi nové desky s podporou DualChannel DDR pamětí (JetWay J-865PEDAP) a chtěl jsem se zeptat, jestli je možné do ní použít starší typ paměti DDR266, která není D.Channel. Děkuji.

[!] Jistě lze tuto paměť použít, avšak pouze se staršími typy procesorů. Pro uvedenou základní desku je ideální kombinace procesoru Intel Pentium 4 s FSB 800MHz a s dvojicí pamětí DDR400." (celý článek)

Konzolisté nastražte ušiska i očiska, čeká tu na vás článek "Recenze: Terminator 3 Rise Of The Machines – zničte stroje".

"Hra místy nabídne pěkné renderované animace s citem pro akční detaily, nicméně není jich mnoho a bez pořádné myšlenky rychle zapadnou. Zajímavější je tak řada bonusů, které DVD se hrou ukrývá – budete se moci dívat na ukázky z filmu, dokument o výrobě hry, rozhovor s Arnoldem a další. Zmiňovaná scéna, dotočená pro hru, zobrazuje lidské generály, jak vybírají podobu pro prototyp nového terminátora – a vyberou aktivního mladého vojáka, představovaného Arnoldem. Bohužel zrovna v tomto případě si tvůrci mytologii terminátorů moc neprostudovali, protože v prvním filmu Kyle Reese vysvětloval Sáře Connorové, jak roboti nejprve vyráběli neumělé stroje s gumovou kůží – tedy těžko mohli sérii T-800 vyrobit ještě lidé..." (celý článek)

  

Plná hra: Hell Mission - adrenalinová 3D akce

Bleskovka dne: Hry budou levnější?

Úterý - 3.2.2004 ... Mikoláš Tuček prozrazuje i ty nejintimnější pravdy

Nevěříte? Děláte dobře! Ale stejně, kdyby vás náhodou odpovědi šéfredaktora magazínu SCORE zajímaly, pak zkuste článek "NAOSTRO: Mikoláš Tuček, šéfredaktor Score, odpovídá".

"[?] Vidíš v internetových magazínech velkou konkurenci? Je sice jasné, ze internetové magazíny mají menší rozpočet, ale určitě jsou informovanější.

[!] Konkurenci v nich pochopitelně vidím, ale ještě to bude pěkných pár let trvat, než nás vyštípou úplně. Nevím, jaký rozpočet mají, ale kupříkladu na E3 jezdí za BonusWeb solidní tým, takže doby nadšení a živoření jsou (alespoň pro pár vyvolených) dávno pryč." (celý článek)

Rozsáhlý dvoukapitolový článek "Preview: Chicago 1930 – mafiánem nebo strážcem zákona?" se nese tak trochu v mafiánském duchu. Dávejte pozor kam šlapete!

"Pokud zvolíte možnost číslo jedna, kroky vás zanesou až do roku 1928, kdy je město Chicago rozděleno na dvě části. Jeden z rajónů ovládají policisté a ten druhý, jak správně tušíte, mafie, kterou má prozatím pod kontrolou Hank O’Neill, majitel valné většiny „černých“ továren na výrobu nedostatkového alkoholu a nebezpečných, avšak neméně potřebných zbraní. Snad jen největší pesimista by čekal, že v této „dokonalé“ symbióze zločinu a zákona, kde významnou roli hrála především korupce, vypukne chaos." (celý článek)

  

Pravidelný informační leták ze světa herního byznysu pro vás připravil Kamil Gric v článku "Byznys hrátky: GTA zasahuje do voleb amerického prezidenta!".

"Nejedná se o hloupý žert. Na adresu GTA pronesl svůj projev známý senátor Joseph Lieberman, kandidát na amerického prezidenta za demokraty. Zřejmě v poslední snaze zvrátit nepříznivé vyhlídky a z nich plynoucí takřka nulovou šanci na zvolení se tak pokusil při příležitosti návštěvy ženského fóra na jedné americké univerzitě získat politické body na úkor známé herní série." (celý článek)

Plná hra: Chmelnica - na chmelové brigádě

Bleskovka dne: Half-Life 2 nejdříve v létě letošního roku!

Středa - 4.2.2004 ... Hlas lidu: na které hry se těší celebrity?

