Nový týden: kupa recenzí a preview!

Recenze her God of War, RollerCoaster Tycoon 3: Soaked!, Killer 7, Darwinia * Preview her Gears of War, Need for Speed: Most Wanted * Herní blesk: Mutanti přicházejí z Čech! * Zdarma: Reflection - nepřátelé, třeste se! * Velký rozhovor o Enemy in Sight a IS * A další články

5x tip týdne: NAOSTRO XXL: Velký rozhovor o Enemy in Sight a ISGod of War – herní ambrózieRecenze: RollerCoaster Tycoon 3: Soaked! – vzhůru na tobogán!Recenze: Darwinia: vraťme se do jeskyň!Preview: NFS: Most Wanted – četnický návrat

Plná hra týdne: Zdarma: Aral Superplus - podařené závody

Pondělí - 1.8.2005 ... Jaké to je býti Bohem války

NAOSTRO XXL: Velký rozhovor o Enemy in Sight a IS

Jan Morkes: "Překoná Flashpoint? Bude hratelný jako Battlefield 2? Zaujme i příležitostné hráče? Právě takové otazníky se vznáší nad projektem zlínské pobočky Illusion Softworks Enemy in Sight. O "válečné akci nové generace" jsme si s pomocí vašich otázek popovídali s hlavním designérem hry, Ivanem Kratochvílem. V historicky nejrozsáhlejším dílu NAOSTRO jsme zabrousili také do zákulisí nejvýznamnější české vývojářské firmy." (celý článek)

  

God of War – herní ambrózie

Karel Kališ: "Švih, švih, plesk, křup. Hlava pryč. Plesk, plesk, švih, šplííích. Vodopád krve. Kratos je tu se svými nabroušenými meči a za sebou nechává plačící ďábly a rádoby drsná princátka z Persie. Přichází jedna z nejsyrovějších, nejbrutálnějších a zároveň nejzábavnějších akčních her všech dob. Máte na ni odvahu? Nebo se radši poběžíte schovat mamince za sukni?" (celý článek)

  

Plná hra: Zdarma: Space Chicken - vesmírná dálnice

Bleskovka dne: Stáhněte si svůj virus

Úterý - 2.8.2005 ... Recenze RollerCoaster Tycoon 3: Soaked!

Recenze: RollerCoaster Tycoon 3: Soaked! – vzhůru na tobogán!

Přemysl Víška, Ivan Platonov: "Spolupráce týmu britských vývojářů z Frontier Developments a slavného Chrise Sawyera se ukázala být velmi úspěšnou. Jejich projekt plný jednoduchého a zábavného gameplaye spojeného s pohlednou grafikou si vybojoval popularitu - a spolu s tím samozřejmě i vysoká místa v žebříčcích prodejnosti. A tak není divu, že práce na datadisku byly odstartovány již několik měsíců před vydáním samoté hry." (celý článek)

  

Byznys hrátky: GTA:SA a další skandály

Martin Boček: "Sony je ve ztrátě * V Austrálii zakázali prodej GTA: San Andreas * Budou hry levnější díky reklamám? * HBO se postaví za PSP * Gabe Newell je proti next-gen konzolím * Viry pro peer-to-peer * Diablo 2 dostane další patch * Další filmy podle her na obzoru" (celý článek)

Plná hra: Zdarma: Reflection - nepřátelé, třeste se!

Bleskovka dne: Kdy vyjde The Sims 2: Nightlife?

Středa - 3.8.2005 ... Recenze Darwinia

Recenze: Darwinia: vraťme se do jeskyň!

