Nový týden: Jak vypadá NHL 2003?

Dnes vám přinášíme několik detailnějších pohledů na jednu z nejočekávanějších simulací tohoto roku - NHL 2003 * Mimoto jsme tu opět se zprávičkami z herního průmyslu, hardware nevyjímaje * A nechybějí ani desítky posledních screenshotů z těch nejočekávanějších titulů jako Star Trek: Elite Force 2, The Sims Unleashed či Icewind Dale 2.

NHL 2003 přinese změny

EA Sports je sportovní odnož legendární společnosti Electronic Arts, zaměřující se, jak je již z názvu zřejmé, zejména na sportovní tituly. Tak například letos se chystají další díly sérií Madden, NBA Live či Tiger Woods PGA, vyjít má také NASCAR Thunder. A v neposlední řadě nejproslulejší hokejová simulace všech dob, NHL 2003.

Nelze samozřejmě čekat, že nová verze více než deset let staré série přinese nějaké zásadní změny - co také měnit na sportovní simulaci, že. Základy jsou stejné - třicet týmů americké Národní Hokejové Ligy, čtyři All-Star týmy a dvacet mezinárodních týmů včetně Ruska, Švédska, Finska, Kanady, USA a bývalých mistrů. Přece se však hráči mohou těšit na některé nové vlastnosti a vychytávky, které v předchozích verzích chyběly. Tak například ovládací rozhraní bude v rozlišení 800x600 obrazových bodů namísto minulých a dnes již notně ošuntělých 640x480. Tím bude možné "narvat" na jednu obrazovku více informací a počet obrazovek nutných k započetí hry se sníží na minimum (v nejlepším případě na jednu). Tou největší změnou oproti minulým verzím však bude zaměření na konfrontaci střelce a brankáře. Při nájezdu se změní pohled kamery tak, aby byl na brankáře a jeho betony co nejlepší výhled - tuto možnost však bude možné vypnout. Objeví se také nové speciální "deke" pohyby. Co se týká technického provedení hry, PC verze bude podporovat rozlišení do 1600x1200 a opět lze čekat to nejlepší, co je na trhu k dostání, stejně jako u Xbox a GameCube verze.

Právě teď je hra ve fázi alpha, takže ještě zbývá sem tam něco dodělat a doupravit, pak přijde betatestování, kdy budou vypilovány poslední nedostatky a nakonec hra poputuje do rukou chtivých hráčů. To by se mělo stát někdy v nejbližších měsících.

Nejprodávanější hry

Opět přinášíme přehled nejprodávanějších her, tentokrát za celý měsíc červen. Jedná se o data společnost i NPDTechworld.

1. Warcraft III: Reign Of Chaos ($59)
2. Neverwinter Nights ($55)
3. The Sims: Vacation Expansion Pack ($28)
4. Grand Theft Auto 3 ($44)
5. The Sims ($42)
6. Medal Of Honor: Allied Assault ($45)
7. Warcraft III: Reign Of Chaos Collector`s Edition ($76)
8. Backyard Baseball 2003 ($19)
9. Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast ($49)
10. Soldier Of Fortune II: Double Helix ($47)

13. Dungeon Siege ($46)
14. Elder Scrolls 3: Morrowind ($48)
20. Diablo 2 Expansion Set: Lord of Destruction ($30)

Následující seznam představuje nejprodávanější hry v USA za týden končící 13. červencem.

1. Warcraft III: Reign Of Chaos ($58)
2. The Sims: Vacation Expansion Pack ($29)
3. The Sims ($43)
4. Neverwinter Nights ($55)
5. Grand Theft Auto 3 ($40)
6. Medal Of Honor: Allied Assault ($47)
7. MS Zoo Tycoon ($27)
8. Backyard Baseball 2003 ($19)
9. Starcraft: Battle Chest ($21)
10. Warcraft III: Reign Of Chaos Collector`s Edition ($79)

Screenshoty

Asylum

Bandits - Phoenix Rising

Dredd vs. Death

Grom

Icewind Dale 2

Iron Storm

Star Trek: Elite Force 2

The Sims Unleashed

Krátce ze světa her

  • Další odložení vydání Unreal Tournament 2003 je tady, tentokrát bychom se měli dočkat koncem září. Takže bych to viděl tak na Vánoce.
  • Distribuční a vývojová společnost JoWood oznámila, že chystané futuristické závody Beam Breakers vyjdou již 27. srpna 2002.
  • Naopak projekt W.A.T.E.R. od Arithmetic Studios bude pozdržen a ještě spíše pozastaven. Důvody jsou prozaické - nedostatek financí.
  • Bývalý člen vývojového týmu multiplayerové střílečky Tribes 2 založil vlastní novou společnost s názvem Ozo Interactive. Jejich prvním projektem je multiplayerová online střílečka Metal Drift. Hra bude poháněná modifikovaným Tribes 2 enginem nazvaným Torque.
  • Švédští vývojáři GRIN (tvůrci závodní hry Ballistics) oznámili nový projekt Bandits - Phoenix Rising, který se má pod křídly vydavatelské společnosti Pan Vision objevit na trhu někdy kolem listopadu 2002. Hráči se ponoří do Mad Maxovského prostředí, ve kterém vaše přežití závisí na dopravních prostředcích nejrůznějších konstrukcí, přičemž nejdůležitější budou kola a přimontované zbraně.
  • Společnost NovaLogic otevřela nové webové stránky své připravované válečné akce Delta Force: Black Hawk Down. Naleznete je na adrese http://www.novalogic.com/games/DFBHD/.
  • Akční týmová 3D adventura Farscape: The Game, založená na populárním sci-fi seriálu, je GOLD a v obchodech v USA se objeví již příští týden. Autorem je Simon & Schuster.
  • Warcraft 3 se stal nejrychleji prodávanou hrou všech dob - prodalo se již 4,4 milionu kusů od 3. července, kdy byla tato hra uvedena na trh.
  • Připravované druhé pokračování oblíbeného RPG Icewind Dale u nás bude distribuovat společnost CD Projekt. Na trhu se objeví zřejmě v říjnu, zatím není jasné jaký bude rozsah lokalizace.

Hardwarové zprávičky

  • Již začátkem příštího měsíce by ceny procesorů Intel, konkrétně těch nejvyšších modelů, měly spadnout až o desítky procent. U nejvýkonnějšího modelu P4 2,53GHz se mluví až o 63% poklesu ceny.
  • Společnost Western Digital představila pevný disk s kapacitou 200 GB. Jedná se o WD Caviar točící se rychlostí 7200 ot./min. Měl by být k dispozici již tento měsíc.
  • Možná jste už slyšeli o chystaném Service Packu pro Windows XP, u nějž prý měla být obměněná aktivace. Tato zpráva však byla pouhým výmyslem, oficiální místa v Microsoftu potvrdila, že tomu tak není.
  • Surround Gaming je nová technologie, se kterou přišla společnost Matrox u své nové karty Parhelia. Umožňuje hrát hru až na třech displejích a mít tak mnohem širší rozhled po celé scéně. Právě v těchto dnech vychází (znovu) několik titulů, které tuto technologii podporují. Jsou to: Neverwinter Nights, Grand Prix 4, Tribes 2, Aliens vs. Predator 2, Gore: Ultimate Soldier, Anarchy Online, Heavy Metal: FAKK2, Star Warsr Jedi Knight II: Jedi Outcast, Microsoftr Flight Simulator 2002, Return to Castle Wolfenstein, Quake III Arena, Quake III Team Arena, Ballistics, Star Trek Voyager: Elite Force, Star TrekT Voyager: Elite Force Expansion Pack, X-Plane, Mobile Forces, Unreal Tournament, Duke Nukem: Manhattan Project, Clive Barker`s Undying a The Wheel of Time.
  • Podle jedné ze studií je razantní vzestupcen pamětí způsoben přechodem na výrobu DDR pamětí, která je obtížnější, než se čekalo. Paměti mají růst přibližně ještě další dva měsíce, pak se předpovídá uklidnění trhu.
  • Nejnovější grafické čipy od nVidie, konkrétně NV18 a NV28 budou uvedeny na trh během srpna, nejvýkonnější NV30 má přijít v říjnu.

Čtení odjinud

Co týden dal

Diskuze (1) Další článek: Morrowind - nový patch

Témata článku: , , , , ,