To vám prozradí malá zpovědnice Honzy Morkese, která se ukrývá pod titulkem "Vox Populi – na co se těší herní celebrity?".

"Zdeněk Polách alias Vreco, BonusWeb

Ačkoliv jsem vždycky říkal, že akční hry můžou hrát jen negramoti, co neumějí nic jiného, sám jsem před pár lety propadl Return to Castle Wolfenstein a teď se nejvíc těším na Far Cry. Říct, že vypadá úžasně, ani zdaleka nevypoví vše o jejích kvalitách. Od loňského května, kdy jsme si ji mohli zahrát na E3, se nám s Vrahem (Ondra Zach) o ní zdá a vydání dema těšení jenom podtrhlo. Myslím, že ani DOOM3 nebo Half-Life 2 se Far Cry do kvalit nevyrovná." (celý článek)

Chcete si vyzkoušet Doupě DVD, ale máte strach ze zajíce v pytli? Pokud vám nestačí naše vlastní ujištění, že žádný zajíc se v pytli rozhodně neskrývá, pak vás snad definitivně přesvědčí demoverze našeho DVDčka nacházející se na přílohách magazínu Computer. Více už v článku "Demo Doupě DVD a Doupě Video: právě na stáncích".

"Zatímco pro fanoušky našeho herního magazínu a sběratele může být zajímavá celostránková reklama na Doupě a Doupě DVD hned na druhé stránce časopisu, pro všechny bez rozdílu by mělo být přitažlivé demo Doupě DVD, které najdou na CD nebo DVD disku s přílohou časopisu. Malá i velká verze dema vám umožní prohlédnout si všechny stránky a funkce engine Doupě DVD, podle prostoru daného médiem přitom v jednotlivých sekcích naleznete také ukázky daných rubrik – od wallpaperů, patchů, freeher přes videa a trailery až po dema nebo kompletní Doupě Video ve vysokém rozlišení." (celý článek)

Plná hra: Brave Dwarves 2: Gold - trpaslíčí akce

Bleskovka dne: Prince of Persia bude mít další díl!

Čtvrtek - 5.2.2004 ... Sága pokračuje, na řadě je Morrowind!

David Sláma se svým gigantickým putováním po historii slavné herní série Elder Scrolls pokročil až k nedávné minulosti, v poslední a závěrečné části jeho seriálů je hlavním tématem Morrowind. Více v článku "Téma: Sága Elder Scrolls 3/3, Morrowind – zmrtvýchvstání legendy".

"Pamatuji si, jako by to bylo dnes, cestu z centra Brna domů s vytouženou krabicí, které vévodil jednoduchý a úderný nápis. Pročítal jsem manuál a přemýšlel o nejvhodnější kombinaci schopností pro svou postavu – mimochodem nenašel jsem ji doposud, neboť každá má něco do sebe. Venku nebylo moc pěkně, takže mi ani trochu nevadilo usadit se nadlouho před počítač a zapomenout na vše kolem sebe. Pak už jen instalace, kliknutí na New Game a…" (celý článek)

  

Máte chuť na něco úplně nového? Snad vám pomůže náš pravidelný článek "Nové hry na obzoru: Gangland - slibný žánrový mix".

"Nejsem si tak docela jistý, zda princip hry chápu správně, nicméně by mělo jít o obdobný systém jako u již zmíněných Worms. Jinými slovy, na začátku si vyberete tlupu svých bojových postaviček, načež je rozmístíte po bitevní poli. Tím jsou v případě Creature Conflict malé kulaťoučké 3D planetky, nejrozmanitější světy, jaké si dovedete představit. První výstřel a bitva začíná. Hraje se na tahy, jednotlivé týmy se střídají. Musíte se rozhodnout hned na několika stupních - a) kterou postavičku použijete, b) jako zbraň a samozřejmě c) na koho. To všechno musíte promyslet dostatečně rychle na to, aby vám nevypršel časový limit." (celý článek)

     

A jestli pořád ještě nemáte dost robotických soubojů naleštěných terminátorů, pak zkuste omrknout článek "Recenze: Terminator DOF - Co ve filmu nebylo".

