Nový týden: Historie stříleček aneb od Wolfa...

Recenze her EverQuest 2, FlatOut, Creature Conflict, Donkey Kong, LotR: Third Age * Rozhovor: Stalin Subway * Half-Life 2 je nelegální? * Vox Populi: Nejzajímavější hra roku 2004 * Historie stříleček aneb od Wolfa po Halfa a ještě dál * Zamyšlení: Jeden den v životě pařana * A další články!

5x tip týdne: Rozhovor: Stalin Subway - komunistický James Bond?Byznys hrátky: Half-Life 2 je nelegální?, Recenze: Everquest 2 - Online život hrdiny Historie stříleček aneb od Wolfa po Halfa a ještě dál Zamyšlení: Jeden den v životě pařana

Plná hra týdne: Live for Speed - vítr ve vlasech

Pondělí - 7.2.2005 ... Rozhovor s tvůrci Stalin Subway

Recenze: Donkey Konga – staňte se bubeníkem

Martin Zavřel: "Také vás fascinují moderní bubeníci, kteří na koncertech sedí mezi desítkami rozličných bicích nástrojů a s maximálním citem pro rytmus mezi ně rozdělují pečlivě odměřené údery? Nebo jste příznivci uvolněného hudebního stylu „jungle“? V obou případech jistě přijdete na chuť velice originální nové hře od Nintenda, ovládané dvojící elektronických bubnů, mikrofonem a údery vašich dlaní." (celý článek)

  

Recenze: Creature Conflict: Války klanů - Nástupce Worms?

Ladislav Nosákovec: "Když se mezi sebou perou (promiňte zápasí) zvířata, obvykle to příliš zábavné není. A teď si představte, že proti sobě začnou bojovat veverky, opice nebo třeba vlci vybavení těmi nejroztodivnějšími zbraněmi jaké si vůbec dokážete představit. Ne, nejsem blázen, jen se vám tu snažím představit zbrusu novou hru Creature Conflict, ve které nejde o nic jiného, než právě o bláznivé zvířecí války." (celý článek)

Rozhovor: Stalin Subway - komunistický James Bond?

   

Vít Sedláček: "Stalin Subway je hra, která vzniká sice v tichosti, ale ambice má nemalé. Jak ale bude přijata střílečka, v níž agent KGB zachraňuje kůži Stalinovi? A vůbec, jak může prakticky neznámý tým vytvořit hru, která by dokázala být úspěšnou dnes, v době Half-Lifů, Quaků a podobných her s milíónovými rozpočty? Přesně na tohle jsme se zepatli Vlada Suglobova a Andreje Akimova, představitelů studia G5 Software." (celý článek)

Plná hra: Ball Racer - závod míčků

Bleskovka dne: USA - Země svobody a zákazů her

Úterý - 8.2.2005 ... Half-Life 2 je nelegální?

Byznys hrátky: Half-Life 2 je nelegální?

Martin Boček: "Fallout 3 na obzoru? * Licenční ujednání k Half-Life 2 neladí se zákony nejedné země * Unreal Chapionship 2 aneb nečekaný obrat v trendech klasické FPS * Blíží se konference herních vývojářů * Ženy v herním průmyslu se připravují na druhý ročník svého sympozia * NVidia sponzoruje CLP World Tour * S.T.A.L.K.E.R.: Shadows of Chernobyl odložen" (celý článek)

Score 132 - pohled do budoucnosti

Karel Kališ: "Best of 2005, exkluzivní recenze na Settlers 5, souboj mezi Everquest 2 a World of Warcraft, dvě plné hry na DVD. Zaujmout by také mohlo téma pojmenované „Zvracíte z her?“. To je malé naznačení obsahu nového čísla časopisu Score, které se nedávno objevilo na stáncích. Co víc se ještě skrývá pod obálkou s koláží postav z her se můžete dozvědět nyní." (celý článek)

Plná hra: Alley Showoff - miniGTA?

Bleskovka dne: Nové díly Call of Duty na obzoru + další plány Activisionu!

Středa - 9.2.2005 ... Recenze EverQuest 2

Historie stříleček aneb od Wolfa po Halfa a ještě dál

Jiří Tvrdý: "Jste mladý začínající hráč a nadšenec do 3D akcí a zajímá vás, jak váš oblíbený žánr postupně vznikal a vyvíjel se? Nebo jste již zkušený pařan, který si jeho dlouhou historii (po zamáčknutí slzy) rád zrekapituluje? Ať tak či onak, je tento článek věnovaný vývoji žánru FPS a pokrývající období od Wolfensteina 3D až po nedalekou budoucnost určen právě pro vás." (celý článek)

   

Recenze: Everquest 2 - Online život hrdiny

Petr Kolář: "Jaká je hra, kterou hrají statisíce lidí najednou? Jaký je druhý díl legendy? A jaký je vůbec svět Norrath, ve kterém se Everquest 2 odehrává? V naší obsáhlé recenzi naleznete odpovědi na tyto otázky, ale i srovnání dvou titánů MMORPG dneška. Fanoušci už čtou, nebo dávno hrají." (celý článek)

    

