Nový týden: první obrázky z herního Pána prstenu

Přinášíme vám prvních několik obrázků z chystané hry na motivy Pána Prstenů * Detailní popis připravovaného datadisku ke Flashpointu * Nové informace o vynikající 3D strategii Warrior Kings * Detaily o datadisku k Zoo Tycoonu a polské střílečce RatHunt * Plus jako obvykle množství screenshotů z nejžhavějších titulů a zajímavosti, klepy i drby ze světa herního průmyslu.
Přinášíme vám prvních několik obrázků z chystané hry na motivy Pána Prstenů * Detailní popis připravovaného datadisku ke Flashpointu * Nové informace o vynikající 3D strategii Warrior Kings * Detaily o datadisku k Zoo Tycoonu a polské střílečce RatHunt * Plus jako obvykle množství screenshotů z nejžhavějších titulů a zajímavosti, klepy i drby ze světa herního průmyslu.

Pán Prstenů pro (zatím) neznámou platformu
Společnost Electronic Arts konečně vypadala čtyři první obrázky ze své chystané hry na motivy filmu Lord of the Rings. V této akční adventuře si zahrajete za téměř všechny hlavní postavy filmu, jako byli Aragorn, Gimli a Legolas. Budete bojovat s orky a všemi dalšími potvorami jako například skalním obrem, které se ve filmu objevily. Další členové Společenstva vám na vaší cestě budou samozřejmě vydatně pomáhat. Prostředí bude, jak jinak, plně 3D, dají se očekávat dramatické záběry kamery, které by měly dokonale připomenout velkolepý filmový zážitek. Hrát dostane na výběr různé typy zbraní a výstroje.

Zatím není jasné, pro které přesně platformy budou nové hry na motivy Pána Prstenů určeny, mluví se o "next generation" systémech, tedy s největší pravděpodobností Xbox, GameCube a PS2. A samozřejmě (doufejme) i PC. První hra by se měla objevit spolu s druhou částí filmové trilogie na podzim tohoto roku.

Pán prstenuPán prstenu

Pán prstenuPán prstenu

Datadisk pro Operaci Flashpoint
Nedávno jsme vás o Operation Flashpoint: Resistance bleskově informovali v bleskovkách, dnes vám přinášíme podrobnější informace a několik výborných screenshotů. Tak tedy, nejprve si zopakujme základní premisu: jedná se vlastně o předehru k původnímu Flashpointu. Hlavním hrdinou je Victor Troska, vojenský vysloužilec poklidně si žijící životem civilisty na ostrůvku jménem Nogova, který se nachází nedaleko souostroví, na kterém se odehrávala OF. Situace Trosky se rapidně mění v okamžiku, kdy na ostrůvek vtrhnou sovětská vojska - jeho idyla končí a začíná peklo. Chtě nechtě, musí se zapojit do tvrdého boje o přežití.
  • ostrov bude mít rozlohu kolem 100 km čtverečních
  • hra poběží na vylepšeném grafickém enginu s hi-res texturami
  • samozřejmě nebudou chybět nové zbraně a objekty
  • hlavní záporňák se jmenuje Aleksei Vasilii Guba, bývalý velitel ze Stalinových gulagů (přezdívaný Zubař)
  • jedna nová kampaň, několik nových single- i multiplayerových misí
  • - celá síťová hra bude do značné míry vylepšena
  • hardwarové nároky jsou Windows XP/2000/98, Direct X 8.1, 256 MB RAM, 733 MHz CPU, 1 GB HDD
Zajímavá je krátká historie ostrůvku Nogova, kterou najdete na oficiálních stránkách datadisku (http://www.bistudio.com/resistance/). Nápadně se totiž podobá krátké historii samostatné ČR - radost z nově nabyté svobody se pomalu rozplývá ve zklamání z bující korupce a kriminality.

Operation Flashpoint ResistanceOperation Flashpoint Resistance

Operation Flashpoint ResistanceOperation Flashpoint Resistance

Vydání datadisku Operation Flashpoint: Resistance se chystá na červen tohoto roku. Vydavatelem budou opět Codemasters.

Warrior Kings - středověká simulace v dokonalém 3D hávu
Po prvním pohledu na obrázky ze hry Warrior Kings by mohl kdekdo říct "ajéje, další středověká 3D strategie". Jistě, měl by pravdu. Přesně to totiž Warrior Kings je - středověká 3D fantasy realtime strategie. Jenže vůbec ne jen tak ledajaká!

