Nový týden: ptejte se Františka Fuky!

Recenze her Dead to Rights, Airline 69 * Reportáž: oslava 10. výročí magazínu SCORE * NAOSTRO: Ptejte se legendárního Františka Fuky! * Únorové Doupě DVD - Far Cry a další neodolatelné kousky pouze za 69,- Kč! * Vox Populi: Gandalf, Aragorn a Arwen vs. herní celebrity * Score 120: výročí a změny * Uteklo vám i mnoho dalších zajímavých článků, tak neváhejte a čtěte!

Upozornění: vychází Doupě DVD 2/04, objednávejte zde!

5x tip týdne: NAOSTRO: Ptejte se legendárního Františka Fuky!, Únorové Doupě DVD - Far Cry a další neodolatelné kousky pouze za 69,- Kč!, Vox Populi: Gandalf, Aragorn a Arwen vs. herní celebrity, Score 120: výročí a změny, Recenze: Airline 69 – konečně pořádná erotická hra?

Plná hra týdne: Kutlers Story - hledání ztraceného světa

Pondělí - 9.2.2004 ... Lapili jsme Františka Fuku!

Do nenasytných spárů čtenářů se v oblíbené sérii Naostro tentokrát dostává legenda české nejen herní scény, František Fuka. Chcete se ho na něco zeptat? V článku "NAOSTRO: Ptejte se legendárního Františka Fuky!" máte možnost!

"A kdo usedne do našeho pomyslného křesla tentokráte? Pro první únorové vydání naší série přijal pozvání František Fuka, význačná osobnost herní a filmové české scény, i člověk, který zůstává pro mnohé synonymem slavných dob ZX Spectrum. Kariéra Františka Fuky je znalcům dobře známa. Jak tedy mnozí z vás ví, od 80. do 90. let minulého století programoval textové a jiné hry pro osmibitové počítače, později se začal věnovat překládání a psaní o filmu. Občas skládá hudbu a je spoluzakladatelem humoristického serveru kompost.cz. Stále na volné noze a stále dělá od každého trochu. Dnes již sice tolik neprogramuje, ale hraje si pořád (především s konzolemi a s internetem)." (celý článek)

Magazín SCORE oslavil 10 let existence a my jsme byli u toho. Více v článku "Reportáž: oslava 10. výročí magazínu SCORE".

"Redakce se nějaký čas po zahájení celé akce nechala stylově přivézt bílou limuzínou přímo před bar a ačkoliv se jednalo o "fingovaný" příjezd, nic to neubralo na jeho slavnostní atmosféře. K té velkou měrou přispívaly také obrovské stoly obložené jídlem a alkoholické nápoje zdarma, čehož dosyta využíval snad každý přítomný, mě samotného nevyjímaje. Mělo to své následky, ale o tom až později." (celý článek)

    

Vyšel také další, novotami nabitý GameStar - o jeho zhodnocení se postaral David Sláma v článku "GameStar 59 – nový design a exkluzivně Fist Alpha".

"Tak, jako jsou trenky základem oblečení, je Editorial (úvodník) základem časopisu. Dočteme se nejen o značně vypjaté situaci spojené s tvorbou nového designu, jíž málem padlo za oběť několik redaktorů, ale hlavně o chystaných změnách do budoucna. Nejvíce asi každého potěší, že v redakci je hromada softwarového materiálu, a proto se během letošního roku dočkáme dvojnásobně velké DVD přílohy." (celý článek)

Plná hra: Break Out - svižný erotický Arkanoid

Bleskovka dne: Stahujte singleplayer demo Hidden & Dangerous 2!

Úterý - 10.2.2004 ... Vychází druhé Doupě DVD!

Pravidelný měsíčník Doupě DVD se dostává ke druhému číslu. Jak vypadá a co v něm najdete? Dozvíte se v článku "Únorové Doupě DVD - Far Cry a další neodolatelné kousky pouze za 69,- Kč!".

