Nový týden: online realtime strategie Earth 2160

Vyjma překvapivě onlajnové Earth 2160 vám dnes nabídnu dvě nové, nepříliš optimisticky laděné gamesky od německých CDV Software - jednu gladiátorskou, jednu Deus-Exovskou. Dále si pak povíme které hry jsou u nás konečně k sehnání a dozvíte se také o výstavě, která vás provede celou dlouhou (nebo krátkou?) historií počítačových her.
Vyjma překvapivě onlajnové Earth 2160 vám dnes nabídnu dvě nové, nepříliš optimisticky laděné gamesky od německých CDV Software - jednu gladiátorskou, jednu Deus-Exovskou. Dále si pak povíme které hry jsou u nás konečně k sehnání a dozvíte se také o výstavě, která vás provede celou dlouhou (nebo krátkou?) historií počítačových her.

Earth 2160 bude online!
Série započatá poměrně úspěšným dílkem Earth 2140 od polských TopWare Interactive se i přes značné problémy dokázala ve světě prosadit a druhý díl Earth 2150 si získal své pevné zastánce. Společnost (opět polského původu) Reality Pump Studios nyní chystá na 4. čtvrtletí 2002 již třetí část této série - s překvapivým názvem Earth 2160. Překvapivým tahem však je, že se bude jednat o převážně online zaměřenou RTS. Založena bude na zcela novém, údajně revolučním enginu Earth-III, jehož vývoj trvá již více než dva roky. Příběh se bude odehrávat opět deset let po skončení Earth 2150. Bohužel, více informací zatím známo není, výrobce zatím dokonce neuveřejnil ani žádné screenshoty. Snad je to taková bomba, že by nám to vypálilo zrak? ;) Uvidíme.

Screenshoty z nového datadisku k UO
Ultima Online: Lord Blackthorn's Revenge nabídne všem příznivcům téhle onlajnové RPG pářky především zcela novou grafiku a vylepšené možnosti hraní. Tyto nové možnosti budou spočívat zejména v tom, že nová země jménem Ilshenar, stejně jako její povětšinou nepřátelští obyvatelé, bude konečně přístupná i ve 2D (dosud byla pouze 3D). V kuloárech se také povídá cosi o tom, že Lord Blackthorn si chce v Ilshenaru zřídit nový domov… ale to jsou zatím jen dohady. Vylepšení dozná také umělá inteligence nepřátel.

Ultima OnlineUltima Online

Ultima OnlineUltima Online

CDV Software představuje nové hry
Německé herní vydavatelství CDV ohlásilo hned dva nové tituly. První nese název Vultures (v překladu "Kondoři" či "Supi") a jedná se o velmi drsný "simulátor" života římského gladiátora. Jinými slovy to bude krvavá akce ze starověkého Říma, ve které si vyzkoušíte jaké to asi bylo žít pro boj a bojovat pro život. Jako notně populistický slogan bych k téhle gamesce přidal "Staňte se Russelem Crowem, staňte se Gladiátorem!". Bojovat se bude v obrovitých arénách jak s historickými tak i s futuristickými zbraněmi. Pravidla nejsou, jediným cílem jest přežít. O vývoj této hry se stará švédská společnost Grin (http://www.grin.se/), autoři futuristické závodní honičky Ballistics.

Ultima OnlineUltima Online

Druhý titul se nezdá býti o mnoho optimističtějšího ražení. Jmenuje se Sabotage: Fist of the Empire a jako hráči se ocitnete v daleké budoucnosti lidstva, konkrétně v obrovité megalopoli města Miracle City. Čím jiným se v tomto světě stát než tajným protivládním agentem. Budete dělat špinavou práci pro špinavé lidi ve špinavém prostředí. Tohle nebude žádná idylka. Tvrdá hra pro tvrdé hráče :). Vydání jest plánováno na 3. čtvrtletí 2002.

