Nový týden: předvánoční shon

Přinášíme vám informace o novém online vesmírném simulátoru, polské hříčce pro menší jménem Pet Racer, datadisku pro Ghost Recon, 3D střílečce Mobile Forces a další malé i velké dobrůtky. Papejte papejte, jsou přeci Vánoce, svátky klidu a míru!
Přinášíme vám informace o novém online vesmírném simulátoru, polské hříčce pro menší jménem Pet Racer, datadisku pro Ghost Recon, 3D střílečce Mobile Forces a další malé i velké dobrůtky. Papejte papejte, jsou přeci Vánoce, svátky klidu a míru!

Ace of Angels
Jedná se o nový onlajnový vesmírný simulátor, který vám umožní vybrat si jeden ze 20 stíhačů (v současné době, v budoucnu možná dokonce i z více) a bojovat s ním za jednu ze stran bohatého světa této hry. Jistěže se můžete stát i samostatným "esem" a bojovat prostě pro peníze a vlastní slávu.

Celý vývoj hry je rozdělen na několik fází - "Battlezone Arena", kdy půjde převážně o lité boje mezi jednotlivými koráby, "Outerchange" - zde již budete mít možnost kupovat za vydělané peníze věci jako základny, vlajkové lodě, nové vybavení, a tak dále. Poslední fází bude "Campaign" neboli kampaň, kdy se hráči konečně vrhnou do živoucího světa, podbarveného propracovanou historií, plného událostí a zvratů. Zde již bude na výběr více než 50 tříd vesmírných lodí, osm národů za které bude možné hrát, a další vylepšení.

Ace of AngelsAce of Angels

Hardwarové nároky vypadají následovně: Windows 95, 98, ME nebo 2000, 300 MHz AMD K6-2 nebo Pentium II a 64MB RAM plus samozřejmě minimálně 33.6 modem. Ace of Angels je momentálně ve fázi betatestování. Čas ukáže, jestli je to opravdu natolik dobrá a zábavná hra, ovšem podle téměř neustále updatovaných oficiálních stránek je to docela pravděpodobné...

Mobile Forces
Společnost Rage pro nás připravuje další 3D akční nářez. Mobile Forces ale nebude tou tuctovou 3D střílečkou, kterých se dnes rojí (nebo alespoň donedávna rojily) mraky - bude mít své unikum, a to v možnost řídit (či jinak ovládat) hned čtyři druhy dopravních prostředků (zatím, hra stále ještě není dokončena a tak později mohou přibýt další). Jejich fyzikální model je skutečně propracovaný (tvořil ho programátor, který dělal to samé pro GTA3 a Wild Metal Country) a tak nebude problém, aby zničeným autům odlétávala kola, a bez kol se jak známo daleko nedojede… začnete brousit nápravou, auto nakonec zastaví. A pozor na jiskry, mohly by zapříčinit explozi! Ve hře najdeme dvanáct rozsáhlých misí, v každé z nich bude na výběr devět zbraní, z nichž téměř každá bude mít několik různých módů střelby.

Hra Mobile Forces je postavena na technologii Unreal Warfare společnosti Epic, což slibuje všechno dobré po technologické stránce, doufejme že i po stránce hratelnosti. Nebude chybět podpora multiplayeru. Na trhu by se hra měla objevit na jaře příštího roku.

Mobile ForcesMobile Forces

Něco pro děti
…ale nejen pro ně! Polská společnost Techland (tvůrce střílečky Chrome) přichází na vánoční trh s novou roztomilou závodní hrou jménem Pet Racer. Ta se bude odehrávat na různých místech na Zemi i na Měsíci, hráči si vyberou jednoho z nabízených domácích mazlíčků a s ním pak budou projíždět různé zábavné trati, kterých bude přes třicet. Jako v každé jiné závodní hře i tady najdeme různé power-upy, které bude možné za jízdy sbírat a které vám přidají například rychlost, speciální "zbraně" jako vrhač rajčat (skutečně, je to hra pro děti;), a podobně.

Pet RacerPet Racer

Ghost Recon dostane datadisk
Docela úspěšná taktická 3D akce Tom Clancy's Ghost Recon se v březnu 2002 dočká datadisku neboli mission packu. "Duchové" neboli ghosts budou tentokrát vyslání do severní Afriky, kde znovu rozhořel konflikt mezi Etiopií a Eritreou. Vaším úkolem bude samozřejmě zajistit v oblasti klid a mír, s malou, ale nezanedbatelnou pomocí jednotek OSN.

Ubi-Soft slibuje nové zbraně, stroje, vylepšenou umělou inteligenci, grafiku i zvukové a jiné speciální efekty. Cílem je naprostý realismus, čemuž se u tohoto typu her není co divit - je to jenom dobře. Celkově bude v datadisku osm nových misí.

Hry roku podle magazínu GameSpy
Internetový herní časopis GameSpy každoročně vyhlašuje nejlepší tituly (pro PC ale i pro konzole) daných žánrů, které se ten rok objevily. Nejinak je tomu i letos a tak se podívejme, které PC hry považují redaktoři GameSpy za ty opravdu nejlepší za celý tento rok.

Akce: Operace Flashpoint (a třikrát hurá!)