"Objemově asi největší část zabírají na druhém DVD plné hry. Vyjma téměř tří desítek malých freewarových hříček jsme pro vás připravili i tři skutečné lahůdky. Vezmu to popořadě: America`s Army 2.0 - válečná 3D akce z prostředí americké armády, Steel Panthers 8.0 - zřejmě nejkomplexnější válečná tahová strategie současnosti, Scorched Earth 3D - novodobý klon staré známé Scorched Earth, která si už před drahnou dobou získala tolik příznivců na celém světě, a jak je vidět, dodnes je neztratila." (celý článek)

Kamil Gric opět přináší informace z barvitého zákulisí světa herního byznysu. Počtěte si v článku "Byznys hrátky: tvůrci akce Far Cry oběťmi policejní razie!".

"Věrohodné zdroje v Microsoftu tak potvrdily očekávanou skutečnost, podle které sáhne i softwarový gigant k vytvoření multi-procesorové konzole. Ta by měla být postavena na jádrech PowerPC od IBM (Xbox 2 by se měl pyšnit nejméně čtyřmi), jejichž využití se vzhledem k vzájemné dohodě IBM a Nintenda očekává také v případě konzole "N5" - právě Nintendo se však ukázalo jako největší tajnůstkář a tak můžeme o všech formách spolupráce s IBM zatím pouze spekulovat. Opomenout nemůžeme ani PlayStation 3, který bude podle všeho postaven na osmi řídících jednotkách Cell." (celý článek)

Plná hra: Icy Tower 1.2 - skákejte!

Bleskovka dne: Osm nových screenů Unreal Tournament 2004

Středa - 11.2.2004 ... Gandalf, Aragorn a Arwen vs. herní celebrity

Jaký mají známí čeští herní "prominenti" vztah ke klasickému fantasy dílu Pán Prstenů? Na to se neostýchavě ptal Honza Morkes v novém dílu pravidelného článku "Vox Populi: Gandalf, Aragorn a Arwen vs. herní celebrity".

"Pán prstenů je jak pro skalní příznivce Středozemě, tak pro lidi tímto fenoménem dosud nedotčené, bezesporu magnetem. Film samotný je špičkovou sérií, který osloví i Ty, jež se knižní podoby dříve neprokousali. A samotný závěr filmové trilogie je úžasným dílem, který vtáhne diváka do děje a nepustí až do konce. Mně osobně se Pán prstenů coby film líbil. Jediné, co jsem dvakrát neocenil, je šílenství, které Frodo a jeho partička rozpoutali. To už ale k podobným sériím patří a jen mě mrzí, že se Vivendi Universal nechali unést cenou filmové licence a vydali na trh nepříliš povedené hry, které branži dělají spíše ostudu než čest. Ještě, že to kompenzují další licencované produkty z dílen Electronic Arts. Ale i tak, všeho moc škodí..." (celý článek)

Dohráli jste už několikrát oba díle Maxe Payna? Tomáš Vrána má pro vás alternativu, více už v článku "Recenze: Dead to Rights – Max Payne jako psovod".

"Od jednoho z kumpánů, jenž působí suverénním dojmem neúprosného ranaře, jste vydolovali násilnou formou mapu těchto tunelů, takže stačí jen vyvolat vzpouru, chaos, paniku, prostě cokoliv co odvrátí pozornost, abyste se dostali na povrch zemský. V tuto chvíli jste si proti sobě poštvali nejen policii, ale i spoluvězně za neodpustitelnou zradu. Cesta za svobodou je hold trnitá. Nyní vám nezbývá nic jiného, než pomstít všech sedm měsíců útrap v chládku dopadením pachatele a k němu náležících lotrů, oprostit město od korupce a hlavně očistit své jméno zločince zpět na odvážnou ruku zákona, jako tomu bývalo kdysi." (celý článek)

  

Plná hra: Kutlers Story - hledání ztraceného světa

Bleskovka dne: Gigantická galerie obrázků Half-Life 2!