"Ačkoliv zpočátku vypadá hra všelijak – postavy jsou relativně hranaté, prostředí tvoří jednotvárné sutiny a nekonečné chodby kanálů bez nápadu nebo výraznější obměny, nepřátelé jsou docela směšné stroje složené z pravoúhlých „kostí“ – nic není tak, jak to na první pohled vypadá. Zatímco se budete učit ovládat svoji postavu (orientaci do značné míry napomáhá možnost mířit/střílet z vlastního pohledu, podobně jako třeba v Metal Gear Solid) a plnit první mise, stereotyp vás ještě nebude nijak zvlášť trápit." (celý článek)

  

Plná hra: SimVillage - české SimCity

Bleskovka dne: Nejprodávanější hry – situace přímo z ulice

Pátek - 6.2.2004 ... "Skoronovoroční" rozhovor s Petrem Vochozkou

Prostě a jednoduše: je to novoroční rozhovor publikovaný o měsíc později. OK? OK. Tak do toho! "Doupě a GameStar: novoroční rozhovor s Petrem Vochozkou"...

"[?] Co říkáte na marketingovou podporu ze strany Take 2? Je vždy taková, jakou byste si představovali?

[!] S marketingovou kampaní na Vietcong jsme byli spokojeni moc. Naopak, Mafia a Hidden & Dangerous 2 nebyla podporována tak, jak bychom si představovali a s vydavatelem jsme měli poměrně rozsáhlé diskuze. Ale ono lze hledat příčinu i jinde, Vietcong se prostě oznámil, proběhl asi devítiměsíční perfektní marketing, hra vyšla a bylo to skvělé. Oproti tomu Mafia a H&D2 byly oznámeny příliš brzo a příliš se protahoval jejich vývoj a měnilo datum vydání, a to je pak těžké dělat cílený marketing. Take2 je si každopádně vědomo, že na této oblasti musí zapracovat a podniká příslušná opatření." (celý článek)

Futurama je relativně nový kreslený seriál z dílny tvůrců Simpsonových. Je to psina stejně jako Simpsonovi a stejně jako Simpsonovi se to dočkalo své herní podoby. Více už Martin Zavřel v článku "Recenze: Futurama – zábavná parodie na všechno".

"Seriál s přibývajícími díly přestávají táhnout originální nápady a parodie na konkrétní díla (od Tetris přes Star Trek po Galaxians nebo Pac Mana) a začíná být vystavěn na svérázné skupince „hrdinů“, kteří nemají v dějinách televizní zábavy obdoby. Mimozemský lékař, humr Zoidberg, který nerozezná lidského samce od samice, jednooká sexbomba a mimozemšťanka-vlastně-mutantka Leela, nesmrtelný stařec s jednoduchou přezdívkou „profesor“, natvrdlý a extrémně milý člověk z prehistorického 20. století Filip Fry... nu a nakonec můj favorit, kleptománií a náhodnými záchvaty zuřivé destrukce a potřeby zničit svět posedlý robot Bender, který měl původně pouze v továrně u běžícího pásu ohýbat roury." (celý článek)

  

A soutěž? Máme! Soutěž pro fanoušky Illusion Softworks

Plná hra: Yetti Sports - v kůži chlupáče

Bleskovka dne: STALKER se přejmenoval

Sobota - 7.2.2004 ... Svlékněte si novou Johanku z Arku!

Napsal jsem svlékněte? Erm, pardon. Stáhněte. Jasně, stáhněte - je to docela zajímavá 3D realtime strategie. Pokud byste pak náhodou měli ještě zálusk třeba na patche pro NFS: Underground nebo demo Vietcong: First Alpha, tak rozhodně nepřehlédněte článek "Nová mega: staňte se hackerem, vojákem či Johankou z Arku!".

Plná hra: ShootDown - letadlo sem, letadlo tam

Bleskovka dne: První screeny UEFA Euro 2004!

Downloady týdne: Chicago 1930 - anglická demoverze, ProGamers TV #2- ukázka (high-res), Star Wars: KOTOR - patch v1.02, Need for Speed: Underground - nový patch, Splinter Cell: Pandora Tomorrow - nový trailer!

Váš názor Další článek: Vyzkoušejte demo Drake of the 99 Dragons

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,