Recenze: LotR: Third Age – Pán Prstenů jako Final Fantasy

Karel Kališ: "Jeden Prsten vládne všem. Nejen v knihách, ve filmu, ve sběratelských kartičkách a figurkách Legolase. Dokonce i hry o této bizarní bižutérii si můžete zahrát. K mání jsou mlátičky, adventury, strategie... Nyní se k nám dostává dokonce RPG. A ne ledajaké, kromě filmové licence si za vzor bere samotné Final Fantasy! Nakolik se povedlo toto spojení se můžete dozvědět v naší recenzi." (celý článek)

   

Vox Populi: Nejzajímavější hra roku 2004

Jan Morkes: "Kdopak byl loni nejkrásnější? A která hra nejzajímavější? Nezeptali jsme se obligátního zrcadla, místo toho jsme vyzpovídali herní novináře, vývojáře, producenty, vydavatele i distributory. Které hry ročníku 2004 jsou podle nich nejzajímavější? Dozvíte se v dnešním Vox Populi!" (celý článek)

Plná hra: Minigame Madness - super hry!

Bleskovka dne: Sony + IBM + Toshiba = IBM Cell

Čtvrtek - 10.2.2005 ... Recenze: Flatout

Recenze: Flatout - originál až do konce

Marin Babarík: "Opojení z rychlosti, neohroženost, adrenalin; ale také hořící benzín, rozpálený asfalt, a nezbytné množství vtipné zvrácenosti... To jsou klíčová slova, na která vsadil finský tým Bugbear Entertainment se svou skvělou a hlavně netradiční závodní hrou Flatout. O tom, že rozhodně nevsadil špatně, se dočtete v následující recenzi o hře, která čeří stojaté vody závodních her." (celý článek)

   

Nové hry na obzoru: datadisk k Rollercoaster Tycoon 3

Jan Horčík: "Soaked! je název nového datadisku k RT3 * TrackMania, vzpomínka na staré dobré Stunts, se v Evropě dočkala i přes zjevné nedostatky velmi vřelého přijetí, chystá se dodatek v podobě TrackMania Sunrise * Atari uvádí strategii Tycoon City: New York" (celý článek)

  

Plná hra: The Matrix – Neo se vrací

Bleskovka dne: Crime Life: Gang Wars - kopie GTA?

Pátek - 11.2.2005 ... Zamyšlení: Jeden den v životě pařana

Preview: Will of Steel – připravte si hlasivky

Karel Kališ: "Jak vypadá taková real-time strategie, to asi víte všichni. Ale jak vypadá taková RTS ovládaná hlasem? To už by mohlo být něco, nemyslíte? I kdyby se to tentokrát nepovedlo, je to originální myšlenka a své využití by mohla najít. A Will of Steel se holedbá právě tím, že bude možnost řídit své vojáky hlasem jako první RTS vůbec podporovat." (celý článek)

   

Reportáž: Sraz Fanoušků Final Fantasy – zima 2005

Martin Zavřel: "Jsou to teprve tři roky, co česká komunita fanoušků Final Fantasy uspořádala první celorepublikové setkání, nicméně z nadšeneckého nápadu se stala uznávaná tradice a stejně jako minulé roky, i letos proběhlo zimní setkání v Praze. Jak setkání vypadalo, to si můžete přečíst v naší reportáži. Pokud ale nejste FFF, upozorňujeme na možnost, že se u čtení budete nehezky nudit." (celý článek)

  

Zamyšlení: Jeden den v životě pařana

Host Doupěte: "Nestává se každý den, aby nám naši čtenáři psali obsáhlé dopisy. A už vůbec se nestává, aby jejich dopisy obsahovaly takové texty, jako je ten následující. Ale stalo se... A snad právě výjimečnost této události nás přesvědčilo o tom, abychom se o následující text podělili i se zbytkem našich čtenářů. Takže, pokud vás zajímá, jak vypadá jeden (údajně) typický den jednoho našeho (nejspíše) typicého čtenáře, neváhejte a čtěte. Stojí to za to." (celý článek)

Týden v rubrice Plné hry – sněženky a machři

Tomáš Vrána: "V uplynulém týdnu jste se mohli pomazlit se zbraněmi, opět si zalyžovat na vyhlášeném svahu, vyřádit se s nezbednou kuličkou nebo okupovat nadzvukovou stíhačkou kdeco a kdekoho. To vše a ještě mnohem víc v našem týdenním přehledu her zdarma." (celý článek)

Plná hra: Live for Speed - vítr ve vlasech

Bleskovka dne: Vyhasla další hvězda herního nebe - Ion Storm

Sobota - 12.2.2005 ... Stahujte demo TrackMania Sunrise a další

Nová mega: stahujte demo TrackMania Sunrise

Jan Horčík: "Vydavatelé se konečně začínají trochu rozjíždět a uvolňují stále větší množství nových demoverzí a ukázek ze svých připravovaných titulů. Dnes vám proto můžeme nabídnout dema her Universal Combat, TrackMania Sunrise či GTR. Krom toho u nás také můžete shlédnout ukázky z her Dragonshard, Crime Life: Gang War nebo House of the Dead 3." (celý článek)

Plná hra: Želvíci - želvy ninja? Kdeže

Bleskovka dne: Half-Life 2: Deathmatch bude updatován

Váš názor Další článek: Týden ve světě progamingu

Témata článku: , , , , , , , , ,