Nový týden: Konečně s Kmotrem

Lekce tanga v Sword of Etheria * Návrat krále v Neverwinter Nights 2 * Tony Hawks American Wasteland ve videorecenzi * Joystick C64 vládne retrem * Nintendo DS se stěhuje do luxusějšího zevnějšku * Kmotr konečně na PC!

Pondělí 20.3. ... Lekce tanga

Preview: Neverwinter Nights 2 – návrat krále

Martin Minář: "Kdybychom měli jmenovat několik her, které v průběhu posledních let formovaly scénu RPG, pak by v tomto seznamu rozhodně nechybělo jméno Neverwinter Nights. A protože dva milióny prodaných kusů je slušný počet i pro škudlící producenty, bylo jasné, že pokračování dříve či pozdeji přijde. A ten čas se nyní blíží..." (celý článek)

  

Recenze: Sword of Etheria – tři do (krvavého) tanga

Karel Kališ: "Jeden hrdina je už nuda, řekli si takhle jednou v Konami a vytvořili akční hru Sword of Etheria. Takřka z neznáma se k nám dostala akční řežba, která do klasických žánrových klišé přináší svěží závan originálních nápadů. A řeknu vám, vůbec to není špatné." (celý článek)

Plná hra: Star Thing - boj ve hvězdách
Bleskovka dne: Tým kolem Katamari se rozpadl

Úterý 21.3. ... Další videorecenze

Videorecenze: Tony Hawks American Wasteland - freeride

Petr Kolář: "Tony Hawk bez pohybu je jako ryba bez bicyklu. A nebo spíše bez skateboardu. Prostě simulátor skateboardingu je třeba vidět na vlastní oči, jinak z obrázků člověk nevytuší veškeré možnosti, které hra skýtá. Nasaďte si chrániče a vyrazte s námi do světa, kde chyby bolí." (celý článek)

  

Recenze: Tony Hawk’s American Sk8land – kapesní skejt

Karel Kališ: "Neexistuje větší skateboardové legendy, než je Tony Hawk. Což by mohl potvrdit i ten fakt, že tohle je již osmé pokrčování hry s jeho jménem v názvu. Což nás nutně vede k otázce; dokáže nás tato série ještě něčím překvapit? Ne. Ale to ještě neznamená, že se jedná o špatnou hru. Spíš naopak." (celý článek)

Byznys hrátky: PS3 odložena na listopad

Petr Kolář: "PS3 bude oficiálně v listopadu * Nintendo se nehodlá měřit se Sony * Jedna z ochran Xbox 360 padla * Take Two prodloužili spolupráci s Rockstarem * PSP bude levnější * Electronic Arts získali DICE * A mnohé další, včetně střípků herního byznysu" (celý článek)

Plná hra: VDrift - adrenalinová jízda
Bleskovka dne: Až třikrát více konzolí Xbox 360

Středa 22.3. ... Kmotr se vrací

Recenze: Godfather – zahrajte si legendu

David Sláma: "Kmotr. Za otce má GTA, za matku Mafii, kmotrou je mu Electronic Arts s licencí v kapse. Co to znamená? Chystá se na nás parádní hratelnost, filmová atmosféra, vychytaná grafika, chytlavý soundtrack... Nebo ne?" (celý článek)

  

Recenze: Joystick C64 – retro vládne

Karel Kališ: "Prodali jste svůj C64, přepadl vás nával nostalgie a chcete si zahrát některou ze starých dobrých pecek? Nebo jste naopak herní nováčkové a máte náladu si užít lekci z herního dějepisu? Máte šanci a nemusíte se otravovat s žádnými emulátory. Joystick C64 vás snadno přenese do nejslavnější éry této platformy." (celý článek)

Herní blesk: Bez drobných si na PS3 nezahrajeme

Martin Demiger: "Populární herečka Kateřina Brožová přebrala hlavní roli v akční sérii Tomb Raider * Microsoft se stěhuje do ruské tundry * Sony z PS3 udělalo automat, na hraní budeme potřebovat drobné" (celý článek)