Příběh se točí kolem Artosa, syna ze šlechtické rodiny Cravantů ze země Orbis. Nastane den, kdy musí Artos sledovat, jak z příkazu zkorumpovaného vládce zabíjejí jeho otce. Od té doby dychtí po pomstě. Bude si moci vybrat několik cest, jak jí dosáhnout (pohanskou, zbožnou či renesanční), avšak na každé z nich na něj bude čekat mnoho nebezpečí v podobě pohanů nebo naopak náboženských fanatiků. Hráč pak bude mít za úkol vytrénovat si řádnou armádu, dohlížet na ekonomiku, rozvíjet svá města, nové technologie, rozšiřovat diplomatické styky, a tak dále - Warrior Kings bude velice komplexní záležitost. Navíc bude tento titul velmi takticky orientovaný, vývojáři si dali za cíl vytvořit realtime strategii, ve které budou "strategie" a "taktika" konečně zase jednou skutečně důležitými pojmy. Nebude například stačit vybudovat armádu z jediného typu nejsilnějších jednotek, naopak budete muset vhodně kombinovat, abyste dosáhli vítězství. Celkem na vás čeká více než 20 různorodých misí. Samozřejmě nebude chybět podpora hry pro více hráčů, v tomto případě až osm.

Inspirace Warrior Kings vychází z takových klasik žánru jako jsou Age of Empires, Command & Conquer, Total Annihilation či Warcraft II, takže je myslím zřejmě, že tahle gamesa zdaleka nebude propadák. Tedy, neměla by být. Za vývojem stojí společnost Black Cactus, o distribuci se starají francouzští Microids. Hra by se měla objevit již začátkem března.

Oficiální stránky: http://www.warrior-kings.com/.

RatHunt čili lov na myš
RatHunt je nová, akcí nabitá FPS s prvky RPG z dílen polské společnosti Mirage Interactive (což jsou mimo jioné autoři hry Mortyr). Příběh vypráví příběh člověka jménem Mason, který hledá pomstu, objeví se zde samozřejmě pár zásadních zvratů, mihne se tu nějaká ta holčina, takže z toho nakonec může klidně vypadnou třeba zase jedna záchrana světa. Čeká na vás samozřejmě spousta nepřátel - všichni to budou lidé tak reální, jak jen to jde. Nedokážou sice vidět skrze zdi nebo ve tmě, zato se dokážou krčit, plazit, využívat výhod svých zbraní, bojovat ve skupinách. Ve hře RatHunt budou celkem čtyři různé druhy nepřátel - policie (včetně SWAT) a tři mafie: ruská, italská (že by Cosa Nostra?) a čínská. Každá ze stran využívá jinou taktiku, jinak vypadají, jinak jednají. A kam se s Masonem všude podíváme? Nejrůznější prostředí hodná pořádné detektivky - vysoce zabezpečená vězení, malé městečko, honosná sídla bohatýrů, přístavní hospody, mafiánské schovávačky, špinavé úzké uličky, tunely, podzemní kanály, ilegální sklady a garáže, čínské město, továrny, dokonce i starobylá katedrála se tu najde. Jak vidíte, jsou to prostředí skutečně nesmírně bohatá a vriabilní, navíc jistě zdaleka nejsou všechna! Osobně bych v RatHuntu viděl takového východního Maxe Payna a skutečně se těším až uvidím, jak to celé dopadne.

RatHunt poběží na nejnovějším enginu společnosti LithTech, takže o grafické zpracování nemusíme mít obavy. Oficiální stránky naleznete na adrese http://www.rathunt.com/.

Rat HuntRat Hunt

Nová onlajnovka ze Skandinávie
Jmenuje se Darkfall a stojí za ní mladý (založeno v červenci 2000) tým s podivným názvem Razorwax AS. Pouzí čtyři lidé pracují na tomhle poměrně líbivém MMORPG již přes dvanáct měsíců a brzy by chtěli vypustit první pre-alpha verzi. Podle ohlasu na tuhle, podle vlastních slov s největší pravděpodobností pořádně zabugovanou a zdaleka ne plnohodnotnou verzi, se pak pokusí získat další investory, rozšířit týma hru pěkně vypiplat až do zdárného konce. Nu, je otázka, zda se jim to podaří. V každém případě Darkfall vypadá slibně a také toho hodně slibuje. Bude se odehrávat v extrémně rozsáhlém fantasy světě plném draků, mečů a magie. Zaměřen je zejména na boj hráč versus hráč (neboli PvP), zejména na války mezi rasami - těch je celkem šest hlavních: elfové, trpaslíci, lidé, mahirimové, orkové a alfarové. Jednotlivé klany tak budou mít možnost dobývat města a dokonce celé městské státy. Dále bude například možné stavět si vlastní domy, učit se mnoho stovek dovedností a kouzel, vyrábět různé magické předměty, a tak dále.