Sabotage Fist of the EmpireSabotage Fist of the Empire

Nové hry na pultech
V posledním týdnu vyšlo skutečně úctyhodné množství nadprůměrně kvalitních titulů. Některé z nich sice zatím jen v Zemi za mořem, ale i tak jsou to dobré zprávy. Tak tedy pěkně popořadě - přesně 20. listopadu to byl Return to Castle Wolfenstein (viz. naše recenze). Následoval simulátor z 2. světové války IL-2 Sturmovik, vesmírný simulátor od bláznivého Dereka Smarta Battlecruiser Millenium a další vesmírná záležitost - Star Trek Armada II (preview). V českých luzích a hájích (a hlavně městech) se zatím objevily také některé zajímavé gamesky: očekávaná 3D realtime strategie Myth III: The Wolf Age (preview), další RTS, tentokrát však jakási realtime předělávka Civilizace jménem Empire Earth, adventurně laděný Harry Potter and the Sorcerer's Stone, žhavý datadisk k The Sims nesoucí název The Sims: Hot Date a samozřejmě také Aliens versus Predator 2 (preview).

Jedi Knight II
Nová 3D střílečka od LucasArts a Raven Software - Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast se slavným rebelským agentem Kylem Katarnem v hlavní roli, stavící na notně vylepšeném Q3 Team Arena enginu a nabízející množství zajímavých možností jako:
  • nové, rozšířené využití světelného meče
  • stejně nové způsoby využití mocné Síly (skákání, tlak, myšlenkové podvody, atd.)
  • rozsáhlý arzenál zbraní
  • nádherně provedené "reálie" z Hvězdných Válek jako Oblačné město, Jediovská akademie na Yavinu 4 či Nar Shaddaa (pašerácký měsíc), samozřejmě se zde najdou i některé zcela nové lokace
  • multiplayer obsahující módy jako deathmatch, deathmatch pouze se světelnými meči, týmové capture the flag

…má nové oficiální webové stránky. Najdete je na adrese http://www.lucasarts.com/products/outcast/.

Star Wars Jedi Knight 2 JediOutcastStar Wars Jedi Knight 2 JediOutcast

Krátce ze světa her
  • Akční adventura ze světa Dune s obligátním názvem Frank Herbert's Dune od DreamCatcher Interactive je konečně GOLD a velmi brzy se objeví na pultech obchodů. Více informací o této hře lze nalézt na oficiálních stránkách nebo v našem článku.
  • Microsoft chystá pro všechny milovníky obrovských ocelových monster zovoucích se "mechy" jedno velké vánoční překvapení - datadisk pro Mechwarrior 4 s podtitulem Black Knight. Hráči se zde dostanou mezi elitní skupinu Legií černého rytíře, ve které půjde jen o jedno - přežít. Datadisk přinese pět nových mechů, některé nové dopravní prostředky jako Demolisher II Heavy Tank a Nightwind Attack Helicopter. Samozřejmě nemohou chybět nové zbraně, jmenujme například neuvěřitelně ničivé cluster bomby. Pro více nejaktuálnějších informací zajeďte na oficiální stránky.
  • Věřte tomu nebo ne, ale v Anglii budou mít herní výstavu! Tedy, ony herní výstavy nejsou nic tak výjimečného, ale tahle výjimečná rozhodně bude - jmenuje se Game On a jejím cílem totiž bude zmapovat posledních 40 let průmyslu počítačové zábavy (tj. od roku 1962 do pomalu ale jistě přicházejícího 2002). Bude se konat v galerii Barbican od 16. května do 15. září 2002. V celkem více než 250 exponátech rozdělených do 11 tematických sekcí se vám představí legendy herní historie jako počítač PDP-1, staré dobré Atari 2600, samozřejmě Commodore 64, neopomenutelné ZX Spectrum a tak dále a tak dále. Nic nezůstane opomenuto a angličtí hráči tak mají zas jeden důvod proč vstát od těch svých beden a jít trochu na vzduch… Další informace naleznete zde.
  • Máte hru The Nations od společnosti JoWood? Pak vás jistě bude zajímat možnost ZDARMA si stáhnout nový Bonus Pack, který nabízí všehovšudy 22 nových misí, nový příběh, hudbu, a další maličkosti. Celý tenhle špás váží 35,7 MB a lze jej stahovat například odtud z oficiálních stránek či z BonusWebu.
  • Velice pěkný filmeček z připravované 3rd person akce Excalibur od australských vývojářů Auran si lze stáhnout odtud.
Také jsme informovali
  • O tom, že Soldier of Fortune 2 skutečně bude obsahovat multiplayer! (více…)
  • Že Silent Hill 2 je již v prodeji. (více…)
  • Nesmím opomenout ani o nových informacích týkajících se očekávané akční 3rd person adventury Outcast II. (více…)
Nejprodávanější hry
Na Civilization III se těšilo mnoho hráčů a z žebříčku prodeje pro období 3.-28. října to je hodně poznat, posuďte sami:
  • Civilization III
  • Civilization III Collector's Edition
  • Zoo Tycoon
  • The Sims
  • Dark Age of Camelot
  • Stronghold
  • Command & Conquer: Yuri's Revenge
  • Microsoft Flight Simulator 2002 Pro
  • Aliens versus Predator 2
  • Asheron's Call: Dark Majesty
Nejnovější žebříček prodeje v Anglii pro týden od 10. do 17. listopadu zase suverénně ovládl Harry Potter se svým Philosopher's Stone, následuje Civilization III, Aliens versus Predator 2 a FIFA 2002. V podstatě se dá říci, že tento žebříček je velmi podobný tomu o pár řádků výše. Více informací můžete najít zde.

