Nový týden: Nástup nové éry

Co přinesl tento týden? * Preview her Metroid Prime 3: Corruption, Warhammer: Mark of Chaos, Trackmania United a Silverfall * Recenze titulů Canis Canem Edit, GTA: Vice City Stories, Medal of Honor: Heroes a Ninja Mission * A samozřejmě i řadu dalších pravidelných článků

Článek týdne

Wii: Metroid Prime 3: Corruption – konec jedné éry

Karel Kališ: Nintedo to není jen Mario. Ani Mario a Zelda. Ale Mario, Zelda a Metroid. Dobře, z dílen Nintenda pochází i spousta dalších úžasných her, ale nás v tento okamžik zajímá pouze „nejsvětější trojice“, respektive posledně jmenovaný. Metroid. Původně klasická 2D scrollovací akční plošinovka z Nesu, později přerod do třech rozměrů v podobě Metroid Prime. A právě ten navrátil už lehce zapomenutou sérii na vrchol hráčského zájmu. První ukázky hry se nesetkaly s kladným přijetím, fanoušci a herní žurnalisté si bok po boku klepali na čelo – co je to za nápad, Metroid ve 3D? Ovšem tvůrci si z toho nic nedělali a dotáhli hru do zdárného konce. A všem nevěřícím Tomášům sklaplo, aby se jejich tvář po čase opět rozjasnila. Tentokrát, když si na vlastní joypad vyzkoušeli kvality hry.

Pak už šlo vše ráz na ráz, vysoké hodnocení střídalo ještě vyšší hodnocení, všichni se předháněli v oceněních jako hra roku, fanoušci měli novou modlu a Samus Aran si zaznačila další zářez na svém arm cannonu. A pořádný, Metroid Prime patří do Top 10 nejlépe hodnocených her všech dob na serveru Gamerankings. Mimochodem, další hrou z prvního pohledu a zároveň i jediným zástupcem PC je v tomto žebříčku Half-life 2 na posledním, tedy desátém místě. Ale zpátky k Metroid Prime. Druhý díl s podtitulem Echoes už tak brilantní hodnocení nesbíral, přeci jen se už nejednalo o revoluci, pro mnohé fanoušky je však lepší než samotný Prime. Uvidíme, co řeknou na třetí díl Corruption, který má bát velkým vyvrcholením původní Prime trilogie (Hunters nepočítejte). Původně měla hra spatřit světlo světa co by launchová hra pro Wii, a to by byla zatraceně silná rána konkurenci do zad – nová Zelda a Metroid, ovšem tvůrci si dali odklad na rok 2007 a brousí hru do nebeského lesku. Snad z té nebeské záře neoslepneme. Podle zatím uveřejněných informací je to klidně i možné.
 
Freewarovka týdne: Johny Rumble 2 - akce ve starém stylu
Download týdne: Railroad Tycoon - plná verze
Novinka týdne: Nové informace o Hellgate London

Recenze

PS2: Canis Canem Edit - když GTA nechutná

Kamil Gric: Bez zbytečného humbuku, jen s nálepkou hry od tvůrců GTA a s výtkami k obsahu, přichází prý nejkontroverznější titul letošního podzimu. Prostředí americké střední školy, puberťáci, se kterými mávají hormony, a trocha necenzurovaného násilí. Výsledkem je čerstvá pochutina pro hráče, kteří se klasického GTA přejedli.

  

PSP: GTA: Vice City Stories – další historky z podsvětí
PSP: Medal of Honor: Heroes – hrdinové jsou mrtví
Mobilní telefony: Ninja Mission – šestý smysl

Preview

PC: Warhammer: Mark of Chaos

Martin M. Boček: Lidé nenávidí Orky. Orkové nenávidí trpaslíky. Trpaslíci nenávidí Elfy. Elfové nenávidí Skaveny. A Skaveni? Ti nenávidí všechny. Takový je svět Warhammeru – svět věčných bitev. A taková je i RTS Mark of Chaos.

  

PC: Trackmania United – chytlavá rychlost
PC: Silverfall – kouzla a věda

Další články

Doupě 23: Bioshock, Wii a totální závody na DVD!

Jan Morkes: Recenze všech očekávaných předvánočních hitů. K tomu největší článek v historii Doupěte věnovaný jediné hře, první dojmy z Burning Crusade a také shrnutí dojmů z konzolí nové generace doplněný exkluzivním rozhovorem s představiteli Nintenda. A navíc benzinem provoněná plná hra! To vše opět za bezkonkurenční cenu jen v Doupěti.

Články: Taková jsou Windows Vista I: Jiný pohled na svět (recenze)
Články: Taková jsou Windows Vista II: Zkušenosti s instalací (recenze)
Extra: Jízdní řád na 48. týden
Extra: AbecedaHer ve zkratce
Extra: Nová mega: stará láska na kolejích
Časopisy: Score 154: Středověk neskončil
FlashFun: City Surfing - surfujte

Váš názor Další článek: Harry Potter a Fénixův řád v přípravě

Témata článku: , , , , ,