Nový týden: jak dostat hráče od počítače? A proč to vlastně hrajeme?!

Recenze her The Westerner, Metroid Zero Mission, Singstar, Castle Strike, Comanche 4 * Preview Silent Hill 4 * NAOSTRO: V zákulisí dabingového studia * Nové hry na obzoru: Scrapland - další naděje akčních adventur * Proč vlastně hrajeme hry? * Byznys hrátky: Nový rekord v kontinuálním hraní * 6 ženichů a 1 navíc - s dabingem a zdarma! * Jak dostat hráče od počítače - 1. díl * A další zajímavé články

5x tip týdne: Jak dostat hráče od počítače - 1. díl, Silent Hill 4 - další porce pro labužníky, Proč vlastně hrajeme hry?, Recenze: chcete být Singstar?, Recenze: Castle Strike – strategie roku?

Plná hra týdne: Worm Wars IV - červící nebo bojovníci?

Pondělí - 28.6.2004 ... Jak dostat hráče od počítače?

Jak dostat hráče od počítače - 1. díl

Martin Boček: "Zajímá vás, co vlastně prožíváte během hraní hry? Jak a co vás u hraní vyrušuje? Nebo naopak – váš syn či manžel sedí celé dny u počítače a vy nevíte proč ani co s tím? Pokud jste si alespoň na jednu z předchozích otázek odpověděli ano, pak je tento článek určen právě vám. Vážně nevážně pojatá studie o tom, co a jak funguje proti nezdolným pařanům." (celý článek)

Recenze: The Westerner – lepší než sex

Alan Jarrar: "Možná vás titulek polekal, možná vás rozesmál. Nic to však nemění na tom, že je pravdivý, ať už si jej vyložíte jakkoliv. Dobrých adventur je totiž málo a skvělých ještě méně. Španělé nám sice v posledních dnech předvedli, že jim fotbal nejde, ale adventury zkrátka a dobře umí! Ale přejdu radši přímo k věci, abych jen nepěl ničím nepodložené oslavné fráze." (celý článek)

  

Recenze: Metroid Zero Mission – královna stříleček

Martin Zavřel: "Metroid byl pojmem již dříve, nicméně teprve jeho vzkříšení v podobě Metroid Prime na GameCube mu zajistilo všeobecnou slávu a známost po celém světě. Nejeden hráč si kupoval konzoli Nintenda právě kvůli této revoluční akční hře, jejíž vliv je patrný na mnoha dnešních titulech. Na pulty se nedávno dostal další díl této mimořádné série a dnes si povíme, jak dopadl v testu Doupěte." (celý článek)

 

Plná hra: Mrtvé město - mráz po zádech

Bleskovka dne: Nové obrázky z Final Fantasy VII: Advent Children! 

Úterý - 29.6.2004 ... Jaký je Silent Hill 4?

Silent Hill 4 - další porce pro labužníky

Onřej Nový: "Konami si nás považuje. Pravda, poněkud riskuje životy redaktorů, když pošle preview verzi Silent Hill 4: The Room jen v jediném exempláři. Můžeme si však gratulovat, že jsme si tento další díl geniálního hororu zahráli jako první. A tak zatímco majitelé PC a Xboxů čekají na svoji legendu v podobě Dooma 3, PSdvojkaři našpicujte uši a těšte se na další výlet do městečka na tichém kopci." (celý článek)

   

GameStar speciál – cheateři všech zemí, spojte se!

David Sláma: "V loňském roce přišla redakce časopisu GameStar s obsáhlým 132stránkovým speciálem Tipy a triky, napěchovaným nejen cheaty, jak by nadpis mohl naznačovat, nýbrž především obsáhlými návody na aktuální tituly. V roce 2004 se chystají speciály hned dva a než před Vánocemi dostaneme do rukou ten druhý, podíváme se na letošní první číslo." (celý článek)

Byznys hrátky: Nový rekord v kontinuálním hraní

Martin Boček: "Nový český rekord v kontinuálním hraní ustanoven! * Objevila se bezpečnostní díra v Unreal enginu * Prodejnost konzolových her v Japonsku za květen * Dočkáme se MMORPG Fallout? * Driv3r prodal 2,5 miliónu kopií za týden * A protože tohle jsou Byznys hrátky, čekají vás tabulky, ze kterých se dozvíte, jak se prodávaly hry ve Velké Británii a v USA." (celý článek)

Plná hra: 6 ženichů a 1 navíc - s dabingem a zdarma!

Bleskovka dne: Star Wars Galaxies - nejrychlejsi se rozvíjející MMORPG v USA

Středa - 30.6.2004 ... Pepo, vypni to už! Můžeš mi říct, proč to pořád hraješ?!

Proč vlastně hrajeme hry?

Tomáš Vrána: "Drtivá většina z nás alespoň jednou okusila kouzlo počítačových či konzolových her. A kdo tvrdí, že ne, holduje jim dodnes. Přemýšleli jste však někdy nad tím, proč tuto činnost provádíme? Proč jsou právě hry tím největším požíračem času a jaké jsou triky vývojářů, aby nás k obrazovkám připoutali na co nejdelší dobu? Rozvést toto téma se pokusím v dnešní krátké polemice." (celý článek)

  

Plná hra: Worm Wars IV - červící nebo bojovníci?

