Nový týden: legalita Morrowindu, 100 hodin a FlashFun!

Recenze hororu The Suffering a logických Berušek 2 * První dojmy z pokořitele Destruction Derby - Flat-Outu a revolučního Breakdownu * Kauza Morrowind CZ – díl druhý, kam se poděl Morrowind? * 100 hodin: Světový rekord ve hraní překonán naším exšéfredaktorem * Byznys hrátky: Nepoužívejte Explorer! * A mnoho dalších jedinečných článků

5x tip týdne: Kauza Morrowind – díl druhý, kam se poděl Morrowind?, 100 hodin: Světový rekord ve hraní překonán naším exšéfredaktorem, Recenze: The Suffering – sladký pozdrav z pekel, První dojmy: Breakdown – zapomeňte na realitu, První dojmy: FlatOut - vzpomínka na Destruction Derby?

Plná hra týdne: Trénujte na olympiádu - sportovní dny přichází

Pondělí – 5.7.2004 ... Recenze: The Suffering – sladký pozdrav z pekel

Recenze: The Suffering – sladký pozdrav z pekel

Tomáš Vrána: „Pokud holdujete tajemným hrám, ve kterých není nouze o kreatury všeho druhu až ze záhrobí, je právě pro vás The Suffering jako dělaný. Jak už je dobrým zvykem, původně ryze konzolová záležitost se dočkala své konverze na počítače. Bude se opět opakovat ta samá písnička nebo si autoři dali nyní skutečně záležet? A jak je to vlastně s atmosférou? To vše a ještě mnohem víc v dnešní recenzi.“ (celý článek)

  

Vítáme nový hostovaný web: Driver 3

Doupě: „Série Driver se po drobném výpadku vrací do světa PC her a tuto příležitost si nemohou nechat uniknout ani zástupy nadšenců a milovníků prvního dílu. Jeden z nich svěřil svůj začínající server pod křídla Doupěte. A my vám tak právě dnes představíme nový hostovaný web o hře Driver 3, který najdete na adrese http://driver3.doupe.cz.“ (celý článek)

Plná hra: Trixoid - Arkanoid jinak

Bleskovka dne: Na AMD PG Challenge se chystá i světový hráč ve Starcraftu

Úterý – 6.7.2004 ... První dojmy: Breakdown – zapomeňte na realitu

První dojmy: Breakdown – zapomeňte na realitu

Martin Zavřel: „Také na naše pulty konečně dorazil kontroverzní titul Breakdown pro Xbox, který podle některých překonal Halo, podle jiných Xenoságu a podle dalších dokonce jakoukoliv (nejen) FPS hru. Jaké to je, když se hra snaží simulovat herní svět na sto procent a zda je příběh tohoto odvážného japonského titulu opravdu tak dobrý, o tom si něco povíme v dnešních prvních dojmech z hraní.“

Byznys hrátky: Nepoužívejte Explorer

Martin Boček: „Americká vláda varuje před používáním Internet Exploreru! * Programátor žaluje Vivendi Universal Games * Acclaim má problémy * Bude další Final Fantasy pro Xbox 2? * Česká televize proti násilí ve hrách * Kdo koupí Lionhead Studios? * Nechte si Microsoftem doporučit hru dělanou vám na míru * a samozřejmě vás čeká přehled prodejnosti her“ (celý článek)

Plná hra: Haunted Castle 3 - proti drakovi

Bleskovka dne: Vznikl nový český CS tým - AMD Cyber Team

Středa – 7.7.2004 ... 100 hodin: Světový rekord ve hraní překonán naším exšéfredaktorem

100 hodin

Martin Zavřel: „Číslo, které může vypadat na první pohled docela nevinně, si zkuste přiřadit k tomu, co sami dobře znáte: hraní počítačových her. 100 hodin nepřetržitého hraní je totiž rekord, kterým skončil maratón, pořádaný časopisem Score a firmou ProGamers. Jak to bylo obtížné a co přitom účastníci soutěže prožívali, to se nyní můžete dozvědět přímo od jednoho z vítězů soutěže.“ (celý článek)

FlatOut - vzpomínka na Destruction Derby?