Martin Demiger: "Kde jsou ty časy, když byly trojrozměrné hry luxusem a namísto grafiky se vývojáři soustředili pouze na hratelnost? Pokud vás trápí podobná otázka, anebo si jen chcete zavzpomínat na staré dobré časy, Darwinia je pro vás tou pravou. Na první pohled jde o návrat pár let zpět, vzhledem k trvání historie herního průmyslu však o stejnou ztřeštěnost, jako byste se v dnešní době vydali na projížďku vozem značky Laurin a Klement." (celý článek)

  

Recenze: Killer 7 – killer titul o sedmi statečných

Pavel Holec: "Šílený smích, hektolitry cellshadované krve, useknutá hlava v pračce, myši v ementálu, spiderman s plynovou maskou, strážci vesmíru, vejcorodé zombie, sex s invalidou na vozíku... To zní fér. Že už jste někdy něco takového ve hře zažili? Tak to vám nikdo nezbaští." (celý článek)

  

Herní blesk: Mutanti přicházejí z Čech!

Jan Horčík: "Jindřich Rohlík a jeho tým Napoleon Games chystají novou akční hru Mutant, v hlavní roli vláda ČR * Čínská vláda léčí své závislé hráče online hrami * GTA: San Andreas zakázáno v Austrálii, prý "je tam moc klokanů" * Potrhlý Jackass bude hra, říká MTV" (celý článek)

Plná hra: Zdarma: Miniracer - povedené závody

Bleskovka dne: Mutant na prvních obrázcích

Čtvrtek - 4.8.2005 ... Preview NFS: Most Wanted

Preview: NFS: Most Wanted – četnický návrat

Martin Klekner: "Ať už se dva poslední díly NFS snažily jak chtěly, stále jim cosi chybělo. Tunění bylo perfektní, atmosféra ilegálních závodů nezaměnitelná, také otevřený koncept se skvěle osvědčil. Ale byli to stále neohrožení strážci zákona, bez kterých to postrádalo šťávu. Nakonec se však k naším uším donesla skvělá zpráva – blíží se nový díl, ve kterém se jich konečně zase dočkáme." (celý článek)

  

Nové hry na obzoru: westernové dobrodružství

Jan Horčík: "Tvůrci adventury Westerner: Fenimore Fillmore chystají další pokračování cest slavného kovboje * Kromě toho pracují také na fantasy akci Witches * Francouzi ze studia Cyanide pak připravují Diablovské akční RPGčko jménem Loki" (celý článek)

  

Plné hry:  Zdarma: Aral Superplus - podařené závody a  Zdarma: Snowball - akce a logos

Bleskovka dne: Call of Duty 2 - válka na vlastní kůži

Pátek - 5.8.2005 ... Preview Gears of War

Preview: Gears of War – zničená krása

Martin Klekner: "Není tomu ani tak dlouho, co jsme obrázky z HL2 obdivovali jako něco naprosto neuvěřitelného, něco nadpozemského. Nezestárli jsme však ani o jediný rok a engine Source už je označován maximálně jen jako „pěkný“, až „velmi pěkný“. Pozornost se přesunula na jiné projekty, na novou generaci her, které se dá přisoudit to slovo „neuvěřitelné“. A právě o jedné z nich bude dnes řeč." (celý článek)

Plná hra: Zdarma: The Blue Mango Quest - pacman z vlastních očí

Bleskovka dne: Kolik bude stát Xbox 360? A kdy vyjde?

Sobota - 6.8.2005 ... Stahujte plné hry!

Patentování software v Evropě: lepší než v USA, horší než žádné

Živě: "Tak nám patentovali software – ale dojednaný zákon není ani tak ničivý pro malé vývojáře, ani tak výhodný pro softwarové giganty, jak se zdá. Je v zásadě rozhodnuto. Právní výbor europarlamentu schválil legislativní rámec, který do evropského zákonodárství zavádí patentovatelnost software. K jeho praktickému uplatnění je ještě poměrně daleko a vše se může změnit. Ale rozhodnutí bylo učiněno – software je zkrátka patentovatelný i v Evropě." (celý článek)

Plná hra: Zdarma: Simon - jakou máte paměť?

Bleskovka dne: Prey se vrací na scénu!

Váš názor Další článek: Prey se vrací na scénu!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,