Darkfall bude svět nesmírně bohatý - uvidíme, kolik si ho oblíbí hráčů. Oficiální stránky hry naleznete na adrese www.darkfallonline.com/.

DarkfallDarkfall

I Zoo Tycoon se dočká datadisku
Ten ponese jméno Microsoft® Zoo Tycoon™: Dinosaur Digs a jak si každý asi domyslí, hlavní slovo tady budou mít nejrůznější druhy prehistorických ještěrů. Hráč jich do svých klecí bude moct zavřít až dvacet, včetně těch nejslavnějších jako Tyranosaurus Rex, Velociraptor a dalších. Mezi novinky budou samozřejmě patřit také prehistoricky tematizované atrakce a terénní objekty jako vulkány, lávová jezírka, elektrické ploty, a podobně. Mezi nové zaměstnance bude nutně patřit Dinosauří tým, který se bude starat o bezpečnost vašich přerostlých mazlíčků (ale zejména návštěvníků vaší zoo). Microsoft nám v datadisku nabídne celkem šest nových scénářů.

Oficiální stránky: http://www.microsoft.com/games/zootycoon/dinodigs/.

ZOO Tycoon DinodigsZOO Tycoon Dinodigs

ZOO Tycoon DinodigsZOO Tycoon Dinodigs

Nové screenshoty
Dnes pro vás máme opět velké množství nových obrázků, takže s chutí do toho! První čtyřka pochází z fantasy strategie Warlords Battlecry II, která se právě dostala do fáze GOLD a co nevidět se uvelebí na pultech obchodů. Druhá čtyřka je pak z připravovaného MMORPG Neocron. Dalších šest obrázků jsou náčrty postav z chystaného strategického RPG Freedom Force, jehož hlavními hrdiny budou, jak sami vidíte, komixové postavičky. Druhá šestice obrázků jsou úchvatné screenshoty z připravovaného simulátoru Yager. Jak je vidět, máme se rozhodně na co těšit!

Warlords Battle Cry 2Warlords Battle Cry 2

Warlords Battle Cry 2Warlords Battle Cry 2

NeocronNeocron

NeocronNeocron

Freedom ForceFreedom Force

Freedom ForceFreedom Force

Freedom ForceFreedom Force

YagerYager

YagerYager

YagerYager

Krátce ze světa her
  • Očekávaná adventura Polda 4 od společnosti Zima Software je od pátku v prodeji - a to za (v poměru s kvalitou) neuvěřitelnou cenu 599,- korun českých!
  • Společnost Sierra Studios pracuje hned na dvou nových zajímavých titulech. Jednak jde o Casino Empire, ve které se stanete vládcem jednoho nejmenovaného kasina v proslulém městě Las Vegas a vaším úkolem bude, jak jinak, než se starat o své zákazníky, ale hlavně vlastní profit. Druhá gameska je z úplně jiného soudku, jedná se totiž již o čtvrtý díl série SWAT, tentokrát nesoucí název SWAT: Urban Justice. Hra bude kompletně ve 3D, přinese 16 singleplayerových misí a možnost zahrát si proti více hráčům.
  • Xbox se začal prodávat v Japonsku - stejně jako ve Státech se na něj stály hodinové fronty a u prodeje se objevil samotný Velký Vilík Branka Gates.
  • A ještě jedno žhavé téma. Hra Harry Potter and the Philosopher's Stone totiž vyjde v nejbližších týdnech i ve verzi pro počítače Macintosh.
Downloady
  • Demoverzi vrtulníkového simulátoru Red Shark lze stáhnout třebas tady (51,3 MB, v ruštině).
  • Nový filmeček z Dungeon Siege naleznete na oficiálních stránkách (krásných 3,1 MB).
  • A znovu filmeček, tentokrát z netrpělivě očekávaného Warcraftu 3. Má 25,5 MB, trvá úctyhodných 16 minut a sosat ho můžete tady.
  • Jako by těch filmečků nebylo dost, máme tu konečně také jeden z Team Factoru, očekávané multiplayerové akce od českých 7fx. Tři minuty ho zaberou nějakých 42,6 MB - sosnout se dá odsud.
  • Slibuji, tohle je poslední - filmeček z C&C: Renegade. Stahujte z oficiálního FTP (8,1 MB, 25 sekund).
  • Na konec tu mám skutečnou lahůdku - JPG obrázek v rozlišení 8267x5907 bodů a váze 3,2 MB. A co jde? Jedná se o technologický strom hry Warrior Kings, o které jsem se podrobněji rozepsal o něco výše.
Čtení odjinud
Co týden dal…
Směska
Váš názor Další článek: Nový filmeček z 3D akce Breed

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,