David Sláma: „Důkladné zahrání preview verze trvalo jen asi odpoledne a moje pocity z ní jsou zatím velice rozporuplné. Mnoho bylo takto vypadajících titulů - zajímavý nápad, vcelku vydařená prezentace, ale ve výsledku všechny slibně vypadající věci dají dohromady jen zdánlivě přitažlivý celek. FlatOut se snaží jakoby přiblížit zapomenutou atmosféru Destruction Derby, což bylo první, co mne po pár prvních metrech jízdy napadlo. Závodění bez pravidel je podřízeno vše - od designu tratí a vozidel, až po veliký důraz na model poškození a fyziku jako takovou.“ (celý článek)

  

Plná hra: Trénujte na olympiádu - sportovní dny přichází

Bleskovka dne: Další spekulace ohledně data vydání Dooma 3

Čtvrtek – 8.7.2004 ... Kauza Morrowind podruhé

Kauza Morrowind – díl druhý, kam se poděl Morrowind?

Jan Morkes: „Shrňme si to. Máme tu překlad, na němž ve svém volném čase pracovaly dva roky postupně desítky nadšenců, aniž by za něj zatím krom několika plných verzí hry něco dostali. Jakákoliv aktivita spojená, podle vyjádření místního vydavatele (viz minulý díl článku), „s jeho užíváním, kopírováním, distribucí podléhá souhlasu firmy Playman. V opačném případě je nezákonná.“ Přitom společnost nemá ani s tvůrci češtiny žádnou písemnou smlouvu a překlad v podstatě jde úplně mimo ni. Navíc podle výrobce hry Bethesda Softworks je naopak nelegální samotná existence patche, který Playman rozesílá majitelům původní anglické verze hry.“ (celý článek)

 

Level 115 – Nastražte uši a upadnete do Tra(i)nzu

Jan Morkes: „Možná to po prvotním polaskání červencovým číslem Levelu nepoznáte, ale vězte, že tentokrát to bude trochu jiné. Při vší úctě ke Garrettovi a jeho třetímu dobrodružství v prvním prázdninovém vydání Levelu recenze prim nehrají. A nejsou to ani dva povedené rozhovory se zajímavými osobnostmi herní branže, ba ani novinková rubrika s rozmanitým přídavkem v podobě směsice preview a prvních dojmů. 115. číslo nejprodávanějšího magazínu u nás se nese ve znamení velkého tématického článku o hudbě v počítačových hrách, a proto nelze začít ničím jiným než právě pohledem na 14 stránek, na kterých se toto originální dílko rozkládá.“ (celý článek)

Plná hra: Junkyard - těžký život robota

Bleskovka dne: Za vysvědčení hra zdarma!

Pátek – 9.7.2004 ... Recenze: Berušky 2 – padněte na kolena, hráči!

Recenze: Berušky 2 – padněte na kolena, hráči!

Alan Jarrar: „Spousta z vás si možná tuto recenzi ani nepřečte a se slovy: „Hry pro dětičky, s tím jděte do pr***e!”, rozmlátí židlí monitor. Odsuzovat herní tituly za jejich „logický“ nádech je však zcela jistě chyba a soudit hry podle názvu ještě větší. V naší dnešní recenzi se můžete přesvědčit, že Berušky 2 jsou více než jen tuctová logická hra.“ (celý článek)

  

Preview - Tekken 5 se blíží

Martin Boček: „Tekken... Už jen při vyslovení tohoto slova se tisíce fanoušků na celém světě napruží a jejich prsty začnou provádět série rychlých, pro věci neznalého člověka naprosto nepochopitelných pohybů. Pokud je jich pohromadě víc, začnou se bavit způsobem, který mnoho lidí přesvědčí o tom, že nejsou normální - věty typu "po pery tam hodíš dva čtyři, tím ho skopneš na zem, pak daš dolů čtyři a ještě dabl krauč daš přes kencl na dolů čtyři a má to za čtvrt lajfbáru" sice zní nesmyslně, ale oni moc dobře ví, oč se jedná.“ (celý článek)

Plná hra: Alley Showoff - miniGTA?

Bleskovka dne: Připravuje se Bloodrayne komiks

Sobota – 10.7.2004 ... Bavte se s Flashfunem! 

Doupě a FlashFun - zábava 24 hodin denně!

Doupě: "Nudíte se v první prázdninové dny? Nebaví vás to neustálé čekání na připravované komerční tituly či přislíbené demoverze? Tomu všemu je na Doupěti konec! Zábavné hry, vtipy, seriály a pohlednice, které si můžete vyzkoušet hned a bez čekání. Hledáte něco podobného? Pak je právě pro vás určen portál FlashFun, se kterým si užijete zábavu 24 hodin denně!" (celý článek)

Plná hra: Wilkanoid - recept na dobrou hru

Bleskovka dne: Nové obrázky ze zákulisí natáčení v The Movies

Váš názor Další článek: Datum vydání HALO 2 pro Británii

Témata článku: , , , , , , ,