Další "nominovaní": Return to Castle Wolfenstein, Clive Barker's Undying, Max Payne

RPG: Dark Age of Camelot (není divu, vždyť to byl tak raketový start)

Simulace: IL2-Sturmovik (měl štěstí, že konečně vyšel)

Datadisk: Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal (osobně jsem myslel spíše na C&C: Yuri's Revenge, ale je pravda, že ani Throne of Bhaal nebyl zcela obvyklou záležitostí)

Krátce ze světa her
brekeke
  • Všemi náruživými hráči akcí netrpělivě očekávaný Medal of Honor: Allied Assault je konečně GOLD! Datum vydání jest 22. leden 2002, takže méně než měsíc, auuu!
  • Masivně multiplayerová online vesmírná simulace DarkSpace přechází z fáze betatestování do ostrého provozu - každý, kdo ji bude chtít i nadále hrát musí zaplatit měsíční poplatek 9,95 dolarů.
  • Objevily se jisté fámy o vývoji druhého pokračování výborné podmořské 3D akce AquaNox od společnosti Massive Development - zatím však nebyly oficiálně potvrzeny.
  • Nadějně vypadající 3D střílečka Breed má nové oficiální stránky.

    Hardwarové zprávičky
    brekeke
  • Společnost Intel by měla hned po Novém roce představit procesory Celeron s jádrem Tualatin. Hlavní výhodou má být dvakrát větší cache paměť, tedy 256KB. Frekvence sběrnice zůstane na 100MHz, první typy poběží na 1GHz, 1,1GHz a 1,3GHz.
  • Taktéž na začátku roku 2002 by známý výrobce grafických akcelerátorů, společnost nVidia, měla přinést na trh GeForce Ultra 3 300MHz.
  • Jistí BitBoys prý chystají grafický čip, který dalece trumfne všechno, co je dnes k mání. Jeho jméno je Glaze3D a sám si vzpomínám, jak jsem o něm před pár lety shlédl jakousi zmínku v jistém čísle časopisu Score. Jenže už je to pár let a pořád kde nic tu nic. Nu což, trpělivost je ctnost, praví jedno lidové moudro.

    Downloady
    Dnes tu máme množství patchů, takže se do toho vrhneme rovnou po hlavě
  • Massive Development uvolnili 3,7MB patch verze 1.17 pro svůj AquaNox. Anglická a německá verze. Bez zajímavosti jistě není ani nový map pack se čtyřmi multiplayerovými mapami
  • Poněkud hutný 19,5MB patch pro silně bugovou onlajnovku World War II online si můžete stáhnout odtud
  • Skoro 3MB patch verze 1.2 pro Monopoly Tycoon je k dispozici zde
  • Také MMORPG Anarchy Online se dočkala nového patche, a to již verze 13.5. Ke stažení zde
  • Teď pro změnu z trochu jiného soudku - Generations Arena, to je název nového modu pro Q3A postaveného na klanových bojích. Betaverzi 0.99a sosejte z oficiálních stránek (61,4 MB)
  • Různojazyčné patche pro RPG Pool of Radiance mají kolem 6MB a jsou ke stažení odtud
  • Další patch pro vesmírný simulátor Battlecruiser Millenium, tentokrát verze 1.0.03, je ke stažení zde (7,2MB)

    Nové screenshoty
    První dvojka pochází z chystané "geneticky orientované" strategie Impossible Creatures od Relic Entertainment, druhý pár je pak z MMORPG jménem Project Entropia.

    Impossible CreaturesImpossible Creatures

    Project EntropiaProject Entropia

    Co týden dal…
    brekeke
  • V pondělí jsme přinesli informace o dalším hororovém kousku pro PS2 - Devil May Cry. Dále jsme přinesli článek s tipy co pod stromeček a také freeware gamesku Ants čili Mravenci
  • V úterý jste si u nás mohli přečíst recenzi na závodní hru 4x4 Evolution, seznam věcí, které najdete v časopisu Level 12/2001 a nakonec i článek o české akční hře Bulánci
  • Středa přinesla poněkud opožděný Nový týden, recenzi na legendární Half-Life pro PS2, Velký přehled gamepadů na českém trhu a také preview jedné úchvatné české arkády
  • Kóta 236 - ze života hmyzu, tak se jmenoval čtvrteční článek o plné hře v hlavní roli s mravencem. Mezi další články tohoto dne patřilo představení Totální války a denní speciál, který shrnul novinky onoho bohatého dne
  • A poslední pateční dva články pojednávají o sličné vampířici BloodRayne jako nové Laře Croft a trochu podivné hře Syphon Filter 3

    Čtení odjinud
    brekeke
  • BonusWeb přišel s recenzemi na IL2-Strumovik a Soul Reaver 2
  • GamePort zase recenzuje Star Wars: Galactic Battlegrounds a Star Trek Armadu 2
  • Na Gamez.cz si můžete přečíst první pohled a slovenský Chaser nebo zvolit hru roku
  • Zajímavý článek o psychologii v Counter-Striku si můžete přečíst na GameZone
  • Tiscali.Games přinášejí aktuální recenze her Trainz a Moto Racer 3

    Směska
    brekeke
  • Andy Warhol's exhibition
  • Výtečná recenze Františka Fuky na prvního Pána prstenů - Cinema.
Váš názor Další článek: Baldur´s Gate: Dark Alliance – první dojmy z RPG roku

Témata článku: , , , ,