Čtvrtek - 12.2.2004 ... Chcete si zahrát středověké SimCity?

Každý týden se objeví pěkných pár nových herních kousků a my vás o nich samozřejmě nezapomínáme informovat! Čtěte pravidelný článek "Nové hry na obzoru: SimCity ve středověku".

"Jo, tak tohle je něco. Jednoduchý nápad, a přitom tak lákavý! Jakýsi Francouz si totiž usmyslel, že udělá nové SimCity. Jenže manažeři zavětřili, že něco takového už tady přeci jenom bylo a navíc by se hra obdobných rozměrů jen těžko vyjímala v celkovém rozpočtu společnosti, takže se rozhodli zkusit malou obměnu: úkolem hráče bude vystavět středověkou vesničku a uchránit ji proti všem pohromám. To zní docela dobře, ne?" (celý článek)

     

Nejnovější, už 120. číslo magazínu SCORE si vzal na starost Jirka Černý v článku "Score 120: výročí a změny".

"Začínáme představením titulů jako rallye Colin McRae 4, brutální řežby Painkiller a očekávaného hvězdně nadabovaného Chicaga 1930. Vše proloženo sloupečky, obsahujícími kromě minirozhovorů s programátory nově ustálené údaje o vývojářských firmách (kdo za tím stojí), či největší plus. O stránku dál se dostáváme ke screenshotové galerii hot shots, kde se po grafické stránce prezentují hry Far Cry, Black And White 2 a erotická Lula 3D. Nikam nezmizel ani zoom, který se protentokrát zaměřil na detailní přiblížení The Sims 2. Opět nechybí debaty mezi vývojáři, krátká interview etc." (celý článek)

Plná hra: bECHOES - s vrtulníkem v akci

Bleskovka dne: Stahujte demo Unreal Tournament 2004 přímo z Doupěte!

Pátek - 13.2.2004 ... Trochu erotiky nikdy neuškodí!

Erotické adventury mají v herním světě odpradávna své nezastupitelné místo. Ještě donedávna to byl Larry, pak přišla Lula, chystá se Lula 3D. Zatímco budete čekat, můžete se ale poohlédnout i po dalších řešeních. Jedno takové má pro vás připraveno Pavel Černohous v článku "Recenze: Airline 69 – konečně pořádná erotická hra?".

"Po prosouložené písečné bouři se pěšky vydáte tam, kam ChouChou mířila již dávno, do Casablanky, kde na její přítomnosti údajně závisí mnoho životů. Poté, co jste spolu zažili, byste za ní šel kamkoli a navíc jste potřeboval peníze. Vlastně spoustu peněz, protože nové letadlo něco stojí a dokud vám to stojí....ehm, přízeň ChouChou zkrátka také není zadarmo." (celý článek)

  

Plná hra: Octopus - návrat do Matrixu

Bleskovka dne: Sledujte dvouminutové video Splinter Cell: Pandora Tomorrow

Sobota - 14.2.2004 ... Stahujte dema Hidden & Dangerous 2 a Unreal Tournament 2004

Neskutečně našlapaný - jen tak se dá popsat toto vydání pravidelného článku "Nová mega: demoverze UT2004 či Hidden & Dangerous 2!". Mimo zmíněných peckoidních demoverzí na vás čeká i kupa videí, patchů a dalších zajímavostí, kterým vévodí ukázka Splinter Cell: Pandora Tomorrow. Stahujte, seč můžete!

Plná hra: SexGames Quiz - erotický kviz

Bleskovka dne: Pošlete své lásce valentýnskou pohlednici!

Downloady týdne: Dungeon Siege: Legends of Aranna Bonus Pack XP - bonusový level, Unreal Tournament 2004 demo, Hidden & Dangerous 2 - singleplayerové demo, Splinter Cell: Pandora Tomorrow - trailer, Halo - patch v1.04

Váš názor Další článek: Everest - vystupte na vrchol v nove 3D strategii

Témata článku: , , , , , ,