Nový týden: Poslední sen i noční můra

Uplynulý týden přinesl nádherné téma o ještě nádhernější série her - o Final Fantasy - stejně jako standardní nálož recenzí - kupříkladu na DLC pro Left 4 Dead 2 či GOTY edici Arkham Asylum.

Nejoblíbenější články podle čtenářů najdete na Líbilo se

Článek týdne:

Recenze: Left 4 Dead 2: The Passing - překvapivá setkání
Josef Mrucek: Po nepříliš dlouhém čekání naservírovali hráčům lidé z Valve první DLC k populárnímu L4D2. A že tahle zombie exkurze stojí za to.

VIDEO: 2914 'Left 4 Dead 2 - The Passing promo'

Co od článku čekat: Přídavek pro Left 4 Dead 2 se zkrátka a dobře povedl - o tom snad nikdo ani nepochyboval. Otázkou však zůstává, jak moc nového a netořelého toho přinesl, což se přesně pokusí zodpovědět recenze z pera Josefa Mrucka, našeho externího autora, jenž u L4D2 strávil spoustu času a mohl tak srovnávat a porovnávat až do aleluja.

Téma:

Historie série Final Fantasy - stará série
Radek Svoboda: Final Fantasy je synonymem pro nádherný příběh a hlavně dlouho řadu her - přečtěte si však, jak to všechno začalo - je to také tak trochu pohádka.

VIDEO: 2564 'Final Fantasy XIII - anglický trailer'

Co od článku čekat: Detailní rozebrání prvních tří dílů série Final Fantasy je jen prvním krůčkem v plánované sérii článku rozebírající tento herní skvost. Je však nutno říct, že jde o velmi zajímavý první krůček - stejně zajímavý, jako byly právě počátky Final Fantasy. Dozvíte se tak kupříkladu jak hra přišla ke svému jménu, jaký býl její plánovaný osud a co se vlastně stalo v prvních třech dílech, stejně tak se pak dočkáte i rozebrání bojového systému - pro fanoušky jde o povinnost, pro občasné čtenáře o nadmíru zajímavý článek.

Recenze:

Recenze: Mount&Blade: Ohněm a mečem - šavlí a olovem
Jakub Kovář: Nasedněte na koně, za pás připněte šavli, do ruky vezměte karabinu a vrhněte se po hlavě do bojů o Polský trůn.

mountbladeohnemamecem_art1.jpg

Co od článku čekat: Potom, co Kuba Kovář strávil mnoho hodin v původním Mount&Blade, neodolal a vyzkoušel i samostatný titul zasazený do 18. století. Jeho očekávání byla velká a nároky stejně tak, což znamenalo pro hru poměrně těžkou výchozí pozici. Ta sice ocelovou rukavici zvedla, ale přesto se nedokázala přenést přes některé nedostatky, i když Kubu poměrně zabavila. Jestli má však cenu ji kupovat jako obyčejný hráč se musíte dočíst už v samotné recenzi.

Recenze: Batman: Arkham Asylum GOTY Edition - znovu a lépe
Jan Vávra: Batmanovo loňské dobrodružství v arkhamském blázinci se povedlo natolik, že se k Jokerovi a spol. ještě jednou vrátíme. 3D brýle s sebou!

iPhone recenze: Space Miner - Stopařův průvodce po asteroidech
Květoslav Holič: Vesmírnej horník, to je velkej pán, lítá vesmírem skoro pořád sám, musí znát reaktory, štíty, rudy, sběrače...a mít iPhone, aby si užil spoustu zábavy.

Preview:

Guild Wars 2 - Design Manifesto
Host Doupěte: Mike O’Brien se rozpovídal o novinkách, které nás v pokračování úspěšné MMORPG bez měsíčních poplatků čekají. Držte si klobouky, protože to, co v ArenaNetu kutí, bude revolucí.

VIDEO: 2080 'Guild Wars 2 - trailer'

Co od článku čekat: Na blozích se povětšinou rodí spíše úvahy a cenné hráčské postřehy. Občas se ale objeví i velice povedené preview, což je přesně případ článku od Dušana Hausteina, jenž detailně rozebral poslední informace o Guild Wars 2, aby z výsledné mozaiky složil velmi pěkné preview. Pokud vás tato MMORPG bez poplatků zajímá, rozhodně byste jej neměli minout.

Freehry:

Videorecenze: Beat Hazard
Autoři Freehry.cz: Říká vám něco slovní spojení "hudební extáze"? Pokud ne, zhlédněte naší videorecenzi!

Týden na Freehrách: Barbie boxuje Kena
Autoři Freehry.cz: Je to tak, na první pohled mírumilovná Barbie zkopala chudáka Kena. A pořádnou nakládačku dostali i ostatní komiksové postavičky z Duel Toys 2.

Doupě eXtra:

Kinematograf: Auta, zbraně a bitky v Mafia 2 (CZ titulky)

Doupě.cz: Tento týden přinesl druhý díl vývojářského deníčku o Mafii 2, české intro Prince of Persia, ukázky Call of Duty, Medal of Honor a spoustu dalšího.

Váš názor Další článek: Kinematograf: Auta, zbraně a bitky v Mafia 2 (CZ titulky)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,