Plná hra: Bechtor - s becherovkou na Zorgony
Bleskovka dne: Battlefield 2142 konečně oficiálně

Čtvrtek 23.3. ... NDS v novém

Nintendo DS Lite - hands-on dojmy

Jiří Škrampal: "Když jsem shlédl fotografie monstrózně dlouhých front v Zemi vycházejícího slunce, říkal jsem si, že to je snad horší než když u nás za totality přivezli banány. Na druhou stranu, Japonci šílí kvůli každé maličkosti. Jedna taková maličkost je i DS Lite, které se před několika dny dostalo do spárů i nám." (celý článek)

  

Level 137: Herní Velikonoce

Martin Demiger: "Máte rádi vajíčka? Natvrdo? Naměkko? A co takhle na Velikonoce? Pokud vás už nebaví čekat na duben, určitě se vám zalíbí aktuální číslo Levelu. To se totiž velikonočními vajíčky a překvapeními, která jsou v nich ukryta, zabývá." (celý článek)

Plná hra: Particulation - originální každým coulem
Bleskovka dne: Faces of War akčně i strategicky

Pátek 24.3. ... Vzhůru do vesmíru

Recenze: Galactic Civilizations II: Dread Lords - legenda nastupuje

Martin Minář: "Dlouho fanoušci tahových strategií čekali, zda se objeví hra hodna velikosti legendárního Master of Orion II. Jejich naděje nebyly dlouho naplněny. Avšak tam, kde miliónové rozpočty selhaly, neznámá firma jménem Stardock uspěla." (celý článek)

  

Recenze: Fatal Fist – skvělá rubačka od bratov

Martin Demiger: "Až z dalekého Slovenska se na displeje našich telefonů přiřítila parádní akční hra Fatal Fist. Už její název prozrazuje, o co hrdinovi obsazenému do hlavní role půjde. O pěsti. Bude jimi být všude kolem sebe a bude jimi rozdávat neskutečně bolestivé rány." (celý článek)

Týden v rubrice Plné hry - skvělá jízda

Tomáš Vrána: "Nejlepší jízda není na ledu, nýbrž na rozpálené silnici. Vůni spálených kol doslova vdechnete prostřednictvím skvělé hry VDrift. Stejně dobře se vyřádíte i při bádání po skáze Titanicu nebo výletu do vesmírného ghetta." (celý článek)

FlashFun: Crack shot - jdeme na lov

Flashfun: "Jako lovec v divoké přírodě musíte střílet po všem, co se jen pohne. Dobrý pozor je ale třeba dávat na poletující bílé kachny, kterým není radno ublížit. Nuže, vydejme se společně do spárů rozmanité přírody. Kdo z vás bude mít lepší úlovek?" (celý článek)

Bleskovka dne: Změní se Revolution na Nintendo Go?

Sobota 25.3. ... Oblivion řádí

Nová mega: Ve znamení Oblivionu

Petr Kolář: "Jedním z velkých lákadel Oblivionu je modifikovatelnost a my přinášíme potřebné nástroje. K tomu najdete videorecenze, plnou verzi střílečky Legend, trojici demoverzí a nespočet upoutávek, třeba na Neverwinter Nights, Gothic 3. Tomb Raired: Legend a nesmí chybět ani Oblivion." (celý článek)

  

AbecedaHer ve zkratce

AbecedaHer: "V uplynulém týdnu vyšel na AbeceděHer nejen návod na 25 to Life, ale kupříkladu i cheaty na Rainbow Six: Lockdown, trainery na ToCA Race Driver 3 či čeština pro Civilization 4 nebo pro Battlefield 2." (celý článek)

Plná hra: Eclipse Becher - rebelie na Měsíci
Bleskovka dne: Lara Croft jede na Harleyi

Váš názor Další článek: Nové pohlednice ze světa Gothic 3

Témata článku: , , , , , ,