Bleskovka dne: Microsoft nabízí hry zdarma..?

Čtvrtek - 1.7.2004 ... Nové SINGSTAR na obzoru

Recenze: chcete být Singstar?

Lenka Vlková: "Simulátory vychází poslední dobou na kde co a tak bylo jen otázkou času, kdy na nás zase programátoři vymyslí něco opravdu originálního. Máte rádi zpěv? Chcete vědět, jak na tom vlastně jste? Chystáte se na druhé kolo Česko hledá Superstar? Mám tu čest vám představit revoluční titul pro PlayStation 2: karaoke hru, jejíž součástí jsou dva mikrofony." (celý článek)

  

NAOSTRO: V zákulisí dabingového studia

Jan Morkes: "Jak takový daning hry vzniká? * Jaké jsou rozdíly mezi dabováním her a jiných multimediálních produktů? * Vyzkoušejí herci hru před tím než ji nadabují? * Jak je nákladný dabing? * Jak přísné jsou kontroly kvality vydavatelů? * Dozvíte se v dnešním dílu NAOSTRO s Petrem Novákem, ředitelem dabingového studia" (celý článek)

Nové hry na obzoru: Scrapland - další naděje akčních adventur

Jan Horčík: "Španělé si pěkně v tichosti kutí zajímavou a notně ambiciózní akční adventuru Scrapland, která se v mnoha ohledech dá srovnat s vynikající Beyond Good and Evil * Ruští Action Forms už notně dlouho dobu kutí zajímavou 3D akci inspirovanou dílem H.G. Wellse * A nakonec je tu dlouhá léta vyvíjené francouzské MMORPG jménem Ryzom - nechte si chutnat!" (celý článek)

    

Plná hra: Best friends - nerozluční přátelé

Bleskovka dne: Simulátor JZD - to tu ještě nebylo!

Pátek - 2.7.2004 ... Překvapivě skvělý Castle Strike!

Recenze: Castle Strike – strategie roku?

Martin Demiger: "Obvykle jsou podobně řečnické otázky v titulku jen zaručeným prostředkem, jak zvýšit čtenost. Ta dnešní je však zcela na místě. Castle Strike je horkým adeptem na titul strategie roku a nebojím se říci, že se jím může skutečně stát. Ostatně posuďte sami… Hratelnost? Výborná. Grafika? Výborná. Hudba? Výborná. Zábava? Skvělá. Ještě pořád mi nevěříte?" (celý článek)

  

Game4U: Comanche 4 – letem světem vrtulníkem

Alan Jarrar: "Mohly by hrát důležitou roli v budoucích vojenských operacích. Při práci jsou tiché jako Hitman a svůj úkol vždy splní precizně a se stoprocentní úspěšností. Nové číslo Game4U nám přináší poslední díl ze série leteckých "simulátorů" Comanche. Tak nastartujme motory a hurá do vzduchu, ale opatrně, ať nevzbudíme sousedy!" (celý článek)

  

OPS2, červencové číslo – nepodceňujte sílu PSP

Martin Zavřel: "Oficiální PlayStation 2 magazín si z letošní E3 odvezl stejný dojem jako všichni ostatní: revoluční handheld a přenosné multimediální centrum PlayStation Portable změní herní svět. Poznáte to z obálky i z mohutného článku uvnitř nového čísla OPS2. Taky si ale můžete pořádně počíst o tvrdě testovaném Halo-killeru jménem Killzone nebo zahrát nejlepší konzolové RPG roku na přibaleném DVD." (celý článek)

Plná hra: Universe - mezigalaktický obchodník

Bleskovka dne: Nové obrázky z Battlefield 2

Sobota - 3.7.2004 ... Stahujte, stahujte, stahujte!

Nová mega: spousty nových videí a patchů!

Jan Horčík: "V uplynulém týdnu se zhlubin internetu vyrojila spousta zjíamvých nových trailerů, kupříklad vynikající video z chystané válečné realtime strategie Axis and Allies. Kromě toho pro vás máme přichystány také nové ukázky z LOTR: Battle for Middle-Earth, The Sims 2 či Rollercoaster Tycoon 3. Čekají na vás také opravy - třebas pro Freelancera a Joint Operations a další zajímavé downloady." (celý článek)

Plná hra: Rush hour - GTA znovu?

Bleskovka dne: Známý analytik tvrdí: Čeká nás nejlepší herní půlrok

Downloady týdne: The Sims 2 - stahujte další nové video!,  Rollercoaster Tycoon 3 - balíček nádherných videoukázek, Axis and Allies - nové video z výborné RTS, Wolfenstein: Enemy Territory - nový enhacement pack, LOTR: Battle for Middle-Earth - výtečná ukázka umělé inteligence , Kreed - hratelná demoverze ruské 3D akce, Colin McRae Rally 2005 - první trailer z očekávané závodní hry, Battlefield 2 - první filmeček a už vám vyrazí dech

Váš názor Další článek: Známý analytik tvrdí: Čeká nás nejlepší herní půlrok

Témata článku: , , , , , , , , , ,