Co týden dal
  • V pondělí jsme přinesli další ze série článků shrnujících nejočekávanější tituly daného žánru, tentokrát byla na pořadu RPGčka. Mimoto ještě náš konzolový guru Martin Zavřel informoval o hře The Bouncer - "premiéře Squaresoftu na PS2".
  • Úterý dalo dva zajímavé články - první pojednával o Křižácích, nové realtime strategii od české Cenegy, druhý se týkal freewareové bomby jménem Bomberman.
  • Ve středu jste se v naší poradně mohli mimo jiné dozvědět jak zálohovat DVD filmy na CD, dále jste si mohli přečíst o úžasném podvůdku jedné z nejlepších grafických karet současnosti, zjistit technické parametry třech konzolí "příští generace" a nakonec si smlsnout na preview očekávané Final Fantasy X.
  • Čtvrtek nám představil Microsoft Flight Simulator 2002, singleplayerový Counter-Strike a hrůzný Silent Hill 2 pro Playstation 2.
  • Poslední den v (pracovním) týdnu se nesl ve znamení exkluzivní recenze na dlouho očekávaný Return to Castle Wolfenstein. Čtení odjinu
  • Na BonusWebu mne zaujala zejména recenze na strategii Empire Earth (náš vlastní pohled na tuto rozsáhlou RTS přineseme co nevidět).
  • Gamez.cz přináší recenzi na hru Harry Potter and the Philosopher's Stone.
  • Velmi zajímavý článek o tom jak fungují Counter-Strike klany (mimochodem o CS byla nedávno řeč i u nás) si můžete přečíst na GameZone.
  • Recenzi na úchvatnou adventuru jménem Evil Twin si přečtěte na Tiscali Games.
  • A neopomeňte ani recenzi GamePortu na dlouho očekávanou Civilization III.
  • Originální povídku ze světa onlajnovky Dark Age of Camelot z pera samotného Pavla "Luka" Dobrovského si lze přečíst na Hrej! Mimochodem, mé výzvědné čety nedávno odhalily, že sám náš šéfredaktor se této MMORPG nemůže dosytosti nabažit, a tak jsem se rozhodl přinutit ho aby pro vás také něco ze svých celodenních výprav světem Albionu něco sepsal. Snad se podvolí. Kdyby náhodou ne, nastoupí španělské boty… a to si nepřejte vidět ani slyšet.

    Směska
    Směska bude obsahovat všeliké internetové zajímavosti o kterých možná už víte, možná ještě ne, rozhodně však budou mít obvykle daleko ke světu her. Spíše se jedná o zajímavé odkazy na které jsem narazil při svých toulkách nekonečnou Sítí nebo prostě o sajty, které stojí za to vyzkoušet.
  • Pro webdesignery, grafiky a jim podobná individua je tu isolate.cz - "what's up in the eastern europe design".
  • Na předchozí odkaz částečně navazuje i ten další - Datatransfer. Festival kyberkultury, konající se od 12. do 24. listopadu v pražském divadle Archa.
  • A to je pro dnešek vše, milé děti! Nic se nebojte, příští týden jsme tu opět jako na koni.
Váš názor Další článek: Silent Hill 2 – konec klidného spánku

Témata článku: , , , , , , , , , ,