Nový týden: Kerriganová vs. Shepard

Přinesli jsme nové informace o StarCraft 2: HotS, Mass Effect 3, nezapomněli jsme ani na recenze L.A. Noire a DIRT 3 a navrch přidali další články.

Článek týdne:

Preview: StarCraft 2: Heart of the Swarm – sliz, chapadla a krev (preview)
Jakub Kovář: Blizzard prozradil herní styl kampaně, nastínil plány pro multiplayer a nabídl i moře obrázků a dvě gameplay videa.

VIDEO: 4422 'StarCraft II Heart of the Swarm - Gameplay 1'

Preview:

Mass Effect 3 – nakopejte Reaperům zadky
Jakub Kovář: S blížící se E3 byla poodhalena zápletka, bojový systém a další zajímavé drobky. Zjistěte, co vás a vaše parťáky čeká.

VIDEO: 3792 'Mass Effect 3 - VGA 2010 debut trailer'

Recenze:

L.A. Noire - detektivka pro dospělé
Karel Kališ: Dětská hra na policajty a zloděje v tom videoherním světě nahrává spíš kriminálníkům. Na správnou stranu vás postaví L.A. Noire, detektivní thriller.

VIDEO: 4351 'L.A. Noire - Launch trailer'

PC, X360, PS3 recenze: DIRT 3 - špinavé triky a iluze
Jan Morkes: Těšíte se na otevřený svět plný rozmanitých závodů, desítky tratí a rallye vozů? Pak jste tu správně. Možná.

01.jpg 02.jpg

PC recenze: Section 8: Prejudice – drtivý dopad
Michal Bayerl: Přežít volný pád z několika kilometrů je pro nás nemožné. Pro vojáky z Osmé sekce to je rutina. Tvrdý dopad představuje pouze začátek jejich boje.

Section8-Prejudice_015.jpg Section8-Prejudice_016.jpg

i-Phone recenze: Golden Axe 2 - populární trpaslík se vrací
Norbert Lapčák: Kdo by nostalgicky nevzpomenul na rubanici Golden Axe. Její druhý díl se sice objevil pouze na Mega Drive, ale iPhone přináší pro hráče druhou šanci.

Indie recenze: Frogs vs. Storks - že mě nechytíš, čápe?
Autoři Freehry.cz: Vztah žab a čápů je velmi podobný tomu mezi kočkami a myšmi – nemají se moc v lásce. A jelikož žáby válku prohrávají, prosí vás o naléhavou pomoc.

Zoom:

Saints Row: The Third - méně vážné GTA
Jakub Kovář: Hračky pro dospělé jako smrtící zbraně, ale i zábavná akce, nakriptované mise a šílené eventy. To je Saints Row 3.

VIDEO: 4435 'Saints Row The Third - Power'

Metro: Last Light – apokalypsa na ukrajinský způsob
Jakub Kovář: Hračky pro dospělé jako smrtící zbraně, ale i zábavná akce, nakriptované mise a šílené eventy. To je Saints Row 3.

VIDEO: 4424 'Metro Last Light - Teaser'

Freehry:

Týden na Freehrách: blondýnky a červi
Autoři Freehry.cz: V minulém týdnu sklidila největší úspěch blondýnka Kellie následovaná obřím všežravým červem a tenisovým manažerem. Stačí si jen vybrat.

Doupě eXtra:

Kinematograf: Duke Nukem bez cenzury
Doupě: Výstava E3 se blíží, což dokládá zvýšený přísun nových herních trailerů. Tentokrát máme Tomb Raider, Xcom, RAGE, Aliens a pochopitelně další.

VIDEO: 4432 'Duke Nukem Forever Launch Trailer'

Nejdůležitější zprávy týdne:

Sexy Catwoman hratelná v Batman: AC
Karel Kališ: V Arkham City se budete prohánět nejen jako Temný rytíř, čas od času si užijete velký výstřih a obtažený obleček pružné Kočičí ženy. Vývojáři z Rocksteady Studios totiž odhalili, že oblíbená postava Batman univerza – Catwoman – bude v Batman: Arkham City hratelná.

Fallout MMO je v ohrožení
Josef Šustek: Jste-li znechucení cestou, jakou se v případě série Fallout rozhodla vydat Bethesda, bezpochyby jste zvědaví, jak se vyvine "falloutí" MMO přímo od Interplaye. Kdo by taky nebyl. Jenže se může stát, že hra nakonec vůbec nevyjde. Proč? Interplay má finanční potíže.

Rainbow Six se má vrátit ke kořenům
Karel Kališ: Původní Rainbow Six představovaly jinou hru, než akčnější odbočka v podobě dvojdílné série Rainbow Six: Vegas. Podle webu Kotaku se zatím neohlášené pokračování série má vrátit právě k taktickým základům originálu. Znamená to kompletní volbu týmu a jeho vybavení před misí, naklikání waypointů na taktickou mapu a následné modlení „ať to tentokrát zatraceně dopadne dobře“? To nevíme. Ani to, jestli se hra objeví na letošní E3.

Video: Aliens: Colonial Marines žije!
Jakub Kovář: Aliens: Colonial Marines, taktická akce, která by měla s úctou zacházet přímo s kulisami původních Vetřelčích filmů, se vrací na scénu. Po mnoha spekulacích o jejím zrušení autoři konečně přispěchali s ujištěním, že žádné zrušení nehrozí a novináři mířící na E3 si budou moci titul vyzkoušet. Z povzdálí jim závidíme a jen upozorňujeme, že dle posledních informací od Segy bude hráč velet malému týmu mariňáků, který se podívá i na povrch planety LV-426 a do kolonie Hadley's Hope na měsíci Acheron. Rovněž slibují i zbraně inspirované dilmovou sérií a svoje dílko považuje za zajímavé rozšíření Vetřelčího univerza.

VIDEO: 4430 'Aliens Colonial Marines - E3 Teaser'

Nový Hitman "přístupnější masám"
Jakub Kovář: Hitman: Absolution se má zaměřit na širší publikum, než předchozí tituly, které dle vývojářů neodpouštěly téměř žádné chyby. Tore Blystad to aspoň zmínil v rozhovoru pro anglický Eurogamer, kde mimo jiné poznamenal, že rychle se zvyšující obtížnost hry omezila její rozšíření mezi masy hráčů.

EA: Battlefield 3 je náš šampión
Josef Šustek: EA svému válečnému dítku bezmezně věří, dokonce je přesvědčeno, že jednoho dne Battlefield svého dnes prozatím neohroženého konkurenta, sérii Call of Duty, komerčně převálcuje. V rozhovoru pro MCV to řekl Jens Uwe, víceprezident evropské divize.

VIDEO: 4278 'Battlefield 3 - Faulty line 12 min gameplay [HD]'

Sony čelí dalšímu hacku
Josef Šustek: Pamatujete si na nedávný článek o chystaném hacku proti Sony? Tehdy se skupina LulzSec chlubila vítězstvím, přestože nebylo jasné, na co vlastně zaútočila. Nyní to však jasné je - Sony opět přišlo o citlivé informace svých zákazníků.

Váš názor Další článek: Kinematograf: Duke Nukem bez cenzury

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,