Nový týden: Killzone 3, Magicka i Minecraft

Za uplynulý týden jsme přinesli recenze Killzone 3 a Magicky, podívali jsme se na zoubek Minecraftu a pilně se připravujeme na Cravatacon.

Nejoblíbenější články podle čtenářů najdete na Líbilo se

Článek týdne:

Recenze: Killzone 3 - válka pro změnu jinak
Karel Kališ: Killzone znamená pro Playstation to, co Halo pro Xbox. Třetí díl moderní ságy o invazi zkouší jít jiným směrem. A nemusí potěšit fandy Killzone 2.

VIDEO: 3858 'Killzone 3 - Story trailer'

Nejdůležitější zprávy týdne:

Galerie: The Witcher 2: AoK
Josef Šustek: Nové screenshoty z druhého Zaklínače vyvolaly napříč internetem vlnu euforie. Někteří se dokonce nebáli hru označit jako nejlépe vypadajícím fantasy všech dob. Jedno je jisté - Zaklínač nikdy nevypadal lépe.

O PS4 se zatím ani nediskutuje
Josef Šustek: Trvalo přibližně šest let, než se Playstation 2 dočkal svého následníka. S Playstation 3 to však bude jiné. Jak prozradil ředitel Sony, Kaz Hirai, o Playstation 4 se zatím nezačalo interně ani diskutovat - a jak to tak vypadá, ještě dlouho nebude.

Arkham City nebude mít multiplayer
Josef Šustek: Ačkoli se o tom silně spekulovalo, nebude mít Batman: Arkham City multiplayer v žádné podobě. V rozhovoru pro IGN to potvrdil Sefton Hill, tvůrce hry. Dohady vznikly především díky videu, v němž Temný rytíř a Joker spojili síly a udělali z bandy dotírajících gangsterů hromádku smetí.

Romantika (a erotika) v Dragon Age 2
Karel Kališ: Valve oslavili svátek zamilovaných vtipným videem k Portal 2, EA jdou trochu smyslnější cestou a vydali čtveřici obrázků k jejich RPG Dragon Age II. Na všech je hlavní hrdina (a jednou i hrdinka) Hawke v romantických situacích, což jen připomíná, že stejně jako v prvním díle i tady nepůjde jen o trhání protivníků na kusy.

Pozvánka:

CravataCon 2011 - herní novináři, vývojáři a hráči s kravatou
Jakub Kovář: Již čtvrtý ročník setkání fanoušků videoher, sci-fi, fantasy, anime a vůbec všech zajímavých věcí. Užijte si nezapomenutelný víkend!

ccplakatdoupe.jpg

Recenze:

Magicka - vykouzlete svou vlastní apokalypsu
Jakub Kovář: Říká se, že inovace se v RPG takřka nedostavuje. Z Magicky však spolu s humorem a zábavou přímo tryská.

magicka_05.jpg

Indie recenze: Clickr - i logická hra může vypadat stylově
Autoři Freehry.cz: Ty tam jsou doby nevzhledných logických her. Přivítejte indie hru Clickr, jež nabízí stylové zpracování, spoustu módů a hlavně hodiny neutuchající zábavy!

iPhone recenze: Hysteria Project 2 - interaktivní filmový horor
Norbert Lapčák: Pokračování hororové hry ve filmovém podání přichází po dvou letech zpět a maskovaný zabiják se vrací na displeje iZařízení. Půjde vám o život!

První dojmy:

W40k: Dawn of War 2: Retribution - zahrňte je mrtvolami (dojmy)
Petr Kolář: Samostatné rozšíření pro Dawn of War 2 přinese kampaně pro všechny a Imperiální gardu, my měli možnost si betaverzi důkladně osahat.

VIDEO: 3860 'Warhammer 40,000 Dawn of War II Retribution - Chaos trailer '

Minecraft - První dojmy z betaverze

Autoři Freehry.cz: Přečtěte si první dojmy z betaverze Minercraftu, nezávislé hry, které si jen během stádie betatestu koupilo přes milion lidí.

Téma:

ESRB a PEGI - hodnocení her nejen pro děti
Petr Kolář: Co chvíli na vás u her doráží nějaké podivné věkové rozlišení. Odhalíme, jak vlastně podobná hodnocení vznikají a proč jsou některá vtipná.

Freehry:

Týden na Freehrách: bitva mozků
Kristýna Nováková: Strategie říznutá logickou hříčkou, originální arkáda od Experimental Gameplay a fotografování v Africe. Více netřeba dodávat, snad jen - užijte si to!

Doupě eXtra:

Kinematograf: Zombie dovolená na Dead Island
Doupě.cz: Pravidelný výběr nejlepších trailerů týdne pro vás má příběhový Crysis 2, vizuálně úžasný Rage a depresivní Dead Island. A pochopitelně další videa.

VIDEO: 4063 'Dead Island - Official Cinematic Trailer'

Váš názor Další článek: Kinematograf: Zombie dovolená